ΕΛΛΑΔΑ

Τιμές από 80 ευρώ έως 1.200 ευρώ

Πάσχα σε... βίλες και μονοκατοικίες: Πληρότητα 100% στην Αττική

Αύξηση που προσεγγίζει και το 100% παρουσιάζουν οι κρατήσεις σε βίλες και μονοκατοικίες για ενοικιάσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης στα νότια και ανατολικά προάστια της Αττικής, ενόψει Πάσχα.

"Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται ένα μεγάλο κύμα ιδιότυπου εσωτερικού τουρισμού με βασικούς προορισμούς τα νότια και ανατολικά προάστια της Αττικής. Λόγω των περιοριστικών μέτρων για το Πάσχα ένας μεγάλος αριθμός Αθηναίων επιλέγουν να περάσουν τις γιορτές σε βίλες και μονοκατοικίες με την κίνηση στις κρατήσεις να φτάνει ακόμα και το 100%", αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νάσος Γαβαλάς, πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Βραχυχρόνιας Διαχείρισης Ακινήτων και επικεφαλής της Mint.

Σύμφωνα με τον κ. Γαβαλά "οι τιμές για κανονικές κατοικίες στις συγκεκριμένες περιοχές κυμαίνονται από 100 έως 200 ημερησίως και από 350 ευρώ και πάνω για τις βίλες". Σύμφωνα με τον κλάδο βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων οι γιορτές του Πάσχα φαίνεται να αποτελούν την αφετηρία μιας γενικότερης ανάκαμψης της τουριστικής κίνησης, όπως φαίνεται και από τα πρώτα στοιχεία των ενοικιάσεων για τον Μάιο και τον Ιούνιο.

"Προσβλέπουμε σε μια αρκετά καλύτερη καλοκαιρινή σεζόν σε σχέση με πέρσι τόσο στον εσωτερικό τουρισμό όσο και από τους ξένους επισκέπτες, για τους οποίους φαίνεται ότι η χώρα μας θα αποτελέσει βασική επιλογή διακοπών", τονίζει ο επικεφαλής της MINT, εταιρείας διαχείρισης ακινήτων μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων που διαχειρίζεται πάνω από 300 ακίνητα σε όλη της Ελλάδα.

Τιμές από 80 ευρώ έως 1.200 ευρώ

Σχετικά με τις ενοικιάσεις των ακινήτων για τις ημέρες του Πάσχα, οι τιμές κυμαίνονται από τα 80 με 100 ευρώ, σε μια μονοκατοικία για παράδειγμα στο Λαγονήσι, την Ανάβυσσο, τη Σαρωνίδα, όχι όμως κοντά στη θάλασσα, και μπορεί να φτάσουν τα 1.000 με 1.200 ευρώ/ημέρα για μια βίλα με πισίνα.

Ενδιαφέρον για Χαλκιδική αλλά…

Το ενδιαφέρον για ενοικίαση μονοκατοικιών και βιλών στην Χαλκιδική για τις ημέρες του Πάσχα είναι αρκετό, ωστόσο η ζήτηση όμως είναι περιορισμένη.

"Από τη στιγμή που απαγορεύονται οι μετακινήσεις, είναι κλειστή και η εστίαση, δεν υπάρχει υλοποίηση" αναφέρει στο GRTimes.gr ο Λάκης Ανοτίδης ιδιοκτήτης εταιρίας διαχείρισης ακινήτων για βραχυχρόνια διαμονή σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος εξηγεί ότι οι πελάτες τους για τη σεζόν είναι σε στάση αναμονής και επιφυλακτικοί, αναμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το τι θα ισχύει σε μετακινήσεις, εμβολιασμούς, τεστ κτλ. "Εμείς, από την πλευρά μας δίνουμε τιμές τουλάχιστον 30% χαμηλότερα σε σχέση με άλλες χρονιές", αναφέρει ο κ. Ανοτίδης, προσθέτοντας ότι η πλειοψηφία του κόσμου παραμένει επιφυλακτική.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.