Μία εξαιρετική συνταγή για πικάντικη ψητή φέτα με πιπεριά τσίλι και ρίγανη.
Υλικά
200 γρ. φέτα
1 πιπεριά τσίλι χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη ή ½ κ.γ. ξερή
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
Βάζουμε τη φέτα επάνω σε ένα αλουμινόχαρτο.
Απλώνουμε την πιπεριά και τη ρίγανη και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
Διπλώνουμε το αλουμινόχαρτο σε ένα πακέτο, το βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί και να μαλακώσει.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/
Σχετικά άρθρα
Οι πιπεριές Φλωρίνης γεμίζονται με θαλασσινά και γίνονται ένα νοστιμότατο και εντυπωσιακό σε εμφάνιση ορεκτικό. Υλικά Μερίδες: 4 8 πιπεριές Φλωρίνης 12 ml ε.π. ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο,
Φτιάχνουμε απολαυστικά πικάντικα κεφτεδάκια φούρνου με φέτα και πατάτες. Υλικά Μερίδες: 4 500 γρ. πατατούλες baby, κομμένες στα 4 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο 200 γρ. φέτα, σε κομμάτια 200 γρ. ντοματίνια,
Τα αγαπημένα μας όσπρια σε μία πλούσια, γεμάτη κόκκινη σάλτσα μπαχαρικών, χωρίς καθόλου ντομάτα! Υλικά 400 γρ. μαύροι γίγαντες μουλιασμένοι αποβραδίς 120 γρ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Ο γλυκός αρακάς μπορεί να μοιάζει βαρετός, όταν όμως συνδυάζεται με διάφορα λαχανικά, όπως με την πιπεριά Φλωρίνης, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιπλέον νοστιμιά! Υλικά 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 πιπεριές Φλωρίνης 1 μεγάλη πατάτα 1
H δημιουργία της συγκεκριμένης σάλτσας απαιτεί ελάχιστα υλικά, λίγο χρόνο και σχεδόν μηδενικές μαγειρικές γνώσεις. Υλικά 250 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 1 κουτ. της σούπας σουσάμι
Στο Μεξικό η γλιστρίδα μαγειρεύεται κοκκινιστή με χοιρινό. Στην Ελλάδα, ενώ υπάρχει σε αφθονία, συνηθίζεται κυρίως να τρώγεται ωμή σε σαλάτες. Δοκιμάστε την αχνιστή με καραμελωμένα ντοματίνια και φέτα ως ζεστή σαλάτα.
Οι πιπεριές δίνουν πιάτα άφταστης νοστιμιάς. Ετοιμάζουμε πίτα με πιπεριές, κολοκύθια, φέτα και γραβιέρα και δεν την χορταίνουμε! Υλικά Μερίδες: 4 30 ml ε.π. ελαιόλαδο + επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων 550 γρ. πράσινες και κόκκινες πιπεριές, σε χοντρούς