ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη

Τουλάχιστον 60.000 self tests στην πρώτη παρτίδα που φτάνει στα φαρμακεία

Τουλάχιστον 60.000 τεστ αυτοδιάγνωσης περιλαμβάνει η πρώτη παρτίδα που θα βρίσκεται το αργότερο ως αύριο στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε περίπου 75 για κάθε φαρμακείο, όπως αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ενεργοποιηθεί και η πλατφόρμα, στην οποία οι φαρμακοποιοί θα μπαίνουν για να αναζητούν με τον ΑΜΚΑ του πολίτη, αν αυτός δικαιούται να λάβει το τεστ και στη συνέχεια να τον καταχωρούν. Εάν η πλατφόρμα δεν ενεργοποιηθεί, δεν είναι δυνατή η διάθεση των self tests.

«Τα φαρμακεία είναι έτοιμα για τη διάθεση των self tests. Αυτό που πρέπει να καταστεί σαφές στους πολίτες είναι ότι βάσει της νομοθεσίας θα διατίθενται από τα φαρμακεία δωρεάν, αλλά δεν θα διενεργούνται στα φαρμακεία. Κάθε πολίτης θα κάνει το τεστ στο σπίτι του. Φυσικά μέσα στη συσκευασία κάθε τεστ θα υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες χρήσης», εξηγεί ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας, προτεραιότητα έχουν οι μαθητές λυκείου, ηλικίας 16 έως 18 ετών και οι εκπαιδευτικοί, γεγονός που σημαίνει ότι οι άλλοι δικαιούχοι δεν πρέπει να συνωστίζονται και να ταλαιπωρούνται άδικα προσερχόμενοι στα φαρμακεία και ζητώντας να προμηθευτούν το τεστ αυτοδιάγνωσης.

Ο κ. Ευγενίδης απευθύνει έκκληση σε μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικούς να προτιμήσουν να προμηθευτούν τα τεστ αύριο και μεθαύριο, καθώς όλα τα φαρμακεία θα είναι ανοιχτά και να αποφύγουν το Σάββατο και την Κυριακή, οπότε θα λειτουργούν μόνο τα εφημερεύοντα φαρμακεία, γλιτώνοντας έτσι τον συνωστισμό και την ταλαιπωρία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.