ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχώρησε σήμερα 0,7%

Τουρκία: Πτώση της ισοτιμίας της λίρας

Η τουρκική λίρα υποχώρησε σήμερα 0,7% μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Φεβρουάριο ήταν υψηλότερο του αναμενόμενου και ότι η ανεργία αυξήθηκε.

Οι πληθωριστικές προσδοκίες αυξήθηκαν πολύ τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των αμφιβολιών για το αν η τουρκική κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει αυστηρή την πολιτική της, εν μέσω συνεχών πιέσεων από την κυβέρνηση για τη μείωση των επιτοκίων.

Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να αποφασίσει για τα επιτόκια μέσα στην εβδομάδα, με τη λίρα να διαπραγματεύεται σταθερά σε χαμηλότερα επίπεδα καθώς η απόλυση τεσσάρων διοικητών της κεντρικής τράπεζας σε δύο χρόνια δημιουργεί αμφιβολίες για την αξιοπιστία της.

«Δεν ενδιαφέρει αν το βασικό επιτόκιο θα μειωθεί άμεσα, σε λίγους μήνες ή δεν θα μειωθεί καθόλου», ανέφεραν αναλυτές της Commerzbank, προσθέτοντας: «Ενόσω δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη προοπτική ότι η τουρκική κεντρική τράπεζα θα αυξήσει πλήρως και ελεύθερα τα επιτόκια για να μειώσει γρήγορα τον πληθωρισμό προς τον στόχο, οι προοπτικές για τη λίρα παραμένουν οι ίδιες».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.