ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες αποκαλύψεις Βρούτση, «στα σχοινιά» το Μαξίμου

Τρικυμία.... Φουρθιώτη στην κυβέρνηση

Την ώρα που όλοι στη ΝΔ περιμένουν τί θα απαντήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Βουλή για την προκλητικά μεγάλη φρουρά που είχε ο παρουσιαστής Φουρθιώτης, νέα ερωτήματα προκύπτουν από τις επιπρόσθετες αποκαλύψεις Βρούτση, αλλά και από το γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας προσέφυγε μεν στη Δικαιοσύνη για την απάτη μέσω του προγράμματος «Συν-Εργασία», αλλά με... 5 μήνες καθυστέρηση.

Η υπόθεση είναι διπλή και ενισχύει τα ερωτήματα που θέτει σύσσωμη η αντιπολίτευση αναφορικά με το αν συνδέει κάτι τον παρουσιαστή με την κυβέρνηση. Το πρώτο σκέλος αυτής της δυσώδους και παρακμιακής ιστορίας αφορά στις απαντήσεις που υποχρεούται να δώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αφού δεν είναι μόνο η παροχή των 14 αστυνομικών και του θωρακισμένου αυτοκινήτου που προκαλούν ερωτήματα, αλλά και κάτι ακόμη: το γιατί στην αρχή η Αστυνομία συνελήφθη ψευδόμενη, υποστηρίζοντας ότι ο παρουσιαστής δεν είχε φρουρά και συνοδεία. Ομως, όταν το θέμα πήρε διαστάσεις και το θωρακισμένο αυτοκίνητο με την «πομπή» που συνοδεύει τον Φουρθιώτη απαθανατίστηκαν από τον φωτογραφικό φακό, τότε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέκρουσε πρύμναν: όχι μόνο παραδέχθηκε ότι πολλοί αστυνομικοί είχαν διατεθεί στον παρουσιαστή για την «προστασία» του, αλλά «διαφήμισε»και δεόντως ότι με δική του εντολή τού αφαιρείται κάθε φρουρά.

Η απάτη

Και αν αυτές οι αποκαλύψεις προκαλούν μία φορά το κοινό αίσθημα, όσα καταγράφονται και καταγγέλλονται αναφορικά με το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» όζουν με ακόμη εντονότερο τρόπο σκάνδαλο: με πρωτοβουλία του νυν υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, το υπουργείο διαβίβασε υπόμνημα στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με όλα τα στοιχεία που αφορούν στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία». Στο υπόμνημα, όπως τονίζουν από το υπουργείο Εργασίας, συμπεριλαμβάνονται αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζομένους εταιρειών υπό τις επωνυμίες «Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» και «Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Στο σημείομ αυτό, όμως προκύπτουν ακόμη περισσότερα ερωτήματα, αφού η συγκεκριμένη υπόθεση έλαβε χώρα –και αποκαλύφθηκε- πριν 4-5 μήνες, αλλά το υπουργείο «θυμήθηκε» να προσφύγει στη Δικαιοσύνη μόλις τώρα, που η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις και έχει αναχθεί σε κεντρικό πολιτικό θέμα...

Αποκαλύψεις-σοκ

Σημειωτέον ότι για την αναγωγή της συγκεκριμένης υπόθεσης σε κεντρικό πολιτικό θέμα έπαιξε μείζονα ρόλο η καταγγελία του πρώην υπουργού, Γιάννη Βρούτση, στην εφημερίδα Documento. Χωρίς να τον κατονομάσει αλλά φωτογραφίζοντας ευθέως τον εν λόγω παρουσιαστή, ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επισήμανε: «ήρθε στο υπουργείο και κλωτσούσε πόρτες. Ηρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας, γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή». Για το παρασκήνιο του περιστατικού, ο τέως υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι μετά από αναφορές για ποσά χιλιάδων ευρώ που ελάμβανε ο Μένιος Φουρθιώτης από το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ξεκίνησε έρευνα. «Σε αναζήτηση από το λογιστήριο για τον συγκεκριμένο κύριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε μισθούς 60 έως 80 χιλιάδες ευρώ. Τα ίδια χρήματα έπαιρναν κι άτομα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα, σπουδή για κάτι, να αυξήσει δηλαδή τον μισθό του εικονικά. Βρήκε την τρύπα, δηλαδή, και πήγε να πάρει λεφτά. Πράγμα νόμιμο, όμως ανήθικο. Οταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν, τρελάθηκαν» υπογράμμισε ο Γιάννης Βρούτσης.

Και νέες αποκαλύψεις

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Open προέβη σε νέες αποκαλύψεις: «Είχε έρθει με απαράδεκτο τρόπο, με πιέσεις με απειλές στο υπουργείο, όμως οι υπάλληλοι δεν ενέδωσαν» τόνισε, ενώ ερωτηθείς για το πόσα χρήματα μιλάμε, ο πρώην υπουργός Εργασίας δεν διευκρίνισε αν πρόκειται για 200.000 ευρώ, αλλά είπε: «Νομίζω ότι πήρε τρεις μήνες ποσά και φρενάρισε ο μήνας Οκτώβριος. Ήταν 70.000-80.000 ευρώ τον μήνα για τον Οκτώβριο που δεν πληρώθηκε», τονίζοντας πως είναι θέμα του οικονομικού εισαγγελέα.

Αναλυτικά, η νέα καταγγελία του Γιάννη Βρούτση έχει ως εξής: «Η ιστορία διαδραματίζεται από τον μήνα Δεκέμβριο. Ως υπουργός, για τα γεγονότα της περιόδου εκείνης, δείχνουν πώς πρέπει να λειτουργεί ένας υπουργός και πώς με τις ενέργειές του ο Γιάννης Βρούτσης περιφρούρησε και την κυβέρνηση, και τον πρωθυπουργό και το δημόσιο χρήμα, γιατί ο Γιάννης ο Βρούτσης δεν δέχτηκε μύγα στο σπαθί του. Έκανα το αυτονόητο, όταν διαπίστωσα προσπάθεια υφαρπαγής δημόσιου χρήματος και λειτούργησα όπως θα έκανε οποιοσδήποτε υπουργός. Τα είχα πει και στη Βουλή και είχαν βγει στη δημοσιότητα, δεν είχαν πάρει όμως τέτοια έκταση τα γεγονότα. Η απάντησή μου στην εφημερίδα Documento περιέγραψε ακριβώς εκείνα τα γεγονότα.

Οι απειλές και οι χαρακτηρισμοί ειπώθηκαν από τον ίδιο, που ποτέ δεν έχω αναφέρει το όνομά του, από την εκπομπή του. Δεν είναι η ιδιότητά μου να κατονομάζω. Ο οικονομικός εισαγγελέας ο οποίος πολύ σωστά η κυβέρνηση πήγε εκεί το θέμα, θα αποκαλύψει τις όλες τις πτυχές.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, όχι μία, αλλά πολλές φορές είχε έρθει με απαράδεκτο τρόπο, με πιέσεις με απειλές στο υπουργείο, όμως οι υπάλληλοι δεν ενέδωσαν. Οφείλω ένα ευχαριστώ, είδαν τι πήγε να γίνει κι έφεραν το πρόβλημα στο γραφείο μου. Είναι εξαιρετικοί οι υπάλληλοι. Ήρθε πολλές φορές με αυτή τη συμπεριφορά, απεβλήθη από το υπουργείο Εργασίας όπως έπρεπε να γίνει, από τους αστυνομικούς μου. Όταν έγινε μια φορά αυτό, την ίδια μέρα με κατήγγειλε στην εκπομπή του ότι βιαιοπράγησαν οι αστυνομικοί του Γιάννη Βρούτση. Δεν βγάζεις άκρη εύκολα όταν κάποιος κρατάει μια κάμερα.

Είναι η απόλυτη διαστρέβλωση αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι άλλαξα θέση λόγω αυτού. Έχει πολύ αργά αντανακλαστικά».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.