ΕΛΛΑΔΑ

Έως και τις 23 Μαΐου

Άνοιξε της πύλες της η 67η Ανθοκομική Έκθεση της Κηφισιάς

Μια έκθεση γεμάτη από άνοιξη, που αποτελεί θεσμό πλέον τόσο για τον Δήμο Κηφισιάς, όσο και για ολόκληρη την Αττική, άνοιξε σήμερα (6/5) τις πύλες της. Πρόκειται για την 67η Ανθοκομική Έκθεση στο άλσος της Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος» και θα διαρκέσει έως και τις 23 Μαΐου, φέρνοντας μέσα στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας τη χαρά των λουλουδιών, των χρωμάτων και των αρωμάτων.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των οδηγιών του ΕΟΔΥ, για την ασφάλεια των επισκεπτών. Για τον σκοπό αυτό τα συνεργεία και το προσωπικό του δήμου εργάστηκαν «πυρετωδώς» όλο το προηγούμενο διάστημα. Έγιναν όλες οι απολυμάνσεις και οι καθαρισμοί και θα συνεχίσει να γίνεται σε καθημερινή βάση η απολύμανση των ειδικών επιφανειών (παγκάκια, πόμολα, τραπέζια, ταμεία, κά) εντός του άλσους, αλλά και εξωτερικά περιμετρικά.

Τοποθετήθηκαν αντισηπτικά σε 70 σημεία και τα περίπτερα εγκαταστάθηκαν σε απόσταση μεταξύ τους. Η είσοδος και η έξοδος του κοινού γίνονται από διαφορετικές θύρες και υπάρχει μονοδρόμηση της κατεύθυνσης του ρεύματος των επισκεπτών, ενώ η είσοδος είναι ελεγχόμενη με διατήρηση μέγιστου αριθμού επισκεπτών εντός του άλσους και με θερμομέτρηση παρουσία γιατρού.

Φυσικά, η χρήση διπλής προστατευτικής μάσκας (ή μάσκας υψηλής προστασίας είναι υποχρεωτική, όπως και η τήρηση των αποστάσεων και υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό για την ασφάλεια και τη διευκόλυνση των επισκεπτών.

Ο θεσμός ξεκίνησε το 1937 και αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση της Ελλάδας στον χώρο της ανθοκομίας, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό εμπορικό γεγονός, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, τόσο επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες λάτρεις του πράσινου και των λουλουδιών, οι οποίοι συνδυάζουν τη βόλτα τους σ' έναν πανέμορφο χώρο, με τις αγορές τους σε είδη και προϊόντα ανθοκομίας και κηπευτικής. Κατά τη διάρκεια της Ανθοκομικής Έκθεσης, οι φυτωριούχοι και ανθοπαραγωγοί έχουν την ευκαιρία να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, προβάλλοντας τα προϊόντα τους και να συνομιλήσουν μαζί τους παρέχοντας τις όποιες συμβουλές.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Σαν κάτοικος Κηφησιάς είμαι απαγοητευμένος με την “ έκθεση “ αυτήν ,
  γιατί κάθε χρόνο “ τα ανθηστήρια Κηφισιάς “ δεν είναι παρά μια διαρκής αποτυχία και ντροπή για τους κατοίκους της !
  Καλώ δε το Δημοτικό συμβούλιο και τον Δήμαρχο της πόλης μου να επαναεξετάσουν την λειτουργία της .
  Τώρα έτσι όπως γίνεται , είναι μια λαϊκή αγορά όπου επαγγελματίες/ιδιοκτήτες φυτωρίων νοικιάζουν το σύνολο της κεντρικής μας πλατείας από τον ΔΗΜΟ για να εμπορευθούν τα προϊόντα τους σε ακριβότερες τιμές μάλιστα, από των ίδιων τους των μαγαζιών ή των πάγκων στις λαϊκές αγορές.
  Από πανω , οι ίδιοι οι κάτοικοι χρειάζεται να πληρώσουν εισητηριο για να μπουν και να χρησιμοποιήσουν την πλατεία τους .
  Δεν έχω παρατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια ,( καπου είκοσι που μένω εδώ ) καλυτεχνικες ή άλλες εκδηλώσεις στην διάρκεια των “Ανθεστηρίων “ αυτών .
  Κατόπιν τουτου καλώ τον κ. ΔΗμαρχο μου να σταματήσει να ζη5αει χρηματα για την είσοδο των πολιτών στην πλατεία
  και την ενεργοποίηση του συνηγόρου του πολίτη. ή εισαγγελέα να επιληφθούν του προβλήματος.
  Σημειωτέον ότι ακόμη οι δρόμοι της Κηφισιάς είναι σκέτες χαβούζες με τα χορταρικά τα κλαδέματα και τα σκουπίδια που βγάζουν χωρίς ρεγουλο και οι κάτοικοι Πο τάφους κήπους τους για να τους τα μαζέψει ο Δήμος …..!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.