ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δοκιμές Μαρτίνς με τους μικρούς

Αστέρας-Ολυμπιακός: 0-0

O Ολυμπιακός έχασε τρεις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα, για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1 , αλλά ο κόουτς Μαρτίνς έδωσε ευκαιρία σε τέσσερις «μπέμπηδες» και παρέταξε ενδεκάδα με έντονο ελληνικό στοιχείο.

Αστέρας και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στο «Θ. Κολοκοτρώνης» για την 8η αγωνιστική των play off της Super League Interwetten. Ο Μαρτίνς, στο 100ό του παιχνίδι σε επίπεδο πρωταθλήματος, χρησιμοποίησε τους νεαρούς Καλογερόπουλο, Σουρλή, Τζολάκη και Καραργύρη, δοκάρι είχε στο 16' ο Ανδρούτσος. Αυτό ήταν το πρώτο 0-0 για τον Ολυμπιακό στο εφετινό πρωτάθλημα.

Έτσι έπαιξαν:
Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον Αστέρα με 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Παπαδόπουλος. Δεξιός μπακ έπαιξε ο Γκαρσία, αριστερός ο Άλβαρες, στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Χριστόπουλος - Καστάνιο. Αμυντικοί χαφ αγωνίστηκαν οι Μουνάφο - Βαλιέντε, στη μεσοεπιθετική γραμμή οι Κρεσπί (δεξιά), Αλί Μπαμπά (αριστερά) και Γκόμες (μέση), ενώ στην κορυφή βρέθηκε ο Μπαράλες.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε το 4-3-3 για τον Ολυμπιακό. Ο Τζολάκης βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ. Ο Ανδρούτσος ήταν ο δεξιός μπακ, ο Χολέμπας ο αριστερός, ενώ στο κέντρο των μετόπισθεν αγωνίστηκαν οι Καλογερόπουλος και Παπασταθόπουλος. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής απαρτίστηκε από Σουρλή, Καμαρά και Μπουχαλάκη και η τριάδα της επίθεσης από Μπρούμα (δεξιά), Βρουσάι (αριστερά) και Χασάν (κορυφή).

Το δοκάρι του Ανδρούτσου
Ο πιο νεανικός Ολυμπιακός για την εφετινή σεζόν (25 χρ., 2 μην., 20 ημ.) ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με 58% κατοχή μπάλας, έξι τελικές (η μία στον στόχο), την ίδια ώρα που οι Αρκάδες δεν είχαν καμία τελική. Η καλύτερη στιγμή για τους «ερυθρόλευκους» στο 45λεπτο χάθηκε στο 16'. Ο Καμαρά έδωσε κάθετα στον Βρουσάι, ο οποίος έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Ανδρούτσος σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, αφού πρώτα ο Χασάν έπεσε στην περιοχή μετά από μονομαχία με τον Άλβαρες. Από εκεί και πέρα, οι πρωταθλητές απείλησαν δύο φορές με σουτ του Μπουχαλάκη (6', 32') και άλλες δύο με κεφαλιές του Χασάν (22', 42').

Ο σταθερός Καλογερόπουλος και το σόλο Σουρλή - Βρουσάι
Ο 17χρονος στόπερ Αλέξης Καλογερόπουλος, που χρησιμοποιήθηκε δίπλα στο 33χρονο Παπασταθόπουλο, ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο. Απέφυγε τα λάθη, περιόρισε τον Μπαράλες και βγήκε νικητής σχεδόν σε όλες τις μονομαχίες στις οποίες ενεπλάκη. Άρεσε όμως και ο Βασίλης Σουρλής. Ο 18χρονος έπαιξε δεξιά στην τριάδα της μεσαίας γραμμής και εντυπωσίασε με την ενέργεια του 38ου λεπτού, όταν πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά το σόλο του δεν είχε αποτέλεσμα, επειδή ακολούθησε λάθος πάσα του Μπρούμα. Ο Πορτογάλος έκανε ορισμένες λανθασμένες μεταβιβάσεις και στην ανάπαυλα αντικαταστάθηκε από τον Μαρτίνς. Μια εντυπωσιακή ενέργεια έκανε στο πρώτο ημίχρονο και ο Βρουσάι, όταν στο 23' πέρασε τρεις παίκτες, αλλά το γύρισμα που έκανε κόπηκε.

Οι πέντε αλλαγές στο 46'
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μαρτίνς έκανε τρεις αλλαγές. Ο Βαλμπουενά μπήκε αντί του Μπρούμα, ο Μασούρας αντί του Καμαρά και ο Αραμπί αντί του Βρουσάι. Το 4-3-3 έγινε 4-4-2, με Μασούρα δεξιά και Βαλμπουενά αριστερά. Δύο αλλαγές έκανε και ο Ράσταβατς, με Τζίμα αντί Μπαράλες και Μπελόκ αντί Μουνάφο. Στο 47' η κεφαλιά του Χολέμπας δεν κατέληξε στα δίχτυα, το ίδιο κι αυτή του Αραμπί στο 49'. Στο μεσοδιάστημα οι Αρκάδες έκαναν την πρώτη τους τελική, όταν ο Τζίμας έβαλε την κόντρα στον Τζολάκη, αλλά η μπάλα έφυγε άστοχα εκτός εστίας. Στο 53' απείλησε και ο Γκόμες, όταν αστόχησε με σουτ εκτός περιοχής. Ο Καλογερόπουλος ένιωσε ένα σφίξιμο στη γάμπα και γι' αυτό στο 62' αντικαταστάθηκε από τον Σεμέδο, κερδίζοντας τα «μπράβο» των συμπαικτών του για την παρουσία του στο γήπεδο.

Οι τελικές του Αστέρα
Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Ολυμπιακός είχε ανούσια κατοχή μπάλας, ενώ ο Αστέρας ήταν η ομάδα που απειλούσε μετά το 70', με δύο σουτ του Γκόμες, ένα του Κρεσπί και ένα του Κανελλόπουλου, που προήλθε από ριψοκίνδυνη πάσα του Τζολάκη προς τον Σουρλή, ο οποίος δεν πρόλαβε να γίνει αποδέκτης της μπάλας. Στο 80' ο Άλβαρες έκανε σέντρα σουτ από αριστερά, στέλνοντας άουτ τη μπάλα. Το δεκάλεπτο 70'-80' ανήκε ολοκληρωτικά στον Αστέρα.

Η δεύτερη συμμετοχή του Καραργύρη
Ενώ το παιχνίδι εξελισσόταν ως αγγαρεία, κυρίως για τον Ολυμπιακό, στο 83' ο Μαρτίνς έβαλε και τον 19χρονο τερματοφύλακα, Ηλία Καραργύρη. Αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή του με τους «ερυθρόλευκους». Η πρώτη έγινε πέρυσι, στο εντός έδρας 3-1 επί του ΟΦΗ, όταν ο Καραργύρης είχε μπει στο 87' αντί του Αλέν. Από την τελευταία αλλαγή του Ολυμπιακού μέχρι το 90'+3' δεν έγινε η παραμικρή φάση άξια αναφοράς. Ένα παιχνίδι χωρίς ένταση, χωρίς ουσία.

MVP: Βασίλης Σουρλής. Ο 18χρονος χαφ του Ολυμπιακού έπαιξε για δεύτερη φορά βασικός και απέδειξε γιατί θεωρείται πολύ σημαντικός για το μέλλον των «ερυθρόλευκων». Δεν έκανε περιττές ενέργεειες, έδινε τη μπάλα με τη μία, ενώ έκανε και εκείνο το φοβερό σόλο στο πρώτο ημίχρονο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μπρούμα χρησιμοποιήθηκε βασικός από τον Μαρτίνς, αλλά στο ημίχρονο έγινε αλλαγή. Σίγουρα θα μπορούσε να δείξει διαφορετική εικόνα, υποπίπτοντας σε μια σειρά από λανθασμένες μεταβιβάσεις.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Αλέξης Καλογερόπουλος. Ο 17χρονος στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός δεν ήταν καθόλου επηρεασμένος, δεν φάνηκε καθόλου ότι είναι άπειρος αμυντικός και είχε θετική παρουσία.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο σημείο που βρέθηκε ο Θανάσης Ανδρούτσος, στη φάση του 16ου λεπτού, έπρεπε να σκοράρει. Θα μπορούσε να βάλει διαφορετικά το πόδι και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ μάλιστα ο Παπαδόπουλος βρισκόταν σε θέση που δεν θα μπορούσε να προλάβει να διώξει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Απαρατήρητη πέρασε η διαιτησία του Αριστομένη Κουτσιαύτη και των βοηθών του (Ηλίας Αλεξέας, Χρυσούλα Κουρομπύλια).

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρθία, Άλβαρες, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Βαλιέντε (67' Κανελλόπουλος), Μουνάφο (46' Μπελόκ), Κρεσπί, Αλί Μπαμπά (68' Τιλίκα), Γκόμες (74' Ριέρα), Μπαράλες (46' Τζίμας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης (83' Καραργύρης), Ανδρούτσος, Καλογερόπουλος (62' λ. τρ. Σεμέδο), Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Σουρλής, Μπουχαλάκης, Καμαρά (46' Μασούρας), Βρουσάι (46' Αραμπί), Μπρούμα (46' Βαλμπουενά), Χασάν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.