ΚΟΣΜΟΣ

Ομαλή η κίνηση στη Διώρυγα

Αίγυπτος: Πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προσάραξε στο Σουέζ

Ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προσάραξε στη Διώρυγα του Σουέζ σήμερα, ωστόσο δεν επηρεάστηκε η ναυσιπλοΐα σε αυτήν την κρίσιμης σημασίας θαλάσσια οδό, όπως ανέφερε η SCA, η υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη διαχείρισή της.

Το πλοίο Maersk Emerald, μήκους 353 μέτρων, εξόκειλε ενώ βρισκόταν κοντά στην Ισμαηλία, στη βόρεια Αίγυπτο, όταν έσβησαν αιφνιδίως οι μηχανές του και σταμάτησαν να λειτουργούν τα όργανα ναυσιπλοΐας. «Η διεύθυνση της διώρυγας ανταποκρίθηκε επαγγελματικά» και εστάλησαν τέσσερα σκάφη για να το ρυμουλκήσουν, ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ο Τζορτζ Σάφουατ, ο εκπρόσωπος της SCA.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης ορισμένα άλλα πλοία κατευθύνθηκαν προς μια παράλληλη δίοδο που δημιουργήθηκε όταν ολοκληρώθηκε η επέκταση της διώρυγας, το 2015.

Η ναυτιλιακή εταιρεία Leth Agencies ανέφερε επίσης ότι η κίνηση στη διώρυγα είναι ομαλή μετά την απομάκρυνση του Maersk Emerald.

Ένα άλλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το Ever Given, μήκους 400 μέτρων, προσάραξε για έξι ημέρες τον Μάρτιο στο νότιο τμήμα της διώρυγας, μπλοκάροντας τα πλοία και προς τις δύο κατευθύνσεις και προκαλώντας καθυστερήσεις στο διεθνές εμπόριο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.