ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Λαζάνια με λαχανικά αλα παριζιέν

Μία εξαιρετική συνταγή για λαζάνια με λαχανικά αλα παριζιέν.

Υλικά

Για τη γέμιση:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. ντομάτα, τριμμένη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • μία πρέζα ζάχαρη
  • 700 γρ. σοταρισμένα ανάμικτα λαχανικά (φασολάκια, πατάτες, καρότα, μανιτάρια, καπνιστό μπέικον, κρεμμύδια, σκόρδο, μαϊντανός, σχοινόπρασο, δεντρολίβανο) αλά παριζιέν

Για την μπεσαμέλ:

  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδας, ανάλατο
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 600 ml γάλα, φρέσκο
  • 2 κρόκους αβγών
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 80 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για τα λαζάνια:

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο + επιπλέον, για λάδωμα
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Για τη γέμιση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Βράζουμε τη σάλτσα για 6-7 λεπτά.

Προσθέτουμε τα σοταρισμένα ανάμικτα λαχανικά με μπέικον, ανακατεύουμε και μόλις πάρουν βράση,  κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Για την μπεσαμέλ:

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με ένα σύρμα.

Αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί για 1 λεπτό, αλλά όχι να ροδίσει.

Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας με το σύρμα συνεχώς.

Σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να δέσει, αλλά να μη βράσει.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τους κρόκους αβγών, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στο μάτι, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα,  ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ και την αφήνουμε στην άκρη.

Για τα λαζάνια:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 0C.

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφού μαγειρευτούν, σουρώνουμε και ανακατεύουμε με 1 κ.γ. ελαιόλαδο για να μη κολλήσουν.

Λαδώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε ομοιόμορφα 3 κουταλιές από τη γέμιση, ίσα που να καλυφθεί η βάση του.

Από πάνω στρώνουμε τα λαζάνια, τοποθετώντας το ένα δίπλα στο άλλο, ώστε να μη μείνουν κενά μεταξύ τους.

Απλώνουμε το 1/3 της γέμισης πάνω από τα λαζάνια.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 2 ακόμη φορές, ξεκινώντας από τα λαζάνια και τελειώνοντας με τη γέμιση.

Με ένα κουτάλι απλώνουμε την μπεσαμέλ πάνω από την τελευταία στρώση γέμισης.

Βάζουμε τα λαζάνια στο φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι η κορυφή τους να έχει ροδίσει ελαφρώς.

Αφήνουμε τα λαζάνια να κρυώσουν για 15-20 λεπτά, γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.