ΕΛΛΑΔΑ

Δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος

Π. Χρηστίδης: Οι νόμοι του ΠΑΣΟΚ για τις εργασιακές σχέσεις δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που φέρνει ο κ. Μητσοτάκης

Ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στις ρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ και όσα νομοθετεί η κυβέρνηση της ΝΔ για τις εργασιακές σχέσεις επισήμανε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση:

«Εμείς νομοθετήσαμε το 2010 διευθέτηση χρόνου μόνο για ειδικές ανάγκες της επιχείρησης και αποκλειστικά με συλλογική σύμβαση», υπογράμμισε ο κ. Χρηστίδης και τόνισε: «Η ΝΔ, με όσα διαβάζουμε, αφήνει τον εργαζόμενο μόνο απέναντι στον εργοδότη, άρα ουσιαστικά απροστάτευτο. Συμφωνία εργοδότη- μεμονωμένου εργαζόμενου, σημαίνει επιβολή της θέλησης του εργοδότη. Είναι, λοιπόν, σαφές ότι καμία σχέση δεν έχουν οι νόμοι ΠΑΣΟΚ με αυτό που φέρνει ο κ. Μητσοτάκης».

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε:

«... στο άρθρο 7 παρ. 6, προβλέπεται ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας των παραγράφων 1 και 2 καθορίζεται, κατά σειρά προτεραιότητας, με επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας ή με συμφωνίες του εργοδότη και του επιχειρησιακού σωματείου ή του εργοδότη και του συμβουλίου των εργαζομένων ή του εργοδότη και των ενώσεων προσώπων της επόμενης παραγράφου, ενώ το άρθρο 7 παρ. 1 εδάφ. 2,3 προβλέπει ότι η επιπλέον απασχόληση παρέχεται από τον εργαζόμενο υπό τις προϋποθέσεις της παραγράφου 6, εφόσον η επιχείρηση εμφανίζει σώρευση εργασίας που οφείλεται είτε στη φύση, στο είδος ή στο αντικείμενο των εργασιών της είτε σε ασυνήθεις ή απρόβλεπτους λόγους.

Ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα να αρνηθεί την παροχή της επιπλέον αυτής εργασίας, αν δεν είναι σε θέση να την εκτελέσει και η άρνησή του δεν είναι αντίθετη με την καλή πίστη. Αυτή η άρνηση του εργαζομένου να παράσχει την επιπλέον εργασία δεν συνιστά λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας του».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.