ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΤΑ ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΖΛ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ...

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ήταν μια μικρή έκπληξη ακόμη και για κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι υψηλοί τόνοι και οι σκληρές εκφράσεις που χρησιμοποίησε για να επιτεθεί στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, όπως όλα δείχνουν -και συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραδέχονται- εγκαινιάζουν μια νέα φάση στην πολιτική αντιπαράθεση. Ως "μάχες στα ...μαρμαρένια αλώνια της επόμενης μέρας του covid-19" χαρακτηρίζουν συνομιλητές του τέως πρωθυπουργού το έργο που θα δούμε να ανεβαίνει τους επόμενους μήνες. Και μάλιστα με έμφαση στην προσωπική μονομαχία των δύο αρχηγών, του Αλέξη και του Κυριάκου. Οι συνεχείς αναφορές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για "φυγομαχία του πρωθυπουργού" θα συνεχιστούν όσο δεν απαντά στις επίκαιρες ερωτήσεις του και ειδικά για την ανώτατη εκπαίδευση και τις φετεινές εισαγωγικές εξετάσεις. Και όχι μόνο, αλλά και για όσο "αποφεύγει να παραδεχτεί το λάθος του σχετικά με τις Πρέσπες, αλλά και για τα όσα ψευδή έλεγε για το μαξιλάρι των 37 δις, ακόμα και για τη φαρμακευτική κάναβη".

Όσο ο φόβος από την πανδημία υποχωρεί τόσο θα ανεβαίνει το θερμόμετρο της πολιτικής σύγκρουσης για ζέοντα θέματα όπως το εργασιακό, η νεολαία, η παιδεία, η ασφάλεια των πολιτών. Και η κορύφωση θα έλθει μετά το θέρος "όταν στην επικαιρότητα δεν θα βρίσκονται οι εμβολιασμοί, τα καθημερινά κρούσματα και η εισαγωγή στις ΜΕΘ, αλλά το Ταμείο Ανάκαμψης, τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η ανεργία και τα μεροκάματα". Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν, όπως άλλωστε και στο Μαξίμου, ότι μετά την πανδημία τα πάντα θα κριθούν στην οικονομία. Αν η κυβέρνηση καταφέρει να έχει θετικά αποτελέσματα στις επενδύσεις, την ανάπτυξη, την εργασία, τους μισθούς τότε, προϊόντος και του χρόνου αλλά και της νέας πραγματικότητας που θα έχει διαμορφωθεί, οι κυβερνητικές αστοχίες και οι λανθασμένοι χειρισμοί στο θέμα της πανδημίας θα ξεχαστούν. Η πανδημία θα είναι μια κακή ανάμνηση, που δεν θα επηρεάσει όμως την ψήφο των πολιτών. Αν όμως, όπως πιθανολογούν οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ, οι καλοί αριθμοί δεν μεταφραστούν και σε καλά νέα για τα νοικοκυριά και τους μικρομεσαίους τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. "Ο κόσμος θα ψηφίσει με βάση τα ...όβολα που θα έχει στην τσέπη του και όχι με τους στόχους που θα πετυχαίνουν τα δημοσιονομικά ...πολυβόλα", μάς λέει πρώην υπουργός.

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι η ανεργία θα ανέβει και τους προσεχείς μήνες, όταν θα σταματήσουν οι κάθε λογής κρατικές ενισχύσεις, θα μπει λουκέτο (ή θα συρρικνωθεί εντυπωσιακά η λειτουργία τους) σε περίπου 50.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. "Το Φθινόπωρο αντί για εύκρατο, όπως ελπίζει ο Μητσοτάκης, μπορεί να γίνει καυτό", μάς λέει κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που κατά κανόνα -και διαχρονικά- απηχεί και τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα. Βέβαια, όπως λέει και σε  συνομιλητές του ο τέως πρωθυπουργός, για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητήσει βάσιμα το δημοσκοπικό ιμπέριουμ της κυβέρνησης θα πρέπει "να αποδείξει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος για την άσκηση πολιτικής τόσο στο περιεχόμενο όσο και στο ύφος της πολιτικής πράξης και ρητορικής". Και ειδικότερα στα τρία μείζονα θέματα, στα οποία θα αντιπαρατεθούν, άμεσα αλλά και στρατηγικά, τα κόμματα και στα οποία κριθούν οι επόμενες εκλογές: στην πράσινη μετάβαση και το ψηφιακό κράτος, όπου θα κατευθυνθούν τα περισσότερα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και φυσικά τις πολιτικές και τα μέτρα για την κοινωνική συνοχή.

Στην Κουμουνδούρου έχουν τη γνώμη ότι "η προγραμματική αντιπαράθεση καθώς και η πολιτική ευκρινεία σχετικά με τις διαφορετικές κοινωνικοοικονομικές, αλλά και θεσμικές, προτεραιότητες των δύο κομμάτων (της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ) είναι αυτά που θα διαμορφώσουν τελικά τους εκλογικούς συσχετισμούς και όχι η συνεχής, σε βαθμό μάλιστα παρεξηγήσεως, δημοσκοπική αναζήτηση για την πρόθεση ψήφου, σε νεκρό εκλογικά χρόνο". Ειδικά για το Πρόγραμμα ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να το έχει έτοιμο μέχρι τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Εκτός από τις εναλλακτικές πολιτικές θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει και συγκεκριμένες επεξεργασίες ακόμη και κατάλογο μέτρων που να καταδεικνύουν τον άλλο και διαφορετικό, από αυτόν της κυβερνήσεως, δρόμο. Την ερχόμενη Πέμπτη θα παρουσιάσει, σε εκδήλωση, την πέμπτη θεματική ενότητα: την κλιματική αλλαγή και την πράσινη μετάβαση. Έχουν προηγηθεί οι εκδηλώσεις και η παρουσίαση θέσεων για το ΕΣΥ, το ιδιωτικό χρέος, τα εργασιακά, το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σημειώνουμε ότι η εκδήλωση της Πέμπτης συνδέεται άμεσα και με το θέμα των εκλογών και τη συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους. Παρά τα όσα λέγονται υπεύθυνοι για το ναυάγιο της συνεργασίας με τους Πράσινους δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι ίδιοι οι Οικολόγοι. Η συμφωνία που υπήρχε ήταν στο μέσον της θητείας να παραιτηθεί από βουλευτής Επικρατείας ο Αλέκος Φλαμπουράρης και τη θέση του να καταλάβει ο εκπρόσωπος των Οικολόγων. Η προϋπόθεση ήταν να ενταχθούν στο σχήμα της Προοδευτικής Συμμαχίας. Οι Οικολόγοι όχι μόνο δεν μπήκαν στην Προοδευτική Συμμαχία, αλλά δήλωσαν ότι θα κατέλθουν μόνοι τους στις εκλογές. Η άρνηση των Οικολόγων είναι λοιπόν, σύμφωνα με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή που οδήγησε στο σπάσιμο της συμμαχίας και όχι η άρνηση να παραδώσει ο Φλαμπουράρης την έδρα. Μάλιστα, συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν διατεθειμένος να τους δώσει και δεύτερη έδρα εφόσον συμμετείχαν στην Προοδευτική Συμμαχία.

Εκτός από τη μικρή αυτή λεπτομέρεια το θέμα των Πρασίνων είναι κάτι που απασχολεί έντονα τον Αλέξη Τσίπρα. Το ίδιο, ειρήσθω εν παρόδω, και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με το φιλελεύθερο κομμάτι τους. Όχι τόσο στην εγχώρια διάστασή του, τα πρόσωπα δηλαδή που θα στελεχώσουν ένα Πράσινο κόμμα, όσο στην ευρωπαϊκή. Γνωρίζει ότι οι Πράσινοι, μετά τη Γερμανία όπου διεκδικούν την καγκελαρία, έχουν αποφασίσει να ενισχύσουν τα παραρτήματα τους σε τρεις χώρες του Νότου -Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία. Η γνώμη του είναι πως στον νέο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να εκφράζονται τα τρία μεγάλα ευρωπαϊκά πολιτικά ρεύματα: η παραδοσιακή σοσιαλδημοκρατία, οι Πράσινοι και η ριζοσπαστική αριστερά, απ' όπου έλκει την καταγωγή του και ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσώρας, δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει την αριστερή GUE ούτε να ενταχθεί στην Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών. Το πιθανότερο είναι να υποβάλλει αίτημα προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να λάβει την ιδιότητα του παρατηρητή στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Μέχρι τώρα συμμμετείχε ο ίδιος ως παρατηρητής και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση πρόθεσή του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές να μπορεί να εκφράσει τα τρία αυτά ρεύματα. Όλοι μόνο μέσω προσώπων, αλλά κυρίως με την υιοθέτηση των κοινών τόπων στην μετά covid εποχή. Σημειώνουμε πως το θέμα των Πρασίνων απασχολεί και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι επιτελείς του οποίου έχουν φροντίσει να ανοίξουν διαύλους επικοινωνίας με το φιλελεύθερο κομμάτι τους.

Εκτός από την πράσινη μετάβαση ένα ακόμη θέμα που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι και το θέμα της Νεολαίας. Μάλιστα συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι το θεωρεί προνομιακό πεδίο και για τις εκλογές. Σύμφωνα με κάποιες έρευνες που έχει στα χέρια του ο τέως πρωθυπουργός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προηγείται μόνο στις νέες και νεαρής ηλικίας ψηφοφόρους (17 -24 έτη), αλλά το προβάδισμα του, έστω και μικρό φτάνει μέχρι και την ηλικία των 39 ετών. Αυτές θα προσπαθήσει να κερδίσει με κάθε τρόπο και γι' αυτό ετοιμάζεται αμέσως μετά το καλοκαίρι να κάνει ειδική εκδήλωση για τους νέους, όπου μεταξύ των άλλων θα κωδικοποιούνται εκτός από τις εναλλακτικές πολιτικές και συγκεκριμένα μέτρα, που πρέπει να ληφθούν. Και δεν είναι μόνο οι φοιτητές, αλλά το σύνολο των νέων, μεταξύ των οποίων και αυτοί που διεκδικούν μια θέση στην αγορά εργασίας, αλλά και ετοιμάζονται να κάνουν οικογένεια. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί πως ο προβληματισμός κυβερνητικών στελεχών για τον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίον θα γίνει η αστυνόμευση των πανεπιστημίων το πιθανότερο είναι πως θα οδηγήσει σε αλλαγή των αρχικών κυβερνητικών σχεδίων και ενδεχομένως δια της χρονικής μεταθέσεως φτάσουμε ακόμη ακόμη και σε παραπομπή στις ελληνικές καλένδες. Σε διαφορετική περίπτωση, οι (βασίμως) πιθανολογούμενες συγκρούσεις φοιτητών αστυνομίας μπορεί να βάλουν "φωτιά στον κάμπο" και να προκαλέσουν οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση. Σε συνδυασμό δε με τα εργασιακά, όπου τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με επικεφαλής το ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές από το παλαιό ΠΑΣΟΚ, σχεδιάζουν να μεταφέρουν την διαφωνία τους, εκτός από τη Βουλή, στους δρόμους και τα εργοστάσια.

Μετά τη νεολαία και την πράσινη μετάβαση, τα εργασιακά είναι ο τρίτος τομέας στον οποίον ο Αλέξης Τσίπρας θα θελήσει να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας με ειδική εκδήλωση. Θα είναι η δεύτερη εκδήλωση για τον εργασιακό νόμο που ετοιμάζει ο Κωστής Χατζηδάκης. Η νέα εκδήλωση σχεδιάζεται να γίνει αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή και σε αυτή εκτός από την εξαγγελία για κατάργηση του νόμου, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέψει στην κυβέρνηση, θα υπάρχουν και συγκεκριμένα μέτρα που θα αντιπροτείνονται, μεταξύ των οποίων το πλέον εμβληματικό, η δια νόμου θέσπιση του 35ωρου. Στην κατάργηση, ουσιαστικά, του 8ωρου που προωθείται από την κυβέρνηση, η ρελάνς του Τσίπρα θα είναι το 7ωρο. Η λογική των "εναλλακτικών πολιτικών, των διαφορετικών προτεραιοτήτων και των συγκεκριμένων διαφορετικών μέτρων" είναι αυτή, που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέλει να κυριαρχήσει και στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη που ετοιμάζεται. Θέλει για όλα τα θέματα να υπάρχει το εναλλακτικό κυβερνητικό πρόγραμμα της αντιπολίτευσης ώστε στη ΔΕΘ να δώσει το σήμα της ουσιαστικής κυβερνητικής επανεκκίνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Και της παρατεταμένης εκλογικής μάχης για αλλαγή των δημοσκοπικών δεδομένων. Σημειώνουμε ότι η αρχική ημερομηνία (20 Ιουνίου) για την Προγραμματική Συνδιάσκεψη έχει σβηστεί από το ημερολόγιο δραστηριοτήτων του Αλέξη Τσίπρα. Ενδεχομένως, θα αλλάξει και η νέα (25 Ιουνίου) αφού στις 24-27 υπάρχει το συνέδριο του ΚΚΕ και η Κουμουνδούρου δεν θέλει να εκληφθεί ως εχθρική κίνηση από τον Περισσό. Εκ των πραγμάτων η πρώτη Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα μετατεθεί για μία από τις δύο τελευταίες ημέρες του Ιουνίου.

Τέλος, με σχετική ανακούφιση είδαν στην Κουμουνδούρου την απόφαση της πλειοψηφίας της Προανακριτικής, μετά τον Χρήστο Καλογρίτσα, να καλέσει μόνον έναν μάρτυρα και ουσιαστικά να ολοκληρωθεί η διαδικασία εντός των προθεσμιών που είχε θέσει η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής. Θεωρούν ότι ο Καλογρίτσας, με την κατάθεσή του, περισσότερο μπέρδεψε τα μέλη της Επιτροπής παρά εισέφερε σοβαρό υλικό για να τεκμηριωθούν οι κατηγορίες κατά του Νίκου Παππά και ιδιαίτερα αυτή της δωροδοκίας. Το καλό για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι το σύνολο των βουλευτών και των κομματικών στελεχών, ανεξαρτήτως κομματικής ομάδας ή φράξιας, βρέθηκαν στο πλευρό του κατηγορούμενου πρώην υπουργού και θεωρούν την δίωξη πρωτίστως πολιτική. Βεβαίως, οι ασχολούμενοι επισταμένως με την υπόθεση -τα μέλη της προανακριτικής και οι νομικοί παραστάτες- θεωρούν πως στο πόρισμα της πλειοψηφίας θα προτείνεται η παραπομπή του Νίκου Παππά. Ενδεχομένως και για τα δύο αδικήματα ώστε την τελική απόφαση να την λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο...

 

23 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Αστα FEMA τα παραμύθια. Δούρου, Παπάς, Τασία, Κοτζιάς, Καρανίκας είναι όλοι για φυλακή. Όσο για το κάθε τετραγωνικό και φυλακή που λες ότι θα έπρεπε να έχει η Ελλάδα, ας είναι καλά η λινάτσα ο άθεος Παρασκευόπουλος που άφησε όλους τους αλλοδαπούς κακοποιούς ελεύθερους ακόμη και για φόνους. Και σταμάτα την καραμέλα για την Χρυσή Αυγή. Ο Τσίπρας με την Χρυσή Αυγή μας πήγαν σε εκλογές και δημοψήφισμα το 2015. Έστελνε την Περιστέρα στην δίκη του Φύσσα και ξέπλεναν την Χρυσή Αυγή για να κόβει ψήφους από την Νέα Δημοκρατία. Με τον ΣΥΡΙΖΑ η δίκη των νεοναζί δεν θα τελείωνε ποτέ, ήταν οι συνεταίροι της πρώτης φοράς αριστερά.Είσαι άπλυτη και ρουφιάνα.

  2. FEMA 21:41 04/06/2021

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
    ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ
    ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥΣ
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ !!!
    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΟΥΝ
    ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ !!!

  3. FEMA 20:53 04/06/2021

    ΠΡΟΣ ΟΚ

    ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΝΟΜΟΙ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ–ΑΛΛΙΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ
    ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ !!!–ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ !!
    ΟΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ –ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΥΛΑΚΗ
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!
    ΟΙ ΔΥΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ–ΜΕΛΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
    ΠΟΥ ΑΦΕΘΗΚΑΝ –ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ–ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ–ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙ ΣΕ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ–ΔΕΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ!!
    ΚΑΙ ΑΦΟΥ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 117 ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ–ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ ΣΕ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ –ΑΛΛΙΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ !!!
    Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΓΕΛΑΕΙ ΜΕ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ –ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΙΟ ΑΝΙΚΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!!
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ –ΣΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.