Neo

Αναθερμαίνει τη σχέση του με τους Σοσιαλιστές ο Τσίπρας

Από τότε που η πανδημία άρχισε να «κυβερνά» τον κόσμο, αυτό είχε επηρεάσει και τις σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, για έναν πολύ απλό λόγο: διότι δεν διεξάγονταν συνεδριάσεις και συναντήσεις δια ζώσης και, ως εκ τούτου, η σχέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με όλους «ατόνησε». Στη συνέχεια, ήρθε το «περιστατικό» με τον ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ, που επέλεξε να συναντηθεί στην Αθήνα μόνο με τη Φώφη Γεννηματά και όχι με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να κάνει ορισμένους να πιστέψουν πως η σχέση του πρώην πρωθυπουργού με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ατόνησε οριστικά. Ωστόσο, φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι: Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, θα συμμετάσχει στις 24 Ιουνίου στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες ενόψει της Συνόδου Κορυφής, ενώ μία ημέρα αργότερα θα δώσει το «παρών» και στη συνάντηση των Ηγετών του PES στο Βερολίνο. Η παρουσία του, μάλιστα, στις δύο συναντήσεις, δε θα είναι καθόλου τυπική, αλλά απολύτως ουσιαστική, αφού θα μεταβεί στις πρωτεύουσες του Βελγίου και της Γερμανίας έχοντας ως στόχο την ουσιαστική αναθέρμανση των σχέσεών του με τους Σοσιαλιστές, κανονίζοντας και τα… επόμενα ραντεβού του.

11 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Για τον (F) φερόμενο (E) έως (Μ) μαζοχισμένο (Α) γνωστό FEMA , έναν
    σχολιαστή/πατσαβούρα του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί να δεσπόζει της στήλης με αηδίες και ξερατά,
    κανένας στον κόσμο δεν αξίζει εκτός από το ρεμάλι τον Τσίπρα !

    ΣΗΜ.
    O Λαφαζάνης δεν ήταν το αριστερό χέρι του Τσίπρα , όταν το δεξί του ήταν ο Καμμενος ;

  2. Λίλιθ 6:52 22/06/2021

    Πρώτη μούρη ο Μπογδ-άνο με τον φερετζέ του ΠΑΣΟΚ ,σκίζει τα ιμάτιά του για Λοβέρδο και συγκυβέρνηση με Μητστοτάκη και ακροδεξιούς δήθεν ενδιαφέρει το ΚΙΝΑΛ
    Η φίλη σας Εύα που θαυμάζει τους ακροδεξιούς καλά είναι ?

  3. FEMA 23:25 21/06/2021

    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΣ Ο ΜΕΛΑΝΣΟΝ !!
    ΚΑΤΙ ΣΕ ………ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΦΕΡΝΕΙ !!

  4. Σωσίβιο στους Σοσιαλιστές ψάχνει ο Τσίπρας. Μην ξεχνάμε ότι ο Γάλλος Ζαν Λυκ Μελανσόν εξέχων πρόσωπο της Ευρωπαϊκής αριστεράς κατάλαβε πρώτος τον Τσίπρα και τον χαρακτήρισε γυρολόγο και πολιτικό απατεώνα. Αυτά να τα βλέπει η FEMA που παρουσιάζει τον Τσίπρα κάτι σαν Άγιο και σωσία εδώ μέσα. Ηγέτης είναι ένας.
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατάλαβε το επιτέλους φασιστόμουτρο.

  5. @ ok ,
    Θα έχεις
    Καλύτερη τύχη αν ασχοληθείς στα του δικού σου πολιτικού οίκου(ανοχής) και τις πράξεις ή απραξίες το δικού σου Αρχηγού Μητσοτάκη , αντί με τον Γ.Α. Παπανδρέου !
    Με το τι κατά την δίκη σου, γνώμη , δεν έκανε καλά ο Παπανδρέου ….
    Άφησετο σε μας που τον ψηφίσαμε τότε με την μεγαλύτερη (44%) Πλειοψηφία και τον υποστηρίζουμε με όλη μας την δύναμη που προέρχεται από δυνατά επιχειρήματα και τα προοδευτικά πεπραγμένα του !
    Όσο για τα λεφτά …
    Υπάρχουν πάντα , μόνον όταν γίνεται σωστά η διαχείρησης τους !
    Ειδικα τώρα που εμπλέκονται και προγράμματα της ΕΕ για την αντιστάθμιση στην οικονομική κατρακύλα από τον COVID -19 σε όλη την Ένωση .
    Ο Μητσοτάκης σου , πότε θα απομακρύνει τον Κώστα Καραμανλή με όλες τις πομπές του, την αφασία και την μουγκαμάρα του ;
    Εκτός από ασυλία νέμεται την θέση ενός ακόμη άχρηστου βουλευτή/ ΒΟΛΕΥΤΗ !
    Δεν “φτάνει πια “ για σένα και την ΝΔ σου ;

  6. Οκ 11:50 19/06/2021

    Ο Γιώργος είναι όντως πολλά χρόνια μπροστά αλλά είναι πολιτικός όχι φιλόσοφος. Κι στην πολιτική χρειάζεται κι η τακτική εκτός από ιδέες.
    Κι στην τακτική απέτυχε με πρώτο κι μοιραίο λάθος η μη διαγραφή του υπονομευτή Βενιζέλου …

  7. Η βρόμα μιας πατσαβούρας χωρίς συνοχή , σταθερότητα και ιδέες ή αρχές , παρά μόνον με γραμμή και προπαγάνδα που παίρνει από την πλατεία Κουμουνδουρου , επεξεργαζόμενος /η τον ιστότοπο εκ των έσω , είναι Αποπνυκτικιά

  8. FEMA 22:36 18/06/2021

    κ. ΣΦΑΚΙΑΝΕ,ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ

    ΔΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ?

    ΜΑΚΑΡΙ -ΕΥΧΟΜΑΙ

    Ο Γ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΟΜΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ !!

    ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ?

  9. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πολλά χρόνια μπροστά! Να δούμε πότε θα ξυπνήσουν οι έλληνες

  10. Δεν αναθερμαίνει σχέσεις στον κόσμο με σοσιαλιστές ο Τσιπρας !
    Ένας οπορτουνιστής και διπλό- τσεκαρισμένος καπιταλιστής με σημαία ευκαιρίας που αν χρειαστεί θα πουλήσει και την μάννα του ….., δεν μπορεί να λέγεται καν , αριστερός !
    Αγοράζοντας δε , ότι σκουριασμένο , βρόμικο, ανήθικο και οπισθοδρομικό του προσψερεται από γυρολογους και καρέκλο-κυνηγούς πολιτικούς , οι οποίοι ίσως την επόμενη φορά θα τον στείλουν στα γνωστά ποσοστά του
    γύρω στα 6%.
    Περνάει στην ιστορία κουβαλώντας πλείστες όσες αποτυχίες και καταστροφές για την πατρίδα μας και ουδεμία,
    έστω και μικρή επιτυχία .
    Οι πραγματικοί Κινηματίες Δημοκράτες Σοσιαλιστές όπως είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και η παγκόσμια οργάνωσης στην οποία προεδρεύει με επιτυχία τόσα πολλά χρόνια , έχουν άλλη Γνώμη :

    “….. Θυμάμαι, το 2008, στο Athens Summit για την κλιματική αλλαγή και ενεργειακή ασφάλεια αλλά και αργότερα στα τέλη του 2011, όταν δεν ήμουν πια πρωθυπουργός – Επέμενα, βλέποντας τι συμβαίνει διεθνώς. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην εργασία; Μίλησα στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, στο Durban της Νότιας Αφρικής, λέγοντας: «τα θέματα του περιβάλλοντος συνδέονται στενά με την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Απαιτείται επένδυση στην εκπαίδευση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού».
    Η εποχή που έρχεται, χρειάζεται δυναμικό εκπαιδευμένο, συνεχώς και δια βίου καταρτιζόμενο, που να αισθάνεται ασφαλές, προστατευμένο από τη στυγνή εκμετάλλευση. Και όχι μόνο!
    Όλο και περισσότερο στο νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης ο εργαζόμενος φεύγει από το βιομηχανικό μοντέλο και πηγαίνει στην δημιουργική καινοτομική προσφορά στην παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών.
    Η αυξημένη παραγωγικότητα, λόγω της νέας τεχνολογίας και γνώσης, θα πρέπει να μεταφραστεί σε έμπρακτη αναδιανομή, συμμετοχή, λόγο στην παραγωγική διαδικασία, και βέβαια, αξιοπρέπεια για τον εργαζόμενο….”

  11. οκ 13:40 18/06/2021

    να προσέξει μην τις κάψει …

    κλασικός τσίπρας, εκεί που έφτυνε τώρα γλείφει… το τι έχει πει κατά καιρούς εναντίον της επάρατης σοσιαλδημοκρατίας δεν περιγράφεται .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.