ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Ανώμαλη προσγείωση» για Τσιτσιπά

Πρόωρο τέλος έλαβε το εφετινό τουρνουά Γουίμπλεντον για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Έλληνας πρωταθλητής, που προερχόταν από τον πρώτο τελικό της καριέρας του σε Γκραν Σλαμ τουρνουά, εκείνον στο Ρολάν Γκαρός πριν από λίγες ημέρες, έχασε στον πρώτο γύρο του φημισμένου αγγλικού τουρνουά από τον Αμερικανό Φράνσις Τιαφό.

Ο Νο 4 αθλητής της παγκόσμιας κατάταξης εμφανίστηκε ανεξήγητα αγχωμένος κι έκανε πολλά αβίαστα για την κλάση του λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο αντίπαλός του για να πάρει μια καθαρή νίκη με 3-0: 6-4, 6-4, 6-3. Ταυτόχρονα, ο Τιαφό σημείωσε την πρώτη νίκη της καριέρας του απέναντι σε έναν αθλητή του Top-5.

Μια δικαιολογία θα μπορούσε να είναι η δυσκολία προσαρμογής στο χορτάρι, ύστερα από μια μεγάλη σεζόν στις χωμάτινες επιφάνειες. Ο Τσιτσιπάς είχε να δώσει επίσημο αγώνα σε γήπεδο με γρασίδι εδώ και δύο χρόνια (!), συγκεκριμένα δε από την 1η Ιουλίου 2019.

Κάπως έτσι ο Τιαφό, Νο 57 στον κόσμο, έφτασε στην επικράτησε ύστερα από δύο ώρες και πέντε λεπτά αγώνα, παίρνοντας την πρόκριση για το β΄ γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζεύγους που αποτελούν οι Βάσεκ Πόσπισιλ και Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα.

Ο Τσιτσιπάς, από την άλλη, έδωσε συνέχεια στην κακή παράδοση που έχει δημιουργήσει ως τώρα στο Λονδίνο, καθώς στις συνολικά τέσσερις συμμετοχές του στο κυρίως ταμπλό έχει αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο στις τρεις.

Η μοναδική «καλή» χρονιά του στο τουρνουά ήταν το 2018, όταν είχε φτάσει ως τον τέταρτο γύρο, όπου και αποκλείστηκε από τον έμπειρο Αμερικανό Τζον Ίσνερ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.