Neo

Χαμόγελα για την τοποθέτηση Τσίπρα περί «Πρεσπών» και Μακεδονικού

Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί -και δικαίως- ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί ιστορική παρακαταθήκη του και δεν δέχεται κουβέντα επ’ αυτού. Αυτό, άλλωστε, το γνωρίζουν όλοι οι συνομιλητές του. Ως εκ τούτου, στην συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας, ο πρώην πρωθυπουργός συνέβαλε στην εκτόνωση της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών, μετά το «περιστατικό» με την φανέλα της «Μακεδονίας» στο Euro2020 και την επιμονή του υπουργού Εξωτερικών της γείτονος πως δεν παραβιάζεται η Συμφωνία. Ο Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν, που θα βρεθεί και στο Φόρουμ των Πρεσπών στα Σκόπια, στις αρχές Ιουλίου, υπογράμμισε ότι χρειάζεται καλή πίστη και από τις δύο πλευρές και εξήγησε ότι αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στα πράγματα, δε θα αντιμετώπιζε τη Συμφωνία φοβικά, αλλά θα είχε προχωρήσει στην περαιτέρω υλοποίησή της, αξιώνοντας το ίδιο και από τους γείτονές μας. Με άλλα λόγια, απέδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ευθύνη για το αλαλούμ, τονίζοντας πως μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε λύσει πολύ απλά τέτοια θέματα και «παραφωνίες». Βεβαίως, πολιτική με «αν» δεν γίνεται, όμως όπως και να έχει, όσοι είναι σταθερά προσηλωμένοι στην πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, είδαν με ανακούφιση τον τρόπο που αντιμετώπισε το θέμα ο Αλέξης Τσίπρας. Και ο Neo ομιλεί και για την Αθήνα, αλλά και για τα Σκόπια…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Στο θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους των Σκοπίων η Ελληνική πλευρά κατά την διακυβέρνηση της απαρετης ΠΦΑ υπό τον Τσίπρα είναι μια αποτυχία.
    Κατά πρώτον και κύριο λόγο γιατί δίχασε τους Έλληνες .
    Το έκανε δε αυτό , γιατί ποτέ δεν σεβάστηκε τον διαρκή Νόμο και τις συνήθειες που λεν ότι για Εθνικά θέματα επιζητάς και προτείνεις συναίνεση όσων το δυνατόν περισσότερων πολιτικών κομμάτων πριν αποφασίσεις κάτι …..
    H όλη συμφωνία είναι για παρά πολλούς Έλληνες μια αποτυχία των Ελληνικών διαπραγματεύσεων και αποφάσεων της τότε διακυβέρνησης !
    Ένα δε μικρό αλλά χαρακτηριστικό παράδειγμα της αποτυχίας βλέπει κάποιος στους τελούμενους ποδοσφαιρικούς Αγώνες για το Πρωταθκλημα της UEFA. :
    https://www.gazzetta.gr/football/euro/2013582/zaef-ypostirizo-dynata-tin-ethniki-podosfairiki-omada-tis-makedonias-pic
    Yυπάρχουν φυσικά πιό σοβαρές και μειωτικές επεκτάσεις της συμφωνίας που υπέγραψε ο Τσίπρας με τ´αστερια του Κατρουγκαλο και Κοτζιά στα οποία δεν θα σιωπήσουμε όταν μας δωθεί η ευκαιρία στι μέλλον …..
    Αυτό σήμερα , μονάχα για να είμαστε εντός του ποδοσφαιρικού πνεύματος ευρωπαϊκης και και παγκόσμιας επικαιρότητας ώστε να μαζεύουμε σάλιο στην επιχείρηση φτυσίματος του Τσίπρα στις επόμενες Εκλογές !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.