ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε αναλυτικά

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Έχω μετανιώσει», δηλώνει τώρα ο 32χρονος πιλότος

«Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω και να τα αλλάξω όλα. Μακάρι να μην κατάστρεφα τις ζωές μας, της Καρολαιν, της μικρής και τη δική μου», υποστήριξε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Μετανιωμένος για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν, εμφανίζεται τώρα ο σύζυγός της 32χρονος πιλότος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο καθ΄ομολογίαν δράστης δήλωσε πως «μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω και να τα αλλάξω όλα. Μακάρι να μην κατάστρεφα τις ζωές μας, της Καρολαιν, της μικρής και τη δική μου».

Απαντώντας στο εαν σκέφτεται μετά την ομολογία του το παιδί του και τι θα γίνει όταν θα πρέπει να μάθει τι συνέβη, απέφυγε να πάρει θέση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχω να απαντήσω τίποτα...».

Τέλος απαντώντας στο γιατί αγκάλισε τη μητέρα της Καρολάιν στο μνημόσυνο στην Αλόννησο ο 32χρονος πιλότος υποστήριξε πως «το έκανα γιατί είχα μετανιώσει. Ένιωθα τον πόνο της. Πάντα την αγαπούσα την πεθερά μου και πάντα θα αγαπάω τη Καρολάιν».

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του διασώστη του ΕΚΑΒ που έφτασε από τους πρώτους στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, λίγο μετά τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν από τον σύζυγό της.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με δύο άτομα προσωπικό έφτασε στο σπίτι λίγο πριν από τις 7 το πρωί της 11ης Μαΐου. Ο ένας εκ των δύο που μπήκε στη μεζονέτα μετέβη στο σημείο όπου βρισκόταν η άτυχη Καρολάιν και κατάλαβε ότι βρισκόταν σε αρχική ακαμψία, ενώ παρατήρησε και κάποιες σταγόνες αίματος στο σεντόνι. Νωρίτερα, είχε προσέξει το 11 μηνών βρέφος, το οποίο φαινόταν καλά στην υγεία του.

«Το βρέφος φαινόταν να είναι καλά στην υγεία του. Οι αστυνομικοί με ενημέρωσαν ότι μέσα στο σπίτι βρίσκεται μία κοπέλα, η οποία δεν έχει τις αισθήσεις της. Έτσι, λοιπόν, εγώ μαζί με έναν αστυνομικό μπήκαμε στο σπίτι για να δω την κοπέλα. Δηλαδή, θυμάμαι ότι το σπίτι ήταν μεζονέτα και ανεβήκαμε στον δεύτερο όροφο μέσω εσωτερικής σκάλας. Όταν φτάσαμε στο υπνοδωμάτιο του δεύτερου ορόφου είδα να βρίσκεται μπρούμυτα πάνω στο κρεβάτι μία κοπέλα, η οποία είχε το δεξί της χέρι διπλωμένο πίσω από τη μέση», περιέγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διασώστης του ΕΚΑΒ.

«Μόλις την έπιασα -συνέχισε ο διασώστης- κατάλαβα ότι ήταν σε αρχική ακαμψία και επομένως είχε πεθάνει. Παρ' όλα αυτά τη γύρισα λίγο και πολύ προσεκτικά, για να διαπιστώσω σε τι κατάσταση βρίσκεται το πρόσωπό της και αν έχει σφυγμό. Στο σεντόνι στο ύψος του κεφαλιού παρατήρησα σταγόνες αίματος. Αμέσως μετά, βγήκαμε από το σπίτι, ενημέρωσα τους αστυνομικούς ότι η κοπέλα δεν έχει σημεία ζωής και περιμέναμε να μας αποδεσμεύσει ο αρμόδιος αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος θα αναλάμβανε το περιστατικό. Περίπου μία ώρα αργότερα, μας αποδέσμευσαν και φύγαμε από το σημείο».

Δεν προκύπτει εμπλοκή τρίτου προσώπου
Την ίδια στιγμή, για τα στοιχεία και την πορεία των ερευνών, αλλά και των επαφών που είχαν οι αστυνομικοί με τον 32χρονο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, από την στιγμή που έγινε το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση στις 11 Μαΐου, μέχρι την ομολογία του για την δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Άννα Ευθυμίου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 κ. Ευθυμίου αναφέρθηκε στις πρώτες κινήσεις των αστυνομικών που βρέθηκαν στο μοιραίο σπίτι και αντίκρισαν την σκηνή του εγκλήματος και το μωρό δίπλα στην νεκρή μητέρα, τα δεδομένα που προέκυψαν από την έρευνα τις πρώτες ώρες, αλλά και την κλιμάκωση των ερευνών και της εξέτασης στοιχείων, που είχαν ως κατάληξη, την ομολογία του 32χρονου πιλότου.

Όπως σημείωσε, ο σύζυγος της άτυχης 20χρονης Καρολάιν περιέγραψε στους αστυνομικούς την εκδοχή του για το πώς συνέβη το κακό στο σπίτι των Γλυκών Νερών, πριν εκείνοι του παραθέσουν τα δεδομένα από τις έρευνες που αποδείκνυαν ότι δεν ισχύουν όσα μέχρι πρότινος υποστήριζε στις καταθέσεις του.

Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε ότι η αστυνομική έρευνα έχει ολοκληρωθεί και από αυτήν δεν προέκυψε εμπλοκή τρίτου προσώπου στην τέλεση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, δεν υπήρξαν δηλαδή στοιχεία ότι κάποιος βοήθησε τον 32χρονο στο αποτρόπαιο έγκλημα.

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι η έρευνα έχει περάσει τώρα στην ευθύνη των ανακριτικών αρχών και συνεχίζεται, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψουν νέα ευρήματα μελλοντικά.

Απολογείται την Τρίτη ο συζυγοκτόνος
Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής μεταφέρθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ο 32χρονος, δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ στη συνέχεια πέρασε το κατώφλι του 12ου τακτικού ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε αναβολή για την Τρίτη, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.