ΕΛΛΑΔΑ

Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ.: Ο πιλότος ομολόγησε πριν του παραθέσουμε τα στοιχεία

Η κατάθεση φίλης της Καρολάιν λίγες ώρες πριν τη δολοφονία - Δικηγόρος Ψυχολόγου: Αναζητούσε σπίτι και νταντά

Mία ημέρα πριν χάσει τη ζωή της από τα χέρια του ίδιου της του συζύγου στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, η άτυχη Καρολάιν συνάντησε μία φίλη της στην πλατεία Βαρνάβα. Όπως λέει η ίδια η μάρτυρας, κατάλαβε πως η φίλη της ήταν μπουχτισμένη και λίγο ταραγμένη και ήθελε να βγει για να ξεσκάσει. Μαζί της όμως έφερε και το μωρό…Τίποτε δεν προμήνυε το κακό που θα ερχόταν.

«Βρεθήκαμε την ημέρα πριν γίνει το κακό. Ήταν σε περίεργη ψυχολογική κατάσταση αλλά όπως την άκουσα κατάλαβα ότι ήταν απλά μπουχτισμένη και ήθελε να βγούμε για να ξεσκάσει. Στην πλατεία Βαρνάβα πήρε μαζί της και το μωρό δε μου είπε γιατί ήταν ταραγμένη, ούτε όμως και την ρώτησα. Να σας πω την αλήθεια όμως δε μου φάνηκε περίεργο γιατί είναι λογικό με τόση κλεισούρα και με την πίεση της οικογένειας και των οικογενειακών υποχρεώσεων να ένιωθε πιεσμένη και ταραγμένη. Μετά από λίγη ώρα ήρθε εκεί που καθόμασταν και ο Μπάμπης» λέει η μάρτυρας, η οποία αν και περιγράφει την Καρολαίν ως πολύ ανοιχτό και χαρούμενο άνθρωπο, εντούτοις επί της ουσίας όπως λέει ήταν κλειστή ως χαρακτήρας.

Εκρυβε τα προβλήματά της

«Ήθελε να δείχνει καλό πρόσωπο στον έξω κόσμο και να κρύβει τα προβλήματα της. Πράγμα που το έκανε καλά αν σκεφτείτε ότι το έκανε και με μένα. Εκ των υστέρων μάθαινα τα προβλήματα της όπως για παράδειγμα αυτό με την εγκυμοσύνη που έχει αποβάλει. Αλλά και πιο απλά πράγματα».

Μου ανακοίνωσε πως ήταν έγκυος μία ημέρα πριν γεννήσει

Όταν η Καρολάιν έμεινε έγκυος για δεύτερη φορά, δεν το ανακοίνωσε στη φίλη της. Της το είπε μία ημέρα πριν πάει στο μαιευτήριο να γεννήσει.

«Με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να βρεθούμε μία μέρα πριν γεννήσει και τότε είχα πάθει σοκ. Αυτό όμως το δικαιολογώ λόγω της προηγούμενης απώλειας αλλά και όπως έμαθα αργότερα είχε κάποιες επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της κόρης της την οποία γέννησε και πρόωρα. Και κάτι ακόμα που μου έρχεται στο μυαλό για το γάμο της που είναι στην Πορτογαλία. Δε με είχε ενημερώσει. Όπως καταλαβαίνετε παρόλο που κάναμε παρέα δεν τα λέγαμε όλα ανοιχτά. Κρατούσε πράγματα για τον εαυτό της και απλά μου ανακοινώνω την έκανε. Δε μου ζητούσε την συμβουλή μου.»

Είχαν ένα παράξενο δέσιμο με τον Μπάμπη

Οσο για τον Μπάμπη, η μάρτυρας τον χαρακτηρίζει ένα πολύ συμπαθητικό παιδί, και πολύ δεμένο με την Καρολάιν. «Είχαν ένα παράξενο δέσιμο» λέει η μάρτυρας. «Να φανταστείτε είχαν εφαρμογή στο κινητό τους για να βλέπει ο ένας που είναι ο άλλος ανά πάσα ώρα και στιγμή».

Η Καρολάιν εάν και είχε οικογένεια και μωρό, εντούτοις συνέχιζε να έχει όνειρα. Αν και είχε περάσει στο Πανεπιστήμιο, δεν πήγαινε στη σχολή της. Ηθελε να ασχοληθεί με την ζαχαροπλαστική.

Δεν άρεσαν στην Καρολάιν όσα της έλεγε η ψυχολόγος

Η μάρτυρας αναφέρει στις Αρχές ότι η Καρολάιν πήγαινε σε ψυχολόγο και πως αρκετές φορές φαινόταν ότι δεν της άρεσαν όσα της έλεγε.

«Κάτι ακόμα που θέλω να σας πω είναι ότι Καρολάιν πήγαινε σε ψυχολόγο. Και μάλιστα πολλές φορές μου είχε πει ότι δεν της άρεσε αυτά που της έλεγε η ψυχολόγος. Ήταν πολύ δυναμική κοπέλα και ήθελε να τα χειρίζεται όλα μόνη της. Γενικά ήταν κοπέλα με μεγάλη αυτοπεποίθηση και πίστευε πως μπορεί να αντιμετωπίσει και να τα καταφέρει όλα».

Δικηγόρος ψυχολόγου: Η 20χρονη αναζητούσε σπίτι να φύγει και νταντά για το παιδί της

«Είναι εγκληματίας εκ πεποιθήσεως, ότι χαρακτηριστικά και να θέλουμε να του προσάψουμε αυτό δεν αλλάζει», είπε στον ΑΝΤ1 η Σταματία Μάρκου, συνήγορος της Ελένης Μυλωνοπούλου, συμβούλου ψυχικής υγείας της άτυχης Καρολάιν και του συζύγου της

Όπως προσέθεσε είναι χαρακτηριστικό ότι «το σκυλί το σκότωσε γιατί είχε αδυναμία στην Καρολάιν».

«Η εντολέας μου κατέθετε επί τρεις ώρες στην ΓΑΔΑ. Λέτε να είπε μόνο αυτά που έχουν γίνει γνωστά από την κατάθεση της», σημείωσε, αναφέροντας ότι στους αστυνομικούς η Ελένη Μυλωνοπούλου «μίλησε για σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις του ζευγαριού, για αυτά μίλησε αναλυτικά στις Αρχές».

«Η εντολέας μου κατέθεσε ότι η Καρολάιν αναζητούσε διαμέρισμα για να μείνει μόνη με την κόρη της, αναζητούσε νταντά για να προσέχει το παιδί, γιατί το όνειρο της ήταν να σπουδάσει ζαχαροπλαστική», είπε η κ. Μάρκου.

Όπως επεσήμανε, «Η άτυχη δολοφονηθείσα ήταν ένα παιδί χαρά Θεού. Το θέμα είναι ότι ήταν ένα παιδί. Ο δολοφόνος δεν μπορούσε να δεχθεί ότι αυτή ήταν μια σχέση που δεν είχε αύριο».

Ανατριχίλα από τη συμπληρωματική κατάθεση του πιλότου: «Της πίεζα το κεφάλι μέχρι που σταμάτησε να κουνιέται»

Τη στιγμή της δολοφονίας της άτυχης Καρολάιν περιέγραψε ακόμα μια φορά στους αστυνομικούς ο 33χρονος πιλότος.

Στην τελευταία συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς στις τρεις τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Ιουνίου, λίγες ώρες πριν η δικογραφία αποσταλεί στις δικαστικές αρχές, ο καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος ρωτήθηκε ξανά από τους αστυνομικούς για τον τρόπο που δολοφόνησε την 20χρονη την ώρα που κοιμόταν.

Ερώτηση: Μπορείς να μας περιγράψεις ακόμη μια φορά τη στιγμή που αγκάλιασες τη σύζυγό σου και μετά από 5 λεπτά κατάλαβες ότι δεν κουνιόταν;

Απάντηση: Η Καρολάιν κοιμόταν μπρούμυτα και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι. Ξάπλωσα δίπλα της προσπαθώντας να της πω ότι αυτό που έκανε στη Λυδία ήταν πάρα πολύ άσχημο. Αυτή δεν ήθελε ούτε να με ακούσει. Μου είπε να φύγω και εγώ και η Λυδία. Τότε λοιπόν, όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει. Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματός μου της πίεζα το κεφάλι. Όσο την πίεζα της είπα 2-3 φορές: "Τη μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις". Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτο, μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν είχε σταματήσει να κουνιέται. Στη συνέχεια μέσα στον πανικό μου, προσπάθησα να την συνεφέρω, είδα όμως πως αυτό ήταν μάταιο.

Ερώτηση: Στην προηγούμενη έκθεση εξέτασης, μας περιέγραψες πώς δέθηκες πριν έρθουν οι Αστυνομικοί. Θυμάσαι αν τα χέρια σου τα έδεσες μπροστά ή πίσω από τα πόδια σου;

Απάντηση: Θυμάμαι ότι τα έδεσα πίσω από τα πόδια μου. Έδεσα τα πόδια μου μεταξύ τους. Στη συνέχεια έδεσα τα πόδια μου στις τάβλες του κρεβατιού και τελευταία όπως είναι φυσικό έδεσα τα χέρια μου πίσω από τα πόδια μου.

Eκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ: Ο 32χρονος πιλότος ομολόγησε πριν του παραθέσουμε τα στοιχεία, είχε καταλάβει

Για τα στοιχεία που οδήγησαν στην αποκάλυψη του προσώπου που κρυβόταν πίσω από τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Απόστολος Σκρέκας.

«Η ΕΛ.ΑΣ δεν δουλεύει με υποψίες αλλά οφείλει να τεκμηριώνει αδιάσειστα τα όσα λέει. Μην ξεχνάμε ότι ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος ήταν ένας σύζυγος που πενθούσε τη γυναίκα του εκείνη την περίοδο. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε όταν οδηγήθηκε από την Αλόννησο στη ΓΑΔΑ. Υπήρχαν αρκετά στοιχεία όπως προαναφέραμε στην πρώτη μας ανακοίνωση και τα οποία δεν μπορούσαν να περιμένουν για να κάνουμε μαζί του μία διεισδυτική συζήτηση», ανέφερε αρχικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

«Η προανάκριση βασίστηκε σε μία σειρά αποτελεσμάτων όπως για παράδειγμα ήταν η έρευνα όπου αποκλείστηκε η ληστεία, η ιατροδικαστική έκθεση από την οποία δεν φαίνονταν έντονα σημάδια δεσίματος και φυσικά η συμβολή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών με τα ψηφιακά ευρήματα. Αξίζει να σημειωθεί πως όπως μας μεταφέρθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής ο βασικός ύποπτος και δράστης εν τέλει ομολόγησε πριν την παράθεση αυτών των στοιχείων. Ενδεχομένως κατά τη μεταφορά του στην Αθήνα να είχε καταλάβει ότι όλα όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν», συμπλήρωσε.

«Εξετάσαμε όλες τις εκδοχές, όλες τις πληροφορίες και όλα τα ενδεχόμεα που υπήρχαν. Μία από τις τακτικές ήταν οι συνάδελφοι να βρίσκονται κοντά του », υποστήριξε απαντώντας στο ερώτημα εάν υπήρξε προσπάθεια για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του καθ'ομολογία δράστη. «Το συγκεκριμένο περιστατικό απασχόλησε την κοινή γνώμη και η ΕΛ.ΑΣ ήθελε να φτάσει το συντομότερο δυνατόν στην εξιχνίασή του. Επομένως όταν προέκυψαν στοιχεία θέλαμε να φτάσουμε στην εξιχνίαση της υπόθεσης», επεσήμανε ακόμη.

Τέλος ο κ. Σκρέκας ξεκαθάρισε πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάποιον συνεργό. Η υπόθεση έχει περάσει στο στάδιο της κύριας ανάκρισης και όσα νεότερα στοιχεία περιέλθουν σε αυτή μπορούν να ενσωματωθούν σε αυτή και οι δικαστικές αρχές να διατάξουν ανάλογα».

Δικηγόρος πιλότου: Η Καρολάιν δεν κοιμόταν, όταν...

«Άλλα πράγματα έχει καταθέσει ο 33χρονος και άλλα λέει η ιατροδικαστική έκθεση», αναφορικά με το εάν η άτυχη Καρολάιν κοιμόταν ή όχι όταν την έπνιξε ο σύζυγος της, ανέφερε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο ένας εκ των συνηγόρων του πιλότου, που έχει ομολογήσει την δολοφονία της 20χρονης μητέρας.

Όπως επέμεινε ο κ. Αλ. Παπαϊωαννίδης, «η Καρολάιν δεν κοιμόταν, αυτό που αναφέρεται δεν το δεχόμαστε. Υπάρχουν στοιχεία που θα προσθέσουμε σε επίπεδο ανακριτικής Αρχής που θα εμπλουτίσουν τα δεδομένα».

«Όταν συνέβη το περιστατικό, η Καρολάιν δεν κοιμόταν. Θα δοθούν διευκρινιστικές λεπτομέρειες στην απολογία του πελάτη μου την Τρίτη. Θα δώσει κι άλλα στοιχεία για να επιβεβαιώσουμε ότι δεν κοιμόταν», επεσήμανε ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Σε ότι αφορά τις αναφορές στις καταθέσεις του 33χρονου ότι η 20χρονη μητέρα δεν ήταν σε καλή κατάσταση ή δεν μεταχειριζόταν όπως έπρεπε την κόρη τους, ο συνήγορος του καθ΄ ομολογία του δολοφόνου είπε ότι «παρατίθεται μια σειρά γεγονότων για το τι γινόταν μέσα στο σπίτι, με τα οποία δίνει μια εικόνα ο κατηγορούμενος».

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.