ΕΛΛΑΔΑ

Αναμένεται επίσημη ενημέρωση το απόγευμα

Κορωνοϊός: Πληροφορίες για παύση των εμβολιασμών με AstraZeneca στους κάτω των 60 ετών στην Ελλάδα

Πληροφορίες που ωστόσο δεν έχουν ακόμη επισήμως επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι στην Επιτροπή Εμβολιασμών κάνει σύσταση να σταματήσουν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της AstraZeneca στους κάτω των 60 ετών.

Ηδη στην Ελλάδα το συγκεκριμένο εμβόλιο κάνουν οι άνω των 30 ετών. Ανακοινώσεις για το αν θα επεκταθεί ο περιορισμός της χρήσης του, αναμένεται να γίνουν κατά την απογευματική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, οπότε θα απαντηθεί και το ερώτημα τι θα γίνει με όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του συγκεκριμένου εμβολίου και τελούν εν αναμονή της δεύτερης.

Αυτή η σύσταση προς τους πολίτες ηλικίας κάτω των 60 να εμβολιαστούν με κάποιο άλλο από τα τρία εγκεκριμένα εμβόλια θεωρήθηκε ότι μπορει να γίνει στην παρούσα φάση επειδή το επιτρέπει η σχετικά καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας και το ελεγχόμενο ιικό φορτίο.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από μέλη της επιτροπής και στελέχη του υπουργείου που ενημερώθηκαν για τη σύσταση αυτή - που επανοδρομολογει το εμβολιαστικο πρόγραμμα- εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάξουν και επιδεινωθούν, πιθανόν να αλλάξει και η εισήγηση της επιτροπής. Πρόκειται για μια δυναμική διαδικασία , αυτή των συστάσεων για τον εμβολιασμό έναντι της Covid-19, αναφέρουν στο protothema, που εξαρτάται κυρίως από τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Ουδείς πχ μπορεί να αποκλείσει ότι το φθινόπωρο ενδέχεται να δοθεί άλλη σύσταση με βάση την εικόνα του επιδημιολογικου φορτίου στη χώρα και το "ύψος" του τείχους ανοσίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.