Ένα ωραιότατο σνακ με ψητά μήλα με βρώμη, καρύδια και σταφίδες.
Υλικά
4 μεγάλα μήλα
1 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. αστεροειδής γλυκάνισος, σε σκόνη
4 κ.γ. σταφίδες
½ λεμόνι, χυμός
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
¼ φλ. βρώμη
2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
1 φλ. καρύδια, τριμμένα + επιπλέον, για γιαρνιτούρα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 oC .
Με μια οριζόντια τομή, στα 2/3 περίπου του ύψους του κάθε μήλου, κόβουμε ένα καπάκι από τα μήλα.
Με ένα κουτάλι σκάβουμε το εσωτερικό κάθε μήλου και αδειάζουμε αρκετή από τη σάρκα του, προσέχοντας να μη φτάσουμε μέχρι τον πάτο και τον τρυπήσουμε.
Κρατάμε τα καπάκια των μήλων στην άκρη.
Πασπαλίζουμε το εσωτερικό κάθε μήλου με την κανέλα, το γλυκάνισο και ρίχνουμε από 1 κ.γ. σταφίδες.
Περιχύνουμε τα μήλα με το χυμό λεμονιού και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη καστανή ζάχαρη, τη βρώμη, το λιωμένο βούτυρο, τα καρύδια και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Γεμίζουμε με το μίγμα τα ¾ περίπου κάθε μήλου.
Κλείνουμε τα μήλα με τα καπάκια τους και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
Ανοίγουμε τον φούρνο, αφαιρούμε τα καπάκια από τα μήλα και τα αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 5 λεπτά.
Βγάζουμε τα μήλα από το φούρνο, γαρνίρουμε με χοντροκομμένα καρύδια και τα σερβίρουμε χλιαρά.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Αυτή η σαλάτα με πρωταγωνιστή το λάχανο, που παραπέμπει στη γερμανική κουζίνα, είναι τόσο δροσερή και αρωματική, που θα γίνει από τις αγαπημένες του χειμώνα. Υλικά Μερίδες: 4 Για τη σαλάτα 300 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο 3 κουτ.
Η ευγενική γεύση της σελινόριζας συνδυάζεται µε τα ζωηρά µήλα και τα γλυκά κάστανα δηµιουργώντας µια εξαίσια και ισορροπηµένη βελούδινη σούπα. Δεν παραλείπουµε τα τραγανά φύλλα φασκόµηλου! Υλικά Μερίδες: 4 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο 1.000 γρ. σελινόριζα,
Κλασική και αγαπημένη συνταγή για παντζάρια σαλάτα με καρύδια και ένα πλούσιο dressing με γιαούρτι. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο dressing και λίγο σκόρδο λιωμένο, θα το κάνει πεντανόστιμο. Υλικά 600γρ. παντζάρια χωρίς τα φύλλα τους 100γρ. καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
Αυτή τη νόστιμη κι εύκολη σαλάτα μπορείτε να την κάνετε 2-3 ώρες πριν το σερβίρισμα και να τη διατηρήσετε σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο. Γι’ αυτό είναι βολική σε καλέσματα, γιατί δεν χρειάζεται να τρέχετε την τελευταία στιγμή
Μέχρι να γίνει το φαγητό, κερνάμε τσίπουρο, κρασί, μπίρες και μεζέδες με συκωτάκια και άλλα νόστιμα. 2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ 15΄ • ΕΥΚΟΛΟ • ΓΙΑ 3-4 ΑΤΟΜΑ Υλικά 2 μικρά συκώτια αρνίσια 2 καρδιές αρνίσιες 1 μέτριο κρεμμύδι 1
Η βρώμη και το φυστικοβούτυρο είναι πλούσια σε ασβέστιο, ενώ άνετα μπορούν να αντικαταστήσουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα σε όσους υποφέρουν από δυσανεξία σε αυτά. Το ασβέστιο με τη σειρά του μας είναι απαραίτητο για γερά οστά και δόντια,
Τα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που βρίσκεις στα κάσιους και τα καρύδια αποτελούν την «τροφή» του εγκεφάλου και είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και τη φυσιολογική λειτουργία του. Υλικά 9 μπανάνες 1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο 1/2 φλιτζάνι κακάο 1