ΠΟΛΙΤΙΚΗ

25 χρόνια μετά τον θάνατο του Ανδρέα…

Σε Βρυξέλλες και Βερολίνο η Φώφη

Το καθημερινό της πρόγραμμα, με το σκληρό πρέσινγκ στην κυβέρνηση, αλλά και τις όποιες κομματικές επαφές της, άλλαξε για δύο μέρες η Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να ταξιδέψει σε Βρυξέλλες και Βερολίνο.

Ειδικότερα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής βρίσκεται από χθες Τετάρτη στην πρωτεύουσα του Βελγίου, προκειμένου να συμμετάσχει στις προγραμματισμένες για σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου εργασίες της προπαρασκευαστικής συνόδου των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Σε αυτές αναμένεται να τεθούν επί τάπητος θέματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την χώρα μας, όπως τα Δυτικά Βαλκάνια και η ‘επέκταση’ της ΕΕ, τα ελληνοτουρκικά, το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και η πανδημία και οι βέλτιστοι τρόποι αντιμετώπισής της.

Αύριο Παρασκευή θα βρεθεί στο Βερολίνο για τη Σύνοδο των ηγετών του ΕΣΚ (PES Leaders), ενώ το Σάββατο θα συμμετάσχει στο συνέδριο του ΕΣΚ για το μέλλον της Ευρώπης. Πρόκειται για δύο συνεδριάσεις κατά τις οποίες θα γίνει στη μεν πρώτη συζήτηση σε ιδεολογικοπολιτικό επίπεδο, μεταξύ ηγεσιών των σοσιαλιστικών κομμάτων της ΕΕ, στη δε δεύτερη, συζήτηση για όλες τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Γηραιά Ήπειρος, την επομένη της πανδημίας και όχι μόνο.

Κατά τα λοιπά, στο Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή και την επέτειο συμπλήρωσης 25 ετών από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, δεν λησμόνησαν να στείλουν το μήνυμα ότι εμφορούνται ακόμα από το όραμα και τις ιδέες του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. «Εικοσι-πέντε χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή μας, ο Ανδρέας και το ΠΑΣΟΚ παραμένουν βαθιά μέσα στην καρδιά του ελληνικού λαού. Για μένα, που είχα την τύχη να τον γνωρίσω, να τον ακούσω να μας μιλάει όταν ήμασταν φοιτητές και να ζήσω στη συνέχεια από κοντά την εποχή της Αλλαγής, είναι πάντα παρών», έγραψε σε ανάρτησή της η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας εμμέσως τη διαφορά της -ως προς τη γνωριμία με τον Ανδρέα Παπανδρέου- από τους ανθυποψηφίους της στην εσωκομματική κούρσα για τη διαδοχή και τονίζοντας ότι «το όραμα, οι ιδέες και το έργο του, μας εμπνέουν για τη Νέα Αλλαγή». Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, εξάλλου, σημείωσε εκ νέου την ανάγκη για ένα σύγχρονο ‘πράσινο’ κοινωνικό συμβόλαιο, με βιώσιμη ανάπτυξη, ευημερία και προκοπή, με κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.