ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολύ μεγάλο σόου, για κονδύλια που θα πάνε σε τόσο λίγους…

Το κυβερνητικό σχέδιο δεν εγγυάται την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας

Αν υπάρχει ένα κόμμα που νομιμοποιείται να ασκεί κριτική για τον τρόπο αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, αυτό είναι το Κίνημα Αλλαγής.

Και αυτό, διότι έχει εξ αρχής εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο και συνεχώς επικαιροποιεί, εδώ και έναν χρόνο και πλέον, ‘ταξιδεύοντάς’ το παράλληλα σε όλη την χώρα, με τις περίφημες πια «ψηφιακές περιοδείες», που έδωσαν θεαματικά πάντως αποτελέσματα μέσα στην καραντίνα.

Έτσι, χθες, στον απόηχο των δηλώσεων για το θέμα, στην Χαριλάου Τρικούπη μιλούσαν για ένα «πολύ μεγάλο σόου, για κονδύλια που θα πάνε σε τόσο λίγους». Στην πραγματικότητα, επιμένοντας σε όλους τους τόνους ότι τα 37,5 δις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης πρέπει να αφορούν τους ‘πολλούς’, ήτοι όλες τις παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις της χώρας, καταλογίζουν στην κυβέρνηση ότι το δικό της σχέδιο προβλέπει το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή επικεντρώνεται στους λίγους και στους εκλεκτούς της κυβέρνησης. «Για αυτό ο κ.Μητσοτάκης επέλεξε αντί του δημόσιου πολιτικού διαλόγου, την ασφάλεια του επικοινωνιακού σόου με τους υπουργούς και τους επιλεγμένους συνομιλητές του», λένε, θυμίζοντας με νόημα ότι το πρόγραμμα υπερβαίνει τον χρόνο της θητείας της σημερινής κυβέρνησης.

«Όμως το σόου δεν μπορεί να κρύβει για πολύ την αλήθεια. Αυτό το σχέδιο δεν εγγυάται την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», λένε, παρατηρώντας ότι :

- απουσιάζουν η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση και η στήριξη του σύγχρονου αγροδιατροφικού τομέα

- η μετάβαση στην ψηφιακή και πράσινη οικονομία, δεν συνδέεται με την παραγωγή στον τόπο μας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

- τα κονδύλια για την Υγεία, την Παιδεία, το Δημογραφικό είναι ανεπαρκή για μία ουσιαστική αλλαγή

- πρόκειται για ένα μοντέλο εισαγωγών και κατανάλωσης.

Κατόπιν τούτων, στο Κίνημα Αλλαγής ζητούν με επιτακτικό τρόπο το θέμα να έρθει το ταχύτερο δυνατό στη Βουλή, σημειώνοντας με νόημα ότι «εκεί, η ασφάλεια του μονολόγου δεν θα υπάρχει για τον κ.Μητσοτάκη»…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.