ΕΛΛΑΔΑ
Xρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής
Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας - Δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού

Στην ανακαίνιση και στον εκσυγχρονισμό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και στη δημιουργία Χειρουργικής Αίθουσας μικρών επεμβάσεων στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας στη βόρεια Εύβοια, προχώρησε το υπουργείο Υγείας και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας, ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την ανάπτυξη της πρώτης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, με την οποία θα ικανοποιηθεί ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) η σύσταση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο ΚΥ Ιστιαίας, προκηρύσσονται στο αμέσως επόμενο διάστημα, 2 θέσεις γιατρών ΕΣΥ με ειδικότητα στη Νεφρολογία και προχωρά η εγκατάσταση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού σε κατάλληλο χώρο που διαθέτει το Κέντρο Υγείας.

e-πιλογές

Παρουσίασε μέσω του TikTok τις προτεραιότητες της κυβέρνησης
Χατζηδάκης: Το 2025 κάνουμε πράξη 5 βασικές δεσμεύσεις μας
Τον βασικό προγραμματισμό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το ...
Χτίστηκαν με ελαφρά τούβλα
Με υλικά από τη Ρόδο είναι κατασκευασμένοι οι τρούλοι της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη
Με υλικά από τη Ρόδο έχουν κατασκευαστεί οι τρούλοι του ναού της Αγίας Σοφίας στην ...
Στεγαστικό, αγορά εργασίας και ενέργεια
Έτος σταθμός για το Ταμείο Ανάκαμψης το 2025 - Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις
Σε δύο μεγάλα μέτωπα θα κριθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2025. Το πρώτο ...
Νέος ακαδημαϊκός χάρτης
Τρίμηνο εξελίξεων για την Παιδεία
Περίοδος σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι το πρώτο τρίμηνο του 2025 για τον ...
Πόσο έχουν μεταβληθεί από το 2008 έως σήμερα
Εξοχικά δυο ταχυτήτων - Προκλήσεις, προοπτικές και στρατηγικές ανάπτυξης στις χειμερινές κατοικίες
Η ελληνική αγορά χειμερινών εξοχικών κατοικιών εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ...