ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φόβοι στο Μαξίμου για νέα κοινωνικά μέτωπα λόγω της «τιμωρητικής» πολιτικής

Ανεμβολίαστοι: Τα «αντίποινα» φέρνουν… έκρηξη

Την υψηλού ρίσκου επιλογή να βάλει απέναντί της όσους πολίτες είτε αναβάλλουν, είτε έχουν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν, έκανε το Μέγαρο Μαξίμου, με κυβερνητικούς παράγοντες να μην κρύβουν την έκδηλη αγωνία τους για το πώς θα αντιδράσουν οι συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

Βεβαίως, οι ίδιες πηγές υπερασπίζονται την επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου, επικαλούμενες όλες τις προβλέψεις και τις «προβολές» των επιστημόνων, που δείχνουν ότι αν επικρατήσει η μετάλλαξη Δ και η Ελλάδα μείνει μακριά από τον στόχο της συλλογικής ανοσίας, τότε ο προσεχής χειμώνας -ακόμη και το φθινόπωρο- θα θυμίζουν σε πολλά το… περυσινό. Επειδή, όμως, ουδείς θέλει να επαναληφθούν οι περυσινές καταστάσεις, ο πρωθυπουργός έχει βάλει την προσωπική του «σφραγίδα», σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην τακτική άσκησης της μέγιστης δυνατής πίεσης προς τους πολίτες που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

Πολίτες δεύτερης κατηγορίας

Κάπως έτσι, μέσα σε 4 ημέρες, η κυβέρνηση έχει σχεδόν… αδειάσει την φαρέτρα της, ανακοινώνοντας με ρυθμούς βροχηδόν νέα μέτρα και αποφάσεις για το πώς θα διαμορφωθεί η κοινωνία από εδώ και στο εξής. Δεν είναι μόνο η δωροκάρτα 150 ευρώ στους νέους για να κλείσουν ραντεβού για εμβόλιο, ούτε μόνο οι ανακοινώσεις για διαχωρισμό της εστίασης σε «μεικτά» και «αμιγή» καταστήματα. Ταυτοχρόνως, η κυβέρνηση δημιουργεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο για όσους πολίτες δεν εμβολιάζονται, προειδοποιώντας πως θα υποστούν βαρύτατες συνέπειες. Για παράδειγμα, χθες, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ουσιαστικά «απείλησε» τους ανεμβολίαστους πως θα υφίστανται περιοριστικά μέτρα -και, μάλιστα, χωρίς οικονομική στήριξη. Αυτό δεν αφορά μόνο τον καθένα από εμάς ατομικά, αλλά είναι ένα «καμπανάκι» που χτυπά και για τους επαγγελματίες: για παράδειγμα, αν ένας ιδιοκτήτης μπαρ ή εστιατορίου αποφασίσει να δηλώσει την επιχείρησή του ως «μεικτή» και να δέχεται ανεμβολίαστους, τότε σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας η κυβέρνηση θα τον υποχρεώσει να κλείσει και δε θα τον καλύψει οικονομικά! Αντιστοίχως, η πίεση μεταφέρεται και στους εργαζομένους στην εστίαση, αφού αν οι επιχειρηματίες φοβηθούν ότι η κυβέρνηση θα τους κλείσει χωρίς να τους αποζημιώσει, θα αξιώσουν από τους εργαζόμενούς τους να εμβολιαστούν αν θέλουν να συνεχίσουν να έχουν δουλειά!
Αυτό, φυσικά, αφορά σε όλους τους εργαζομένους όλων των επιχειρήσεων, αφού ο φόβος των επιχειρηματιών και εργοδοτών είναι κοινός και δεν αφορά μόνο τον κλάδο της εστίασης!
Σαν να μην έφτανε αυτό, οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας θα πληρώνουν 20 ευρώ παραπάνω έναν καφέ ή ένα γεύμα, αφού θα απαιτείται αρνητικό rapid test, ενώ αντίστοιχες επιβαρύνσεις και δυσκολίες παρατηρούνται και στις μετακινήσεις στα νησιά, αλλά και εκτός νομών.

Φόβοι έκρηξης

Κοντολογίς, όλα τα ως άνω μέτρα δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, που δε θα μπορούν τον χειμώνα να πάνε εύκολα για έναν καφέ ή για ένα δείπνο, ενώ θα κινδυνεύουν αντιστοίχως να χάσουν και τη δουλειά τους! Ταυτοχρόνως, η κυβέρνηση έχει ήδη διαμηνύσει -με δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και με την χθεσινή ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θόδωρου Σκυλακάκη- ότι πλέον δεν υπάρχουν άλλα λεφτά για αποζημιώσεις, αλλά και πως εφεξής δε θα μπορεί να αγνοηθεί ή να τεθεί σε δεύτερη μοίρα ο παράγοντας της οικονομίας. Αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, έχουν πυροδοτήσει μία μεγάλη ανησυχία -στα όρια του φόβου- στο Μέγαρο Μαξίμου: κατά πόσον, δηλαδή, θα υπάρξουν κοινωνικές εκρήξεις, όταν οι ανεμβολίαστοι πολίτες αρχίσουν να βιώνουν «στο πετσί τους» το ασφυκτικό πλαίσιο που ουσιαστικά θα καθιστά… απαγορευτικό το να μην έχει κάνει κανείς εμβόλιο.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. οκ 11:07 02/07/2021

    αν έρθει έκρηξη θα είναι από τους εμβολιασμένους, εναντίον των ψεκασμένων, περιθωριακών κι ασυνείδητων που αρνούνται να εμβολιαστούν…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.