ΕΛΛΑΔΑ

Aνοίγει την ερχόμενη Πέμπτη η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού των εφήβων 15-17 ετών

Τα ραντεβού για τον προγραμματισμό εμβολίων στους εφήβους ηλικιάς 15 έως 17 ετών (για την ακρίβεια για όσους έχουν γεννηθεί έως 31/12 /2005) θα ανοίξει την Πέμπτη, 15 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε απόψε ο γ.γ. του Υπουργείου Υγείας, Μαριος Θεμιστοκλέους.

Τον προγραμματισμό θα μπορούν να κάνουν οι γονείς χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στο taxisnet και ο εμβολιασμός των εφήβων θα γίνεται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδεία των γονέων τους. Επίσης ο κος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως καταργείται το πέναλτι των 6 ημερών για όσους άλλαζαν απάνω από δύο φορές το ραντεβού τους και ανέφερε πως πάνω από το 70% άνω των 70 ετών έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν καθημερινά ραντεβού για την επόμενη μέρα όσον αφορά τα εμβόλια της Moderna και της Johnson & Johnson και είπε ότι υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες για το εμβόλιο της Pfizer διευκρινίζοντας ότι ο χρόνος αυτός ίσως μειωθεί τις επόμενες ημέρες ώστε κάποιος να μπορεί να κάνει ακόμα και την επόμενη μέρα μετά το κλείσιμο του ραντεβού εμβόλιο της Pfizer.

Όπως είπε επίσης, έχουν ήδη γίνει στη χώρα πάνω από 9,3 εκατ. εμβολιασμοί και το ποσοστό κάλυψης με δύο δόσεις ανέρχεται στο 41%.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.