ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 98.000 νεκροί

Αργεντινή-κορωνοϊός: Παράταση περιοριστικών μέτρων έως τις 6 Αυγούστου

Η κυβέρνηση της Αργεντινής παρέτεινε χθες Παρασκευή τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα ως την 6η Αυγούστου στην προσπάθειά της να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, ειδικά του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, που θεωρείται πιο μολυσματικό από κάθε άλλη παραλλαγή.

Η απόφαση ανακοινώθηκε καθώς οι νεκροί εξαιτίας της COVID-19 πλέον ξεπέρασαν τους 98.000, επί συνόλου 4,6 εκατ. μολύνσεων από τον SARS-CoV-2. Η χώρα συγκαταλέγεται εδώ και κάποιο καιρό σε αυτές που υφίστανται τα βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία στην περιφέρεια.

«Η παραλλαγή Δέλτα έχει εντοπιστεί σε 86 χώρες και είναι από 50% ως 70% πιο μολυσματική από την παραλλαγή Άλφα», εξήγησε η κυβέρνηση στο διάταγμα με το οποίο παρατείνονται τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η Αργεντινή έχει αγοράσει 28 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες. Ως αυτό το στάδιο, κάπου πέντε εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

Το κλείσιμο των συνόρων παραμένει σε ισχύ, ωστόσο ο αριθμός των πολιτών και των μονίμων κατοίκων που εισέρχονται στη χώρα αυξάνεται. Οι επισκέψεις γκρουπ τουριστών παραμένουν απαγορευμένες, όπως και οι συναθροίσεις άνω των δέκα προσώπων.

Πάντως οι περισσότερες βιομηχανικές, εμπορικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες επιτρέπονται.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.