ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδεία στο Ηράκλειο

Χ. Θεοχάρης: Αν αυξηθούν οι εμβολιασμοί θα μειωθούν τα κρούσματα και δεν θα υπάρξουν αρνητικά μέτρα

Συγκρατημένα αισιόδοξος σε σχέση με την πορεία του τουρισμού εν μέσω πανδημίας, δήλωσε από το Ηράκλειο ο υπουργός Τουρισμός Χάρης Θεοχάρης, συνεχίζοντας τις επαφές που έχει από το πρωί. Διευκρινίζοντας ότι "ο εμβολιασμός είναι το μόνο διαβατήριο στη διατήρηση των θέσεων εργασίας, το μόνο διαβατήριο για την αύξηση των τουριστικών ροών και το μόνο διαβατήριο που θα κρατήσει τη χώρα μας ανοιχτή και το τουριστικό προϊόν ακμαίο", ζήτησε από τους πολίτες να εμβολιαστούν, προκειμένου η μάχη που δίδεται για να κρατηθεί σε καλά επίπεδα ο τουρισμός, να είναι μια μάχη που θα κερδηθεί.

Σε δηλώσεις του ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι "καθώς αυξάνει η ταχύτητα μετάδοσης είναι σαφές ότι όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα κολλήσει", συμπληρώνοντας ότι "μόνο με τον εμβολιασμό θα μειωθεί η μετάδοση, άρα τα κρούσματα δεν θα αυξάνονται και άρα δεν θα χρειαστούν αρνητικά μέτρα". Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι θεωρεί αδιανόητο να υπάρχουν άνθρωποι που ζουν από τον τουρισμό και την ίδια ώρα κάνουν ότι μπορούν για να τον υπονομεύσουν, σχολιάζοντας την επιλογή να μην εμβολιάζονται.

"Είναι αδιανόητο άνθρωποι που ζουν από τον τουρισμό να τον υπονομεύουν με το να μην εμβολιάζονται. Ο μόνος κίνδυνος να κλείσει ο τουρισμός είναι εκείνοι που δεν έχουν εμβολιαστεί να μεταδίδουν τον ιό, άρα να αυξάνονται τα κρούσματα και αυξημένα κρούσματα αμέσως μετά να οδηγήσουν άλλες χώρες να μας κλείσουν", πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης είχε συνάντηση με φορείς του τουρισμού στην Περιφέρεια Κρήτης, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πορεία των αφίξεων τουριστών αλλά και των προβλημάτων που καταγράφονται, δηλώνοντας ότι είναι χρέος και ευθύνη όλων, να συνεχιστεί αταλάντευτα η πορεία στο δρόμο της υπευθυνότητας, "με ανοιχτό το τουριστικό μας προϊόν, συγχρόνως όμως με ασφάλεια".

Ο υπουργός Τουρισμού πάντως εξήγησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ως προορισμός εξωτερικού για το σύνολο σχεδόν των άλλων χωρών, επισημαίνοντας ότι αν η μάχη για τον τουρισμό δοθεί με τη συνεργασία όλων και κρατηθούν "χαμηλά τα κρούσματα και υψηλά το επίπεδο εμβολιασμών" θα είναι μια μάχη που θα έχει νικηφόρα έκβαση.

Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, που επισήμανε ότι ο εμβολιασμός αποτελεί μονόδρομο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης ανέφερε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, Κινητή Μονάδα της 7ης ΥΠΕ Κρήτης θα ξεκινήσει εμβολιασμούς για εργαζόμενους σε ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ ο πρόεδρος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης διευκρίνισε ότι "αυτή τη στιγμή δεν θα πρέπει να έχουμε αποφάσεις τύπου Μυκόνου, γιατί αν χτυπηθεί η ναυαρχίδα, θα βουλιάξει όλος ο στόλος". Ο κ. Βλατάκης πρόσθεσε ότι η αύξηση που έχει παρατηρηθεί στα κρούσματα επισκεπτών, όταν επιστρέφουν στις χώρες τους, θα πρέπει να περιοριστούν, δηλώνοντας ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν, δεν προκύπτει ότι "οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν με τον ιό από τις χώρες τους".

Με συνάντηση που είχε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Χερσονήσου στις Γούρνες, ολοκλήρωσε τις επαφές που είχε από το πρωί στο Ηράκλειο ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Ο κ. Θεοχάρης στη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Γιάννη Σέγκο και στελέχη της δημοτικής αρχής, επανέλαβε την ανάγκη να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, αλλά και την ανάγκη όλοι οι φορείς από κοινού να επιχειρήσουν να διασφαλίσουν το τουριστικό προϊόν.

«Υπάρχει μια θέληση να συζητηθούν όλα τα ζητήματα και να βελτιώσουμε λίγο τις διαδικασίες, ώστε ο αριθμός των κρουσμάτων να μη δημιουργήσει προβλήματα» είπε ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος σε δηλώσεις του συμπλήρωσε ότι η κατάσταση αξιολογείται κάθε εβδομάδα, οπότε χρειάζεται εγρήγορση και συνεχή προσπάθεια.

Ο υπουργός Τουρισμού αναφερόμενος στην προσπάθεια της χώρας, εξήγησε ότι δεν είναι τυχαίο που οι επισκέπτες συνεχίζουν να επισκέπτονται την Ελλάδα, τα τελευταία δύο χρόνια. «Η Ελλάδα έχει χτίσει στο brand τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν είναι τυχαίο πόσοι επισκέπτες εξακολουθούν να επισκέπτονται τη χώρα. Αυτό το πετύχαμε με σκληρή δουλειά, του λαού, των τουριστικών φορέων και της κυβέρνησης» είπε ο υπουργός Τουρισμού που πρόσθεσε ότι «η μάχη είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ και θα συνεχιστεί για υπάρξει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα».

Πρόθυμος να βοηθήσει τόσο στην εκστρατεία εμβολιασμού όσο και σε οτιδήποτε άλλο χρειαστεί, δήλωσε ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος που χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας ζήτημα, να πάει καλά ο τουρισμός.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.