ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των Πρασίνων χθες…

Διάλογο με τις δυνάμεις της πολιτικής Οικολογίας επιχειρεί η Φώφη

Μιλά για «Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο» και το εννοεί. Ο λόγος για την Φώφη Γεννηματά, που διέβλεψε νωρίς τη σχέση των κομμάτων της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη με το οικολογικό κίνημα και θέλησε να το εκπροσωπήσει μέσα από το Κίνημα Αλλαγής στην Ελλάδα.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, έχει κάνει ‘σημαία’ της τον τελευταίο καιρό την ανάγκη ενός νέου, πράσινου κοινωνικού συμβολαίου, στον δρόμο προς την προοδευτική διακυβέρνηση, την οποία και οραματίζεται, με την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών για την οποία εργάζεται. Δεν μένει όμως εκεί. Θέλοντας πραγματικά να εκφράσει το κίνημα οικολογίας, που φέρεται να κερδίζει συνεχώς έδαφος τουλάχιστον στην Ευρώπη και γιατί όχι, στην Ελλάδα, η Φώφη Γεννηματά προχώρησε χθες σε μία κίνηση άκρως συμβολική. Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του κόμματος των Πρασίνων, εγκαινιάζοντας έτσι τον απαραίτητο κατά την ίδια διάλογο μεταξύ των σοσιαλιστών και των πρασίνων.
«Μπροστά στην κλιματική κρίση η Ευρώπη προχωρεί σήμερα σε ένα νέο πακέτο πολιτικών. Την εφαρμογή του μπορούν να εγγυηθούν μόνο οι γνήσια προοδευτικές δυνάμεις. Γι’ αυτό σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες σοσιαλιστές και πράσινοι, συζητούν για να διαμορφώσουν μια νέα ατζέντα, για την πράσινη ανάπτυξη και την δίκαιη κατανομή του οφέλους της», παρατήρησε η ίδια σε δηλώσεις της λίγο μετά το πέρας της συνάντησης, για να τονίσει πως «είναι ώρα και στην Ελλάδα αυτός ο διάλογος να ενισχυθεί».
Αυτό ακριβώς θέλησε να ξεκινήσει χθες συναντώντας τους εκπροσώπους των Πρασίνων και σκοπεύει να το συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας στην χώρα, «για να διαμορφώσουμε –όπως η ίδια λέει- όλοι μαζί τις πολιτικές του Πρασίνου Κοινωνικού Συμβολαίου, της γνήσιας προοδευτικής πολιτικής που έχει ανάγκη ο τόπος μας». Μέσα από τις επαφές αυτές, ωστόσο, εκτιμάται ότι υπηρετείται και ο ευρύτερος στόχος του κόμματος για περαιτέρω διεύρυνσή του.

Στο ίδιο πλαίσιο, εντάσσεται και η συγκρότηση προ μηνός περίπου του «Πράσινου Κόσμου», μιας ακτιβιστικής προσπάθειας στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Νίκη Φούντα, με στόχο την παρέμβαση σε πραγματικά προβλήματα ανά την Ελλάδα και την καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.