ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε αναλυτικά

Γ. Δραγασάκης: Η τεχνητή αισιοδοξία που καλλιεργεί η κυβέρνηση ερήμην της πραγματικότητας, αυξάνει το έλλειμμα εμπιστοσύνης προς όλους τους υπεύθυνους θεσμούς

«Η τεχνητή αισιοδοξία που καλλιεργεί η κυβέρνηση ερήμην της πραγματικότητας δημιουργεί ανυποληψία και αυξάνει το έλλειμμα εμπιστοσύνης προς όλους τους υπεύθυνους θεσμούς, κάτι που στην περίπτωση ιδιαίτερα της υγειονομικής κρίσης είναι η καρδιά του προβλήματος», αναφέρει ο Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο βουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνει την κυβέρνηση λέγοντας πως «όσο αρνείται τις δικές της ευθύνες, όσο δείχνει με το δάχτυλο τους πολίτες ως υπαίτιους για αρνητικές εξελίξεις, τόσο η δυνατότητα να πείσει, εν προκειμένω για περισσότερους και ταχύτερους εμβολιασμούς, υποχωρεί». Προσθέτει ότι η κυβέρνηση κρύβει το πρόβλημα του σχεδιασμού του μέλλοντος πίσω από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, «τους πόρους του οποίου διαμοιράζει προς ισχυρούς και ημετέρους».

Σχολιάζει ότι «εκλογές υπό τις παρούσες υγειονομικές συνθήκες θα ήταν ένας παραλογισμός. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να τις αποκλείσει», καθώς, όπως υποστηρίζει, «η επιλογή των πρόωρων εκλογών τώρα ή αργότερα ίσως καταστεί αναγκαστική κάτω από το βάρος των προβλημάτων που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική και στόχο θα έχει την απόσπαση λευκής επιταγής για έναν νέο κύκλο λιτότητας». Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις απαντά μεταξύ άλλων ότι η κατάσταση «είναι αναστρέψιμη διότι η κοινωνία αρχίζει σταδιακά να συνειδητοποιεί ότι η πολιτική της κυβέρνησης τη διαλύει». «Οφείλουμε να προετοιμαστούμε ολόπλευρα αξιοποιώντας και την πολύτιμη πείρα που αποκτήσαμε ώστε να ανταποκριθούμε σε αυτή την ανάγκη και να δώσουμε προοδευτική διέξοδο στον λαό», σημειώνει.

Ο κ. Δραγασάκης τονίζει ότι τόσο τα παλιά όσο και τα νέα μέλη θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «δύναμη κοινωνικής αλλαγής, παραγωγικής ανασυγκρότησης, οικολογικού και κοινωνικού μετασχηματισμού». Επισημαίνει ότι «βεβαίως οι ανάγκες της εποχής μας, αλλά και οι δυσκολίες του αναγκαίου προοδευτικού μετασχηματισμού της χώρας απαιτούν έναν ΣΥΡΙΖΑ πιο ισχυρό, πιο μαζικό, πιο ανοιχτό, ικανό να συνομιλεί και να προσελκύει ευρύτερα ακροατήρια, αλλά, όπως δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, αυτό θα το κάνει χωρίς να αποποιείται ή να κρύβει την αριστερή του ταυτότητα».

«Η συνδιάσκεψη σήμανε την έναρξη της πορείας μας μαζί με την κοινωνία για την ανατροπή των συσχετισμών και τη θεμελίωση μιας πλατιάς συμμαχίας για την προοδευτική διέξοδο», αναφέρει, για να σημειώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «πρέπει να ολοκληρώσει τον προγραμματικό και πολιτικό του σχεδιασμό, να υπερασπιστεί κριτικά και συλλογικά την ιστορία και το έργο του, να καταστήσει σαφή τα μαθήματα που έχει αντλήσει για το μέλλον». Και στη βάση αυτή, υπογραμμίζει, «να καλέσει σε μια δημοκρατική και προοδευτική συστράτευση για την απελευθέρωση της χώρας και της κοινωνίας από δεσμά, νοοτροπίες και συμφέροντα που δύο χρόνια τώρα, σε μια νέα παλινόρθωση, επιχειρούν να την κρατούν παγιδευμένη στο χθες».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.