ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

"ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ" ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...

Παρά τις προβλέψεις του Αλέξη Τσίπρα περί έκτακτης προσφυγής στις κάλπες, εκλογές δεν θα γίνουν. Όμως οι βουλευτές και οι πολιτευτές έχουν ήδη αρχίσει να ετοιμάζονται. Και είναι λογικό αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται στον τρίτο χρόνο της θητείας της και (το πιθανότερο είναι) σε 15 μήνες να ζητήσει ανανέωση της λαϊκής εντολής. Ενδεχομένως θα την κερδίσει. Όχι όμως με την πρώτη. Με την απλή αναλογική η αυτοδυναμία μοιάζει -και υπό τα σημερινά πολιτικά δεδομένα- είναι ανέφικτη. Στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση που θα ακολουθήσει αμέσως μετά το βασίμως πιθανολογούμενο ναυάγιο των διερευνητικών εντολών, το πρώτο κόμμα θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση με ποσοστό 37,5 -38% εφόσον το ποσοστό της αναντιπροσώπευτής ψήφου κυμανθεί στο 8-10%. Ενδεχομένως και με μικρότερο εάν η αναντιπροσώπευτη ψήφος (το ποσοστό των κομμάτων που δεν μπαίνουν στη Βουλή) είναι μεγαλύτερη.

Εκτός από την απλή αναλογική έχουμε και μια άλλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο. Οι βουλευτές επικρατείας αυξάνονται από 12 σε 15. Οι εκλογικές περιφέρειες της Αχαΐας, της Α' Αθηνών και της Β' Αθηνών (νότιος τομέας) θα χάσουν από μία έδρα. Η Α' Αθηνών ενδεχομένως θα χάσει και δεύτερη έδρα εφόσον στην απογραφή που θα γίνει το Φθινόπωρο μειωθεί ο εκλογικός της πληθυσμός. Από 14 βουλευτές μπορεί να φτάσει να εκλέγει 12. Τώρα, με την ενισχυμένη αναλογική και το μπόνους η ΝΔ έχει 7 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 4 και από έναν το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25. Με απλή αναλογική και εκλογικό μέτρο 8,33% το μοίρασμα των 12 εδρών θα μοιάζει με ρουλέτα. Υπό την προϋπόθεση ότι στη Βουλή θα έχουμε ξανά τα ίδια κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25, Ελληνική Λύση) τα τέσσερα μικρά θα πάρουν από μία έδρα και η ΝΔ μπορεί να πάρει 4 ή 5 και ο ΣΥΡΙΖΑ 3 ή 4. Τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων στις τελευταίες εκλογές στην Α' Αθήνας ήταν ΝΔ 42,32% και ΣΥΡΙΖΑ 31,29%. Τον Σεπτέμβριο του 2015 είχαν λάβει 31,12% και 31,55% αντίστοιχα. Η ΝΔ με 33,32% βγάζει σίγουρα 4 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ 3 με 24,99%. Από το μεγαλύτερο υπόλοιπο του κάθε κόμματος θα εξαρτηθεί αν το σκορ θα είναι 5-3 υπέρ της ΝΔ ή θα έχουμε ισοπαλία 4-4.

Η μοναδική περίπτωση να μην έχουμε αυτό το δυσμενές, για τα δύο κόμματα, σενάριο είναι να μην χαθεί, λόγω απογραφής, μία έδρα και να έχουμε 13 αντί για 12 έδρες. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως τα επιτελεία των δύο κομμάτων είναι παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις μεταδημοτεύσεις των πολιτών. Οι κάτοικοι - ψηφοφόροι της Α' Αθήνας -και ιδίως στις υποβαθμισμένες περιοχές κάτωθεν της Πατησίων- όντως έχουν μειωθεί σημαντικά. Οι κάτοικοι μπορεί να φεύγουν από την Α' Αθήνας όμως οι περισσότεροι δεν παίρνουν μαζί τους και τα εκλογικά τους δικαιώματα. Για παράδειγμα: Φεύγουν από τα Εξάρχεια και πηγαίνουν να ζήσουν στο Χαλάνδρι, αλλά δεν μεταφέρουν και τα εκλογικά τους δικαιώματα, συνεχίζουν να ψηφίζουν στο Πειραματικό ή το Βαρβάκειο τα κόμματα και τους υποψηφίους στην Α' Αθήνας. Εάν αυτή η συμπεροφορά δεν αλλάξει μέχρι τις εκλογές τότε μπορεί η Α' Αθήνας να χάσει μόνο μία έδρα. Και με το επικρατέστερο σενάριο θα έχουμε 5 έδρες η ΝΔ, 4 ο ΣΥΡΙΖΑ και από μία τα τέσσερα μικρά κόμματα. Για να βγάλει 6 η ΝΔ θα πρέπει να περάσει το ποσοστό του 2019, κάτι που ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι του Μαξίμου δεν το πιστεύουν.

Οι επτά βουλευτές της ΝΔ είναι (κατά σειρά εκλογής): Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Θάνος Πλεύρης, Νικήτας Κακαλαμάνης, Άγγελος Συρίγος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Φωτεινή Πιπιλή. Οι δύο πρώτοι αναπληρωματικοί είναι ο πρώην πρύτανης Θόδωρος Φορτσάκης και η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου. Στην Α' Αθήνας θα έχουμε όμως δύο νέες ηχηρές υποψηφιότητες. Σίγουρα του Κυριάκου Πιερρακάκη και πιθανότατα του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Κεφαλογιάννη και Κικίλιας είχαν μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους και κατά συνέπεια η επανεκλογή τους μάλλον θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη. Αν προσθέσουμε και τους Πιερρακάκη και Αβραμόπουλο τότε το ενδεχόμενο πέντε βουλευτές (οι "αυτοδιοικητικοί" Κακλαμάνης και Πιπιλή και οι Πλεύρης, Συρίγος και Μπογδάνος που εκφράζουν μια δεξαμενή της ΝΔ προς τα δεξιά, που είναι σημαντική) να παλέψουν για μία έδρα είναι πολύ πιθανό. Η μάχη που θα δώσουν μεταξύ τους θα είναι, εκ των πραγμάτων, σκληρή. Όχι μόνο για τη μία έδρα, αλλά και για τη σειρά κατάταξης. Στις εκλογές που θα ακολουθήσουν θα έχουμε λίστα και όχι σταυρό προτίμησης. Επομένως, εκτός από την πέμπτη είναι σημαντική και η έκτη θέση. Και ο λόγος είναι απλός: Με την ενισχυμένη αναλογική η ΝΔ (εφόσον είναι, όπως πιθανολογείται, πρώτο κόμμα) θα ξανακερδίσει, λόγω του μπόνους, τουλάχιστον μία έδρα, ενώ δεν αποκλείεται, από τις "καραμπόλες" της δεύτερης και τρίτης κατανομής- να ξαναφτάσει τις επτά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι πιο απλά. Εάν δεν υπάρξει κάποια μεγάλη έκπληξη οι τρεις σίγουροι βουλευτές είναι οι Νίκος Βούτσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νίκος Φίλης. Τέταρτος είναι ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος μπορεί να χάσει την έδρα από τον Νάσο Ηλιόπουλο, τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει μία έδρα λιγότερη (3 αντί για 4) τότε η τριάδα Βούτση, Τζανακόπουλου, Φίλη συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες επανεκλογής. Υπάρχει όμως και μια άλλη πιθανή εξέλιξη. Και μάλλον η πιθανότερη. Ο Τζανακόπουλος, ως γραμματέας του κόμματος, να τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Το ίδιο είχε γίνει και με τον Παναγιώτη Σκουρλέτη, ο οποίος μετακομίζει στο βόρειο τομέα της Β' Αθηνών. Στην περίπτωση αυτή ο Ηλιόπουλος μάλλον έχει σίγουρη την εκλογή του. Εκτός κι αν ο Τσίπρας προτιμήσει να βρίσκεται στο Επικρατείας -που δεν έχει περιορισμούς σε εμφανίσεις σε κανάλια και ραδιόφωνα- ο Ηλιόπουλος και όχι ο Τζανακόπουλος. Εξυπακούεται πως σε περίπτωση που είναι υποψήφιοι και ο Τζανακόπουλος και ο Ηλιόπουλος τα πράγματα περιπλέκονται. Και γίνεται "γύρος του θανάτου" αν έχουμε και κάποια έκπληξη με ισχυρή γυναικεία υποψηφιότητα. Σημειώνουμε πως η ΝΔ έχει δύο γυναίκες βουλευτές στην Α' Αθήνας, ενώ ο υπέρμαχος του φεμινιστικού κινήματος ΣΥΡΙΖΑ καμμία. Έχουμε πάντως το εξής παράδοξο: μετά τους τέσσερεις άνδρες βουλευτές ακολουθούν σε ψήφους επτά γυναίκες, με την Ράνια Σβίγγου και την Άννα Φιλίνη να βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις των αναπληρωματικών.

Ακόμη πιο απλά είναι για το ΚΙΝΑΛ τα δεδομένα. Έχει έναν βουλευτή. Τον Σκανδαλίδη, ο οποίος είναι βουλευτής από το 2000 και όταν θα γίνουν εκλογές θα γίνεται 70 χρόνων. Αν θελήσει να παραμείνει θα έχει να αντιμετωπίσει δύο ισχυρούς αντιπάλους. Τον βουλευτή Επικρατείας και για δύο τετραετίες δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον πρώην βουλευτή και υπουργό του ΠΑΣΟΚ Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος στις δημοτικές εκλογές έλαβε ποσοστό (13,19%) υπερδιπλάσιο του ΚΙΝΑΛ (5,16%) στην Α' Αθηνών. Στο ΚΚΕ μόνιμη βουλευτής από το 2000 είναι η Λιάνα Κανέλλη. Στις επόμενες εκλογές ενδέχεται την έδρα να καταλάβει ο πρώτος αναπληρωματικός Νίκος Σοφιανός, ο οποίος εκτός από μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος είναι ο και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ στην Αθήνα...

55 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. οκ 8:40 03/08/2021

  μην τσιμπάτε στα συριζοτρόλ …

  αφήστε να μας διασκεδάζουν με τον ….ηγέτη τους που υποσχεται αναδρομικές εισαγωγές στα ΑΕΙ, αναδρομικά μετάλλια στους ολυμπιονίκες, κατάργηση του καύσωνα με ένα νόμο κι πετρέλαιο από τον μαδούρο για να αντιμετωπιστούν οι διακοπές ρεύματος, που ακόμα δεν έγιναν ….

 2. Μιλάς εσύ κατακάθι FEMA ότι δήθεν η Ελλάδα του Μητσοτάκη τρώει τα παιδιά της, όταν επί ημερών Τσίπρα όλοι οι Έλληνες νέοι έφυγαν σαν μετανάστες στο εξωτερικό μόνιμα και για πάντα. Μιλάς εσύ που ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιάσατε τους κακοποιούς λαθρομετανάστες σε βάρος των Ελλήνων. Όταν καιγόταν το Μάτι και η Ραφήνα με τους εκατό νεκρούς και τα εκατομμύρια υλικές ζημιές, ο Τσίπρας έπινε την σαμπάνια του και κάπνιζε τα πούρα φλεβάνας του πάνω στο κότερο της εφοπλίστρας Κατερίνας Παναγοπούλου. Μήπως το ξέχασες και αυτό; Βούλωσε το λοιπόν σκουλήκι γιατί έχετε κάνει εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων πολιτών σταλινοφασίστες του ΣΥΡΙΖΑ. Είσαι η τελευταία τρύπα της φλογέρας.

 3. FEMA 18:44 02/08/2021

  Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ!!
  ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΟΥΤΕ ΕΓΩ!!
  ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η ΕΛΛΑΔΑ –ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ !!
  ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ !!!
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΜΙΛΤΟΥ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ !!
  ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ(!) ΔΕΞΙΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ–ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΛΟΥΟΜΕΝΟ ΚΟΥΛΗ–ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ !!!
  ΦΕΡΑΤΕ ΠΙΣΩ ,ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ !!!
  ΚΡΙΜΑ……ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΡΙΜΑ !!

 4. FEMA 18:16 02/08/2021

  ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΥΛΑ ΑΓΑΠΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ –ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ !!

  ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ !!!

  ΚΑΛΕ ,ΕΣΥ ΜΕ ΛΑΤΡΕΥΕΙΣ !!!

 5. FEMA 18:10 02/08/2021

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΥΛΑ !!

  ΞΑΝΑΒΡΗΚΕΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΠΑΛΙΟ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ !!!

  Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ……..ΣΚΑΤΑ ΤΗΣ !!!

 6. FEMA 9:30 02/08/2021

  ΑΚΚΙΖΕΤΑΙ,Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ?
  ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

 7. Προτιμώ τις ρώγες του Κυριάκου παρά την πατσά του Τσίπρα και την σαπιοκοιλιά του μπουχέσα Φίλη. Άντε από εδώ ρε νούμερο που τολμάς και έχεις και άποψη για τον Μητσοτάκη πατσαβούρα FEMA. Κοίτα καλύτερα τα χάλια που έχουν τα στελέχη του μορφώματος σου.

 8. Επιτέλους έλα και εσύ και ο καραγκιόζης ο Τσίπρας να μας τα κλάσεις με φόρα. Φασίστες έχει η αριστερά χειρότερους από τους άλλους πολιτικούς χώρους. Κατάλαβες πατσαβούρα; Πολάκης, Δούρου, Ηλιόπουλος, Τσίπρας, τι είναι μήπως δημοκράτες; Ότι και να λες, ότι και να γράφεις θα παίρνεις άμεσα τις απαντήσεις τσόλι. Έχεις συνεργαστεί με τους φασίστες του Καμμένου, Ξουλίδου, Κουντουρά, Χρυσοβελώνη και μας κάνεις μαθήματα Δημοκρατίας αλητεία. Μια πληρωμένη κουράδα του ΣΎΡΙΖΑ είσαι, μια βρομερή κατσαρίδα. Δικηγορίνα του κ@λου.

 9. FEMA 0:47 02/08/2021

  ΑΦΟΥ ΚΑΝΩ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ–ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΨΥΧΟΠΟΝΑΤΕ (ΕΔΩ ΞΕΚΑΡΔΙΖΟΜΑΣΤΕ)!!
  ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΦΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΥΣΣΑ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ?
  ΣΤΑ ΩΠΑ,ΩΠΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ—ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΕΧΩ?
  ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ -ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΓΑΠΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ-ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΓΔ-ΑΝΕ !!!
  ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΙΤ-ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ !!
  ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ !!!
  ΤΙ ΟΧΙ?
  ΑΠΛΩΣ ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ?
  ΚΑΛΑ……..
  ΕΡΧΕΤΑΙ……..

 10. FEMA 23:05 01/08/2021

  ΚΑΠΟΤΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΖΑΒΟΥ !!!

  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ !!

 11. FEMA 23:02 01/08/2021

  ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ –Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΡΩΓΕΣ ΤΟΥ !!!

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ–ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ !!!

 12. Ουγκ κύριε Μπόγδη κάνει αυτή η πατσαβούρα όταν συναντάει τον Αχμέτ από το Πακιστάν. Βλέπεις σαν γνήσια πατσαβούρα του ΣΎΡΙΖΑ δεν έχει καθόλου ρατσισμό, συν ότι έχει εμπεδώσει το σλόγκαν, «Ο καλός ο μύλος τα αλέθει όλα». Πραγματικά μεγάλη πατσαβούρα, τσόλι και τσόκαρο. Φτυσμένη από όλους εδώ μέσα. Πιο πολύ ζημιά κάνει στον ΣΎΡΙΖΑ με αυτά που κάνει.

 13. FEMA 15:28 01/08/2021

  Η ΑΧΑΙΑ ΦΛΕΓΕΤΑΙ !!
  ΚΑΙ Ο ΑΝΕΜΕΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΚΟΥΛΗΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΑΛΙ ΤΙΣ……..ΡΩΓΕΣ ΤΟΥ !!!
  ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΙΑΣ ΑΥΤΟΣ –ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ?
  ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ– Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ…… ΤΗΝ ΜΑΝΙΚΑ ΝΑ ΣΒΗΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ !
  Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ ΑΝΕΜΕΛΟΣ !!!–ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΜΟΥΓΚΑ !!!
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ–ΟΛΑ ΚΑΛΑ –ΟΛΑ ΑΝΘΗΡΑ !!!
  ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕ Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ-ΟΤΙ ΘΑ ΤΙΣ ΣΒΗΝΕΙ ΣΕ 20 ΛΕΠΤΑ !!!
  ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΚΟΣΙ ΛΕΠΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΙΛΙ !! ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
  Ε,ΕΝΤΑΞΕΙ –ΧΑΛΑΡΑ !!!
  ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !!!

 14. FEMA 10:40 01/08/2021

  ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ–ΒΛΑΞ !!!

 15. Πατσαβούρα , τρόλ και τσέρλα του ΣΥΡΙΖΑ FEMA,

  Τα επιχειρήματα σου είναι άναρθρες κραυγές χωρίς λόγο , σκοπό και τρόπο !

  Από πανω δε , τόσο συχνά και επαναλαμβανόμενα όσο Ανεπανάληπτος για την πολιτική ιστορία του τόπου μας είναι ο ξεπουλημένος στα ειδικα συμφέροντα και τις εκλογικές κατεργαγιές του κύκλου του. ναι αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας

  Και δεν βλέπεις ότι έχει ξεπουλήσει όσο φθηνότερα γίνεται κάθε αριστερό Κίνημα ή και σκέψη της Ε,ληνικης Κοινωνίας .

  Σου επαναλαμβάνω μερικά απο τα τα επιχειρήματα σου : ΟΥΓΚ , ΑΕΙ ΜΑΡΗ ΣΑΠΕΡΑ …., παρε τα φάρμακα σου , δες ψυχίατρο …, ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ,

  Έρχεται ο ΑΛέξης μας ….., πως θέλεις να σε υπολογίζουμε όσοι από μας έχουμε τις δικές μας ιδέες για την σωστή διακυβέρνηση της πατρίδας μας και για ίσε βελτιώσεις που χρειαζομαστε σε αυτήν την κατεύθυνση;;

  Θα μας πεις κάποτε ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ του ιστότοπου ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.