ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μιλφέιγ με μαριναρισμένες φράουλες, κρέμα τυριού και αμύγδαλα

Ψάχνεις κάτι γλυκό στο σπίτι και το ψυγείο είναι άδειο; Δοκίμασε τη συνταγή για μιλφέιγ με φράουλες του Γιάννη Λουκάκου. Μέχρι να ετοιμάσεις την κρέμα, έχει ψηθεί το φύλλο και σε λίγες ώρες το απολαμβάνεις.

Υλικά

  • 9 φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 9 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 9 κουτ. σούπας αμύγδαλα, καβουρντισμένα και χοντροτριμμένα
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 190 γρ. ζάχαρη
  • 375 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί
  • 4 κρόκους αβγών
  • 5 ζελατίνες

Για το σερβίρισμα

  • 300 γρ. φράουλες
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κονιάκ

Εκτέλεση: Άλειψε ένα φύλλο με λίγο βούτυρο. Πασπάλισε με λίγη ζάχαρη κι αμύγδαλα, πρόσθεσε το επόμενο φύλλο και επανάλαβε τη διαδικασία, τελειώνοντας με ένα 3ο φύλλο αλειμμένο με βούτυρο και πασπαλισμένο με ζάχαρη και αμύγδαλα. Φτιάξε άλλα 2 όμοια σετ φύλλων ώστε να έχεις 3 σετ, από 3 φύλλα το καθένα. Κόψε σε κομμάτια στρογγυλά διαμέτρου 10 εκ. περίπου, τοποθέτησέ τα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, σκέπασέ τα με άλλη μία λαδόκολλα και βάλε άλλο ένα ταψάκι από πάνω για βάρος. Ψήσε στους 160°C μέχρι να ροδίσουν.

Τοποθέτησε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για να μαλακώσουν καλά. Χτύπα στο μίξερ με το σύρμα το τυρί μέχρι να αφρατέψει καλά. Σε μπεν μαρί, χτύπα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και το μίγμα να ζεσταθεί καλά, ώστε να παστεριωθούν τα αβγά. Πρόσθεσε τις ζελατίνες στα αβγά και ανακάτεψε να διαλυθούν, πριν αναμίξεις το μίγμα με το τυρί. Τέλος, ρίξε και τη σαντιγί στο μίγμα του τυριού.

Κόψε τις φράουλες στα τέσσερα, πρόσθεσε τη ζάχαρη και το κονιάκ και τις μαρινάρεις στο ψυγείο για 8 ώρες. Σούρωσε τις φράουλες και βράσε το ζουμί μέχρι να γίνει σιρόπι.

Πάρε τσέρκια των 10 εκ. και τοποθέτησε ένα φύλλο. Πρόσθεσε κρέμα τυριού και λίγες φράουλες. Σκέπασε με άλλο ένα κομμάτι φύλλο και επανάλαβε ώστε να έχεις 2 στρώσεις γέμιση και 3 φύλλα. Άφησε τα μιλφέιγ στο ψυγείο να σφίξουν. Ξεφόρμαρε και διακόσμησε με το σιρόπι, έξτρα φράουλες και αμύγδαλα.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.