ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Αργεντινός λάμπει στο Copa America

Ο Μέσι κορυφαίος εν ενεργεία σκόρερ με φάουλ

Η σύγκριση μεταξύ Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο κέρδισε περαιτέρω δυναμική τις τελευταίες ώρες. Ενώ ο Πορτογάλος έσπασε όλα τα ρεκόρ στο Euro 2020, ο Αργεντινός λάμπει στο Copa America.

Μετά τα προημιτελικά, ο Μέσι είναι ο πρώτος σκόρερ (4) και ο καλύτερος πασέρ (4) της διοργάνωσης, έχοντας ξεχωρίσει ξανά τα ξημερώματα της Κυριακής, στην αναμέτρηση με τον Ισημερινό (3-0 για την «αλμπισελέστε»).

Ο έξι φορές νικητής της «Χρυσής Μπάλας» έδωσε άλλες δύο ασίστ για τα δύο πρώτα γκολ (σε Ντε Πάουλ και Λαουτάρο Μαρτίνες), προτού ολοκληρώσει την «επίδειξή» του με ένα υπέροχο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στις καθυστερήσεις.

Έτσι, έφτασε τα 58 γκολ από εκτελέσεις φάουλ στην καριέρα του, ένα περισσότερο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο κι αυτό αποτελεί ρεκόρ για τους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, πολύ μπροστά από τον Τσαλχάνογλου (27).

Ο Μέσι σημείωσε επίσης το 76ο του γκολ για την Αργεντινή, ένα λιγότερο απ΄ ότι ο Πελέ για τη Βραζιλία, με το «μαύρο διαμάντι» να παραμένει προσωρινά ο κορυφαίος σκόρερ της Νότιας Αμερικής, σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.

Αντιμέτωπος με την Κολομβία τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο «ψύλλος» θα έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει και γιατί όχι να προσπεράσει τον «Βασιλιά» στον ημιτελικό του τουρνουά. Και ίσως κατακτήσει τελικά έναν τίτλο με την Εθνική ομάδα, το πρώτο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.