Neo

Ούτε βήμα πίσω από τον Σαμαρά

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να έχει δείξει εν τοις πράγμασι πως ξέρει να τηρεί την ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ της στήριξης της κυβέρνησης αλλά και της υπεράσπισης των πάγιων και διαφορετικών απόψεών του, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι βάζει νερό στο κρασί του. Έτσι, χθες, ο πρώην πρωθυπουργός, αντιδρώντας με οξύ τρόπο στην πρόκληση του Ερντογάν στα Βαρώσια, έστειλε μηνύματα όχι μόνο στην Άγκυρα και στις Βρυξέλλες, αλλά και στο… Μέγαρο Μαξίμου. «Παρά τις προσπάθειες "κατευνασμού", παρά τις προσδοκίες για "ήσυχο καλοκαίρι", ο Ερντογάν απτόητος συνεχίζει να επιχειρεί την επιβολή κυριαρχίας. Δεν κάνει πίσω στον αναθεωρητισμό του. Δεν εγκαταλείπει ούτε μέρα τις προσπάθειες για νέα "τετελεσμένα" στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο, στη Θράκη. Και ήδη επιχειρεί να νομιμοποιήσει παλαιά "τετελεσμένα" στην Κύπρο. Τώρα ζητά να αναγνωριστεί από τους Ελληνοκυπρίους το ψευδοκράτος, με αντάλλαγμα το... 3,5% της Αμμοχώστου!», επισήμανε με δήλωσή του, δείχνοντας να μην πιστεύει το αφήγημα του Μαξίμου που ήθελε τους κκ. Μητσοτάκη και Ερντογάν να έχουν συμφωνήσει για ένα «ήσυχο καλοκαίρι». «Είναι φανερό ότι δεν αρκούν πια ούτε οι "συστάσεις" και η "έκφραση ανησυχίας" των "φίλων κι εταίρων", ούτε η "πολιτική ίσων αποστάσεων" κάποιων παραδοσιακών μας συμμάχων. Αλλά είναι εξίσου φανερό ότι είναι ώρα να ενεργοποιήσουμε αποφασιστικά την αποτρεπτική μας πολιτική, κινητοποιώντας στο έπακρο τις διμερείς και περιφερειακές μας συμμαχίες», συνέχισε ο Μεσσήνιος πολιτικός, επιφυλάσσοντας αμέσως μετά μία ακόμη αναφορά όλο νόημα για το Μαξίμου: «Είναι ώρα να εκφράσουμε σειρά εγχώριων αλλά και διεθνών πρωτοβουλιών, σε ανώτατο επίπεδο, καθιστώντας απολύτως σαφείς κι απαραβίαστες τις εθνικές μας "κόκκινες γραμμές". Και - βεβαίως - όσο ο Τούρκος Πρόεδρος συνεχίζει απτόητος την πολιτική του, ο επίσημος διάλογος μαζί του δεν έχει απολύτως κανένα νόημα!». Με άλλα λόγια, το μήνυμα που έστειλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να μην επιμείνει στον διάλογο με την Τουρκία -κι όλα αυτά, την ώρα που οι υπόγειες ζυμώσεις και διεργασίες για τυχόν παραπομπή των ελληνοτουρκικών στη Χάγη έχουν πυκνώσει ιδιαιτέρως…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ο Γ. Α.Παπανδρέου μέσα στα δυο ( 2) χρόνια της διακυβέρνησής του (2009-2011 ) έφερε στην Βουλή και πέρασε σε νόμους 100 plus μεταρρυθμίσεις που άλλαξαν την χώρα ενάντια στη διαπλοκή, στην πελατειακή πολιτική , στα ειδικά συμφέροντα, και την αδιαφάνεια που επικρατούσε μέχρι τότε .
  Αλλάζοντας την νοοτροπία που έλεγε ότι οι ενεργοί πολίτες πρέπει να κερδίζουν ανταλλάγματα και ρουσφέτια για τις θέσεις και την αφοσίωση τους σε ένα κόμμα ….
  Αυτός ο Δημοκράτης / Σοσιαλιστής παραμένει με οράματα για το μέλλον του λαού μας , της ανθρωπότητας και του πλανήτη μας, αντάξιος του ονόματος των Παπανδρέου Τριών γενεών (ελπίζοντας σε συνέχεια …..από την γενιά που έρχεται , όχι μόνον στα πολιτικά δρώμενα της πατριδας μας , αλλά και αλλου στην επιστήμη,ή τις τέχνες ) στέκεται ορθιος , αδέκαστος , ενεργός και ωφέλιμος στην δημοκρατία και την ανθρωπιά !
  Αν μπορέσουμε ποτέ να πούμε το ίδιο ή τουλάχιστον κάτι συναφές για όσους προθυπουργους τον διαδέχθηκαν ,
  τότε θα μπορούσαμε να ειχαμε ισχυριστεί ότι μπήκαμε σε καλό δρόμο . Μπήκαμε ;
  Ο διχασμός που επέδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν οι μετέπειτα του Γιώργου Παπανδρέου Κυβερνήσεις στην Ελλάδα αποβλέπουν αλλού !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.