Καμιά φορά το πιο απλό είναι και το πιο αποτελεσματικό. Δοκίμασε να συνοδεύσεις αυτή την πουτίγκα με φράουλες και σαμπανιζέ κρασί, για ένα απολαυστικό βράδυ με τον σύντροφό σου.
Τι θα χρειαστείς:
1/4 της κούπας ζάχαρη
3 κουταλιές corn flour
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κούπες γάλα
3 αυγά
200γρ. κουβερτούρα
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Σαντιγί και φράουλες (προαιρετικά)
Πώς θα τη φτιάξεις:
Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη, το corn flour και το αλάτι. Πρόσθεσε το γάλα και μετέφερε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση. Μείωσε την ένταση της φωτιάς και συνέχισε το βράσιμο για δύο λεπτά. Απομάκρυνε από το μάτι και σε ένα μικρό μπολ χτύπα τα αυγά. Ανακάτεψε λίγο από το μείγμα με το γάλα, μέχρι να πάρουν θερμοκρασία και ανάμειξε έπειτα τα δύο μείγματα. Βράσε ανακατεύοντας για δύο λεπτά χωρίς να σταματήσεις. Απομάκρυνε από τη φωτιά, πρόσθεσε τη βανίλια και άφησε να πάρει θερμοκρασία δωματίου (ανά διαστήματα ανακάτευε το μείγμα για να μην κοκαλώσει).
Μετέφερε σε ένα μπολ και σκέπασε με μεμβράνη. Άσε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και σέβριρε με σαντιγί και φράουλες ή φρούτα της αρεσκείας σου.
Αυτή είναι η βασική συνταγή του Ζήνωνα Χριστοφίδη για το λευκό ψωμί. Είναι η συνταγή ... δείτε τη συνταγή
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα