ΚΟΣΜΟΣ

Για να αυξήσουν την προστασία

Ταϊλάνδη: Οι αρχές θα προχωρήσουν σε συνδυασμό των εμβολίων Sinovac και AstraZeneca

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε σήμερα ότι θα χρησιμοποιήσει το εμβόλιο της AstraZeneca έναντι της COVID-19 ως δεύτερη δόση για αυτούς που έχουν λάβει το σκεύασμα της Sinovac ως πρώτη δόση για να αυξήσουν την προστασία έναντι της νόσου.

Το σχέδιο, εάν εφαρμοστεί, θα είναι ο πρώτος συνδυασμός κινεζικού εμβολίου και σκευάσματος δυτικής παρασκευής που ανακοινώνεται δημοσίως.

«Στόχος είναι να βελτιωθεί η προστασία έναντι του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα και να δημιουργηθεί υψηλό επίπεδο ανοσίας έναντι της ασθένειας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ σε δημοσιογράφους.

Η Ταϊλάνδη και γειτονικές της χώρες, όπως η Ινδονησία, έχουν ανακοινώσει υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων μεταξύ του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που έχει εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Sinovac. Η πλειονότητα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της Ταϊλάνδης έλαβε το εμβόλιο της Sinovac μετά τον Φεβρουάριο, ενώ το σκεύασμα ιικού φορέα της AstraZeneca κατέστη ευρέως διαθέσιμο μετά τον Ιούνιο.

Η ανακοίνωση ήρθε μία ημέρα αφού το υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης είπε ότι 618 εργαζόμενοι ιατρικών υπηρεσιών από τα 677.348 μέλη του προσωπικού που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου της Sinovac μολύνθηκαν με COVID-19 από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο. Μία νοσηλεύτρια πέθανε και ένας ακόμα εργαζόμενος στον κλάδο υγείας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η χώρα σχεδιάζει επίσης να χορηγήσει ενισχυτικές δόσεις mRNA σε εργαζόμενους του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που έχουν λάβει δύο δόσεις του σκευάσματος Sinovac.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.