ΕΛΛΑΔΑ

178 «ναι», 86 «όχι»

Βουλή: Παραπομπή Ν. Παππά για «παράβαση καθήκοντος» στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών

Την αποδοχή με 178 ψήφους, της πρότασης της προανακριτικής επιτροπής, να ασκηθεί δίωξη κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, για το αδίκημα της "παράβασης καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή" στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016, αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής.

Επί συνόλου 277 παρόντων βουλευτών, 178 βουλευτές ψήφισαν "ναι", 86 βουλευτές ψήφισαν "όχι", 12 βουλευτές (ΚΚΕ) δήλωσαν "παρών", ενώ βρέθηκε ένα "άκυρο" ψηφοδέλτιο.

Σημειώνεται ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, που είχαν ταχθεί υπέρ της άσκησης δίωξης κατά του κ. Παππά, αριθμούν 180 βουλευτές (158 ΝΔ, 22 Κίνημα Αλλαγής), του ΣΥΡΙΖΑ 86 (ψήφισαν 85 καθώς ο κ. Παππάς δεν δικαιούτο να ψηφίσει), του ΚΚΕ 15, της Ελληνικής Λύσης 10 και του ΜέΡΑ 9.

Είχαν αποχωρήσει από τη διαδικασία συζήτησης στην ολομέλεια, και δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία οι 10 βουλευτές της Ελληνικής Λύσης και οι 9 βουλευτές του ΜέΡΑ25. Με βάση σχετική πρόβλεψη του Κανονισμού της Βουλής δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς ως το πρόσωπο κατά του οποίου στράφηκε η πρόταση άσκησης δίωξης. Τέλος, απουσίασαν από την ψηφοφορία τρεις βουλευτές του ΚΚΕ.

Μετά την παραπάνω απόφαση της Βουλής, το σώμα θα προχωρήσει στην κλήρωση των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Ειδικού Δικαστηρίου, του Δικαστικού Συμβουλίου και της εισαγγελικής αρχής, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και το νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Συριζαίικα τρόλς ,
  το Κίνημα Αλλαγής —πρώην ΠΑΣΟΚ— όταν ήταν στην αρχή , όχι μόνον δεν κουκούλωσε ατασθαλίες υπουργών και μελών του κόμματος του αλλά νομοθέτησε αναλόγως για να αποδώσει δικαιοσύνη σε παράνομες “δουλιές και κομπίνες “ ανθρώπων του.
  Ο Κώστας Καραμανλής είναι ακόμη , αν και μουγγός , βουλευτής της ΝΔ υποστηριζόμενος από τον φίλο του Αλέξη Τσίπρα για την ασυλία του και την παραγραφή όσων έκανε για να μας ΠΣ ΑΕΙ πίσω. 50 χρόνια .

 2. Athina 23:58 14/07/2021

  Αθλιότητες της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

 3. Λίλιθ 22:29 14/07/2021

  ΚΙΝΑΛ+Ν.Δ για πάντα μαζί Καλά φάγατε προφανώς την περίοδο συνεργασίας ως γνωστό

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.