ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Ήταν αναπόφευκτο η αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν να δημιουργήσει «χάος»

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που συνεχίζει να δέχεται επικρίσεις από διάφορες πλευρές μετά την ταχεία κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν, έκρινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε πως ήταν ανέφικτο να αποχωρήσουν τα στρατεύματα των ΗΠΑ από την εμπόλεμη χώρα δίχως να δημιουργηθεί κάποιας μορφής «χάος», σύμφωνα με απόσπασμά της που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Ερωτηθείς εάν η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων μπορούσε να γίνει καλύτερα, ο κ. Μπάιντεν απάντησε: «Όχι (...). Η ιδέα πως με κάποιον τρόπο μπορούσαμε να φύγουμε χωρίς το συνεπακόλουθο χάος - δεν ξέρω πώς μπορούσε να γίνει αυτό».

Ακόμη, ο ένοικος του Λευκού αναγνώρισε πως οι ΗΠΑ συναντούν «περισσότερες δυσκολίες» στην προσπάθειά τους να απομακρύνουν από τη χώρα Αφγανούς από ό,τι τους Αμερικανούς, καθώς η Ουάσινγκτον κατηγορεί τους Ταλιμπάν πως αθετούν την υπόσχεσή τους να επιτρέψουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ σε όλους όσοι θέλουν να φύγουν.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ας είμαστε προσεκτικοί όσο μπορούμε, όταν εκφράζουμε τις αντιδράσεις μας στις Αμερικανικές κυβερνητικές αποφάσεις για την αποχωρηση των στρατιωτικών δυνάμεων τους απο ένα απρόθυμο Αφγανιστάν να αντισταθεί από μόνο του σε μεσαιωνικές και βάρβαρες καταστάσεις που σίγουρα θα δούμε σε αυτήν την γωνιά του Κόσμου .

    Ρώσοι , Κινέζοι και ευρωπαίοι απο μακρυά, ήσαν όλο αρνητική κριτική για τους “φονιάδες των λαών “ Αμ;ερικανους , παρόλο το συμβάν του 11|11 από τους ΤΑΛΙΜΠΑΝ ! Ακόμη και στο εξωτερικό , η Αμερικανική Κοινωνία δεν έβλεπε καλά τον ρόλο του αστυνομικού της περιοχής να τον διεξάγει με τεραστεια έξοδα η Αμερικανική Κυβέρνησης και ο υπόλοιπος κόσμος να μένει θεατής ….

    Ο Μπαιντεν εξετέλεσε την προεκλογική του υπόσχεση , ενώ Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι ελεύθεροι να μας πουν τι χρειάζεται να γίνει από δω και πέρα για την Ειρήνη και την πρόοδο στον κόσμο . Εδώ έχουμε να πολεμήσουμε και την κλιματική αλλαγή !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.