ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Cheesecake ψυγείου με ανθότυρο

Μία εξαιρετική συνταγή από τη food blogger Εύα Μονοχάρη (funkycook.gr).

 

20 ΛΕΠΤΑ + 2 ΩΡΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗ • ΕΥΚΟΛΟ

 

Υλικά (για 6 άτομα)

 

Για τη βάση

150 γρ. μπισκότα τύπου digestive, θρυμματισμένα

80 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα τυριού

3 φύλλα ζελατίνης

250 γρ. ανθότυρο

300 γρ. τυρί κρέμα

80 γρ. ζάχαρη άχνη

100 ml γάλα φρέσκο

1 λοβό βανίλιας, ανοιγμένο στη μέση, τα σποράκια ξυσμένα

1 κ.γ. χυμό λεμονιού

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Για το σερβίρισμα

βύσσινο γλυκό του κουταλιού ή μέλι

 

Εκτέλεση

Βάση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τα μπισκότα, απλώνουμε το μείγμα σε τσέρκι ή φόρμα 20-22 εκ. και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

Κρέμα τυριού: Σε ένα μπολ με κρύο νερό μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης. Βράζουμε το μισό γάλα σε κατσαρολάκι, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, καλά στυμμένα, και ανακατεύουμε να διαλυθούν.

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε το ανθότυρο με το υπόλοιπο γάλα και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε στο ανθότυρο το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, τα σποράκια της βανίλιας, το ξύσμα.

και τον χυμό λεμονιού και το μείγμα ζελατίνης που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε την κρέμα τυριού στο τσέρκι.

Κρυώνουμε το cheesecake στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή μέλι.

 

Νόστιμο tip

Μπορούμε να αρωματίσουμε το cheesecake με εσάνς μαστίχα ή πορτοκάλι και να το σερβίρουμε με οποιοδήποτε γλυκό κουταλιού.

 

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

 

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.