ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ερντογάν μιλά πλέον ανοιχτά για διχοτόμηση στην Κύπρο…

«Κράτος – ταραξίας» η Τουρκία

Ως «κράτος - ταραξία» περιγράφει πλέον την Τουρκία ο αρμόδιος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος.

Μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στις τουρκικές πρακτικές του τελευταίου διαστήματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι έξω από αυτά που προβλέπουν παγκόσμιοι οργανισμοί και διεθνείς κανόνες. «Ο Πρόεδρος Ερντογάν εξήγαγε την επανένταξη των διερευνητικών επαφών και του μορατόριουμ σε ό,τι αφορά τους στόλους και τις θάλασσες. Από την άλλη πλευρά όμως, από την επομένη της συναντήσεώς τους τον Ιούνιο με τον πρωθυπουργό κ.Μητσοτάκη και μέχρι σήμερα, κλιμακώνει τις διπλωματικές και πολιτικές του ενέργειες σε ό,τι αφορά τα θέματα Ελλάδας και Τουρκίας και σε ό,τι αφορά το κυπριακό, μιλά πια ανοιχτά για διχοτόμηση, τη διχοτόμηση που έχουν καταδικάσει όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ», είπε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, περιγράφοντας μία στάση της Τουρκίας που δεν θα πρέπει να γίνεται ανεκτή.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πια ότι η Τουρκία είναι ένα κράτος – ταραξίας και κράτος – ταραξίας είναι αυτό που παραβιάζει μονομερώς τη διεθνή νομιμότητα και στη συνέχεια μιλά με τους χειρότερους όρους για όλους τους διεθνείς οργανισμούς και τις δυνάμεις που ανήκουν στις χώρες εκείνες, οι οποίες συζητούν Διεθνές Δίκαιο και ειρηνική διευθέτηση». Τούτων δοθέντων, ο κ.Λοβέρδος μιλά για τη γειτονική μας χώρα ως να συμπεριφέρεται πια ανοικτά ως ‘κράτος – ταραξίας’, ενώ φαίνεται πως αυτό δεν είναι μόνο δική του άποψη. Αντίθετα, πληθαίνουν οι φωνές, που εναντιώνονται στις τουρκικές πρακτικές, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος, ασκώντας μάλιστα ενίοτε πιέσεις με στόχο την αλλαγή στάσης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.