ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Φόρμουλα Ένα

Ο Αλόνσο μένει στην Alpine και το 2022

Ο Φερνάντο Αλόνσο θα συνεχίσει να «τρέχει» με την Alpine και το 2022, όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Φόρμουλα Ένα. Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής ανανέωσε τη συνεργασία του με τη γαλλική ομάδα, με τον επικεφαλής της, Λοράν Ρόσι, να δηλώνει εντυπωσιασμένος με την «αφοσίωση, την ομαδική δουλειά και τη συγκέντρωση» του Ισπανού, ο οποίος επέστρεψε φέτος στη Φόρμουλα Ένα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλόνσο, ο οποίος στις 29 Ιουλίου γιόρτασε τα 40ά γενέθλιά του, αποχώρησε από τη Φόρμουλα Ένα στο τέλος του 2018, ύστερα από τέσσερις απογοητευτικές σεζόν με τη McLaren, και πέρασε δύο χρόνια μετέχοντας σε αγώνες σε άλλες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων του Ράλι Ντακάρ κα του αγώνα 24 ωρών στο Λε Μαν. Οι άνθρωποι της Alpine τον έπεισαν να επιστρέψει στη Φόρμουλα Ένα και ο οδηγός από το Οβιέδο εντάχθηκε για τρίτη φορά στην ομάδα, η οποία μέχρι πέρυσι ήταν γνωστή ως Renault και στην οποία ο Αλόνσο πανηγύρισε τα δύο πρωταθλήματα οδηγών στην καριέρα του το 2005 και το 2006.

Ο Αλόνσο θα έχει «ομόσταυλο» στην Alpine το 2022 τον Γάλλο Εστεμπάν Οκόν, ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε νέο πολυετές συμβόλαιο με την ομάδα. Ο Αλόνσο μετράει έξι σερί αγώνες εντός των βαθμών, ενώ το καλύτερο φετινό αποτέλεσμά του είναι η τέταρτη θέση στο ουγγρικό γκραν πρι, όπου η... άμυνά του στον Λιούις Χάμιλτον στους τελευταίους γύρους βοήθησε τον Οκόν να πανηγυρίσει την «παρθενική» νίκη της καριέρας του (και της Alpine) στη Φόρμουλα Ένα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.