ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εν αναμονή της συζήτησης στη Βουλή…

«Ομολογία αποτυχίας» τα νέα μέτρα

Ως ‘ομολογία αποτυχίας’ εξέλαβαν τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης, για νέα μέτρα που θα ισχύσουν από την 13η Σεπτεμβρίου κυρίως για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας και με στόχο την ανάσχεση της επέλασης της πανδημίας στην χώρα, που πάντως συνεχίζεται με ανησυχητικό ρυθμό.

Το θέμα μάλιστα, αναμένεται να θιγεί και κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στη Βουλή, καθώς η Φώφη Γεννηματά έχει εδώ και πολύ καιρό καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το τι θα έπρεπε να έχει κάνει η κυβέρνηση ώστε να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο, χωρίς όμως να εισακουστεί. Σημειώνεται μάλιστα, ότι το Κίνημα Αλλαγής, προέβη ακόμα και σε καμπάνια με ίδια μέσα, προκειμένου ο κόσμος να πειστεί να εμβολιαστεί και όχι να εκβιαστεί προς αυτή την κατεύθυνση, κάτι που στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει.

«Η κυβέρνηση ομολόγησε ότι απέτυχε -ως τώρα- στους στόχους του προγράμματος εμβολιασμού και στη δημιουργία του αναγκαίου ‘τείχους ανοσίας’, παρά τις υπεραισιόδοξες και υπερφίαλες εκτιμήσεις των στελεχών της», σημείωναν στην Χαριλάου Τρικούπη, τονίζοντας ότι οι χθεσινές εξαγγελίες θα κριθούν στην πράξη, από την ύπαρξη και λειτουργία ενός αποτελεσματικού προγράμματος ελέγχων από τους αρμόδιους μηχανισμούς του κράτους. Κάτι, που όπως παρατηρούσαν πάντως, δεν υπήρξε ως τώρα, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Σε κάθε περίπτωση, αυτό στο οποίο επέμειναν και χθες, αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα είναι η ανάγκη να υπάρξει ένα στοχευμένο πρόγραμμα ενημέρωσης και πειθούς για τον εμβολιασμό, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων.

Στην ομιλία της μάλιστα, σήμερα, στη Βουλή, η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να επανακαταθέσει μεταξύ άλλων σειρά προτάσεων προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και υπέρ της ανακούφισης με στοχευμένο τρόπο των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας, προκειμένου αυτά να αντέξουν στις προκλήσεις που φαίνεται ότι θα φέρει και αυτός ο χειμώνας. Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι θα αποδώσει ευθύνες στην κυβέρνηση και θα ζητήσει κοινό μέτωπο όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου κατά της πανδημίας, στη βάση όμως ενός συγκεκριμένου και στοχοπροσηλωμένου σχεδίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.