ΕΛΛΑΔΑ

14 συλλήψεις

«Βροχή» οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία στην Αστυνομία

Συνολικά 30 καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την επικράτεια διαχειρίστηκαν το τελευταίο 24ωρο οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Aστυνομικοί των αρμόδιων Υπηρεσιών ανταποκρίθηκαν άμεσα και συνέλαβαν συνολικά 14 άτομα για -μεταξύ άλλων- παραβάσεις της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία σχηματίζοντας σχετικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι, η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία είχε δημοσιεύσει στα μέσα Ιουλίου βίντεο κατά της ενδοοικογενειακής βίας με σύνθημα «Σπάσε τη σιωπή, είμαστε εδώ».

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., διερευνά κάθε καταγγελία και διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Οσοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας της Ελληνικής Αστυνομίας και θέλουν να αντλήσουν χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες, μπορούν να επισκεφθούν τον εξής σύνδεσμο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.