ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρόποι και μέθοδοι αξιοποίησης της νέας ψηφιακής κοινότητας διασύνδεσης επιχειρήσεων

Διήμερο Workshop της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB και της Bpifrance

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (Hellenic Development Bank-HDB) και η Γαλλική Αναπτυξιακή Τράπεζα Bpifrance συνεχίζουν να εμπλουτίζουν και να διευρύνουν την επιτυχημένη συνεργασία τους με ένα διήμερο Workshop στα γραφεία της HDB.

Κατά τη διάρκεια του Workshop έγινε ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και καλών πρακτικών. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα επόμενα στρατηγικά και ψηφιακά βήματα της HDB ως μοχλός διασύνδεσης των ελληνικών επιχειρήσεων με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας. Αναλύθηκαν οι τρόποι και μέθοδοι αξιοποίησης της νέας ψηφιακής κοινότητας διασύνδεσης επιχειρήσεων που δημιούργησε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα «InnoAgora» powered by HDB, η οποία φιλοξενείται στη διεθνούς φήμης πλατφόρμα EuroQuity της Bpifrance, η οποία αριθμεί περισσότερα από 20 χιλιάδες μέλη. Για πρώτη φόρα στα ελληνικά δεδομένα, συμμετέχει ελληνικός φορέας στη EuroQuity, που στοχεύει στη δημιουργία ενός επαγγελματικού και εξειδικευμένου δικτύου επενδυτών και επιχειρηματιών.

H συνεργασία με την Γαλλική Αναπτυξιακή Τράπεζα είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς συμβάλει στην ανάπτυξη νέων, διασυνοριακών εργαλείων για την ενίσχυση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Η HDB λειτουργεί ως μηχανισμός μόχλευσης και αξιοποίησης των εθνικών και κοινοτικών πόρων, με συγχρηματοδοτήσεις, συνεπενδύσεις και συνεργασίες που ενισχύουν την καινοτομία στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Κεντρική στρατηγική της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας είναι μέσα από πολλαπλά και καινοτόμα εργαλεία να στηρίξει έμπρακτα την ικανότητας της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης να καινοτομεί, μέσα από σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία και να ενισχύσει να την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής επιχείρησης σε διεθνές επίπεδο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.