Neo

«Έκρηξη» Δούρου για το Μάτι και την «τυμβωρυχία»

Αν και η Ρένα Δούρου φημίζεται για την ψυχραιμία της, δεν κατάφερε να μην εκραγεί στην πρώτη δημόσια παρέμβασή της μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Βόρεια Εύβοια και την Αττική. Μάλιστα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που στοχοποιήθηκε όσο λίγοι στο παρελθόν, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμη και βαριές κουβέντες για την κυβέρνηση, επικαλούμενη τις τωρινές δηλώσεις κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων -που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα έλεγαν οι ίδιοι το 2018, μετά την τραγωδία στο Μάτι.

«Σήμερα όμως οι ίδιοι που διατυμπάνιζαν ότι «η Δούρου φταίει για την τραγωδία», χωρίς ντροπή, θυμήθηκαν να ψελλίσουν και κάτι σωστό: ότι η Περιφέρεια, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν σβήνουν φωτιές». «Μου προκαλεί αποστροφή και αηδία το γεγονός ότι η αναρρίχηση στην εξουσία περνά μέσα από την τυμβωρυχία, τη συκοφαντία, την επένδυση στον πόνο και στην καταστροφή», επισήμανε μεταξύ άλλων η Δούρου, μιλώντας στην εφημερίδα Espresso. Αναλυτικά, η απάντησή της στην ερώτηση πώς αισθάνθηκε το περασμένο καλοκαίρι που δεν εκλήθη εκείνη να διαχειριστεί την πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή, η τέως περιφερειάρχης σημείωσε: «Εμείς, η Δύναμη Ζωής, σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της πρωτοφανούς οικολογικής καταστροφής, με τις ανυπολόγιστες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, έχουμε κάνει διαφορετική επιλογή. Δεν υπερπλειοδοτήσαμε στην καταστροφή, δεν κάναμε μικροπαραταξιακή πολιτική, δεν επιχειρήσαμε να κάνουμε ταμείο στα καμένα». «Αναβίωσαν οι οδυνηρές μνήμες της τραγωδίας του 2018, αυτές που δεν θα σβήσουν ποτέ. Αυτός ο πόνος, που επιδεινώνεται από τη συντονισμένη προσπάθεια που έκανε ένας ολόκληρος μιντιακοπολιτικός μηχανισμός υπό την καθοδήγηση της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη, για να μου αποδοθούν ως περιφερειάρχη όλες οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες της όλης επιχείρησης κατάσβεσης της καταστροφικής πυρκαγιάς! Τι κι αν ο νόμος είναι απολύτως σαφής, ορίζοντας ότι την ευθύνη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς και της διάσωσης των πολιτών έχει το Πυροσβεστικό Σώμα; Τι κι αν η Τοπική Αυτοδιοίκηση απλώς συνεπικουρεί με υδροφόρες και μηχανήματα; Η πολιτική ατζέντα της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης επένδυσε στη στοχοποίησή μου, ήμουν το πρόσωπο στο οποίο έπρεπε να φορτωθούν όλες οι ευθύνες!», υπογράμμισε η Δούρου. Μάλιστα, εκμυστηρεύθηκε και μία ανθρώπινη διάσταση της παρούσης συγκυρίας: «Για να σας μιλήσω ειλικρινά, δεν είναι εύκολο να γυρίσω σελίδα».

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ότι και και να πεις γελοία, βαραίνουν την πλάτη σου οι 100 νεκροί τους οποίους τιμήσεις χορεύοντας σαν κατσίκα στα γενέθλια του Πολάκη. Η απαξίωση είναι το μόνο που σου ταιριάζει.

  2. Η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να μην σβήνει φωτιές αλλά δεν στέλνει κατευθείαν στον θάνατο 102 ανθρώπους. Τους στείλατε τους 102 συνανθρώπους μας μέσα στην φωτιά για να γίνουν κάρβουνο εσύ με τον πρώην καραβανά τον Τόσκα, κατάλαβες πατσαβούρα που τολμάς και μιλάς; Εκτός από το ζεϊμπέκικο που σε δίδαξε ο φυλακόβιος Άκης και κανένα κλαρίνο πουθενά δεν είσαι καλή. Μια άχρηστη Συριζαία είσαι προϊόν της διαπλοκής για τα οφίτσια που έχετε μέσα στο ανθελληνικό μόρφωμα του ΣΎΡΙΖΑ. Κατάλαβες κλαρίνο, άθλια Ρένα Δούρου;

  3. FEMA 17:06 07/09/2021

    ΠΡΟΣ ΟΚ

    ΝΙΑΟΥ,ΝΙΑΟΥ Ο ΠΑΤΟΥΛΗΣ…….

  4. οκ 10:08 07/09/2021

    έχει πολύ θράσος η γαιΔΟΥΡΟΥ ….

  5. FEMA 9:50 07/09/2021

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.