Neo

Ένα νέο Δημοκρατικό Κόμμα

Για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου Δημοκρατικού Κόμματος στην χώρα μας γράφει ο Σπύρος Λυκούδης, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς. «Ενός φορέα συμπεριληπτικού όλων των πολύτιμων δυνάμεων οργανωμένων και ανένταχτων του κεντροαριστερού χώρου, με όμοιο πολιτικό προσανατολισμό. Φορέα σύγχρονου, ευρωπαϊκού, εκσυγχρονιστικού, μεταρρυθμιστικού, με λίγα λόγια αριστερού σοσιαλδημοκρατικού στη σύγχρονη εποχή», σημειώνει ο ίδιος στο άρθρο του υπό τον τίτλο «Οι οδύνες της Κεντροαριστεράς. Οι ωδίνες ενός Δημοκρατικού Κόμματος».
Ο Σπύρος Λυκούδης, παρατηρώντας ότι απαιτείται εκ βάθρων ανασυγκρότηση και όχι αναπαλαίωση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, καλεί τις ‘πολλές και άριστες δυνάμεις’ στον χώρο, να υπερβούν σημερινά σχήματα και δυσκαμψίες και να συνδιαμορφώσουν ένα Δημοκρατικό Κόμμα, ισχυρό και ενωτικό, που θα αλλάξει τους συσχετισμούς και θα αναδιατάξει το πολιτικό τοπίο. «Οι καιροί δεν περιμένουν», προειδοποιεί…

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. O κ. Σπύρος Λυκούδης σαν αριστερος /προοδευτικός Έλληνας μας έχει δώσει δήγματα της σκέψης και των κινήσεων του κατά την προσπάθεια του τα βοηθήσει να επέλθει πολιτικό ήθος στις κινήσεις των κομμάτων και των συναδέλφων του πολιτικών .
    Καταγγέλλοντας τώρα το ΣΥΡΙΖΑ , τον Τσίπρα και τον στενό του κύκλο ή το οικογενιακο του περιβάλλον, έρχεται να δηλωσει στον ελληνικό λαό ότι ήρθε ο καιρός να πάει σπίτι του ο Τσίπρας .

    Γιατί δεν αναφέρεις κύριε Δαν ,
    τις αμυχές του κ. Ραγγουση, της Ξενιογιαννακοπουλου και των υπολοίπων φιδιών που έχει στον κόρφο του ο αγαπημένος σου Τσίπρας ;

  2. Από την στιγμή που ανέλαβε την Διακυβέρνηση της πατρίδας μας η ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη και στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι Το ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα,
    Όλα βαίνουν προς παγίωση της διαφοράς των ποσοστών από και για μελλοντικές εκλογές, Το δε πιο πιθανό είναι να πέσει στην Τρίτη θέση το ΣΥΡΙΖΑ ! ΠΙό κοντινό απο το να γεφυρώσει την μεγάλη διαφορά που το χωρίζει από την εκλογική θέση του του πρώτου κόμματος .
    Οι πραξεις , τα παραδείγματα και οι συμβολισμοί των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ αναιρουν τα ίδια τους τα ψεματα ….ενώ οι πραγματικοί αριστεροι Έλληνες θα προτιμήσουν το ΚΙΝΑΛ .
    Ο αγώνας λοιπόν των Τσιπραίων γίνεται γύρω απο το να μην χάσουν την δεύτερη θέση , απο ένα Κίνημα Αλλαγής που μετά απο την νέα εκλογή του αρχηγού του και μετά την επικράτηση του SPD στην Γερμανία , θα βρει μεγάλη συμπαράσταση από το Ελληνικό κοινο.

  3. Δαν 20:11 28/09/2021

    Μακάρι νά είναι τό:
    …. ού γάρ έρχεται μόνο.
    Δέν έχει ανθρώπους, νά τόν
    προστατέψουν Λίλιθ;

  4. Λίλιθ 16:25 28/09/2021

    Μια χαρά τα λες Δαν. Συμφωνώ απολύτως ,γιατί όμως κάνει τέτοια νούμερα?

  5. Δαν 11:05 28/09/2021

    Ό Σπύρος Λυκούδης κάποτε,
    υπήρξε σοβαρός αλλά καί
    συμπαθής πολιτικός.
    Στά τελευταία χρόνια όμως,
    οί συνεχείς περιπλανήσεις
    του, μέσα από ποτάμια, από
    λίμνες καί από λαγκάδια, τού
    άφησαν πολλές αμυχές,
    στό πρόσωπο.
    Επειδή παραμένει συμπαθής,
    νομίζω ότι θά έπρεπε νά
    διαφυλάξει τήν υστεροφημία
    του.
    Φτάνει πιά κύριε Σπύρο, θά είναι τό καλλίτερο γιά σάς.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.