ΕΛΛΑΔΑ

Σήμα κινδύνου για τον χειμώνα

Ενα στα τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού είναι πλέον παιδιά και έφηβοι

Η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση, ανέφερε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, σημειώνοντας ωστόσο, ότι ο χειμώνας είναι μπροστά μας και τα δύσκολα... αναμένονται. Είναι χαρακτηριστικό το νούμερο που έδωσε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, ότι δηλαδή το 25% με 30% των κρουσμάτων πλέον, είναι στις ηλικίες 4-18 ετών, που ναι μεν κινδυνεύουν λιγότερο από το να νοσήσουν σοβαρά, αλλά μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη διασπορά του κορονοϊού.

"Η πανδημία βρίσκεται σε μια ύφεση, είμαστε στο φθινόπωρο και έχουμε και το χειμώνα... προετοιμαζόμαστε", είπε.

Ο ίδιος εκτίμησε πως τις επόμενες δύο εβδομάδες τα κρούσματα θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα και δεν αναμένεται κάποια ιδιαίτερη αύξηση μέχρι και το τέλος του Σεπτέμβρη.

"Δεν προβλέπεται κάποια αύξηση μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου", είπε και πρόσθεσε ότι πέρυσι παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε δέκα ημέρες.

Ο ίδιος μίλησε ακόμη για την αναγκαιότητα να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι πολίτες, λέγοντας μάλιστα ότι δεν πρέπει να περιμένουν να αυξηθούν τα κρούσματα πρώτα: "Το εμβόλιο θα μας σώσει ειδικά τώρα που είναι σε μείωση η πανδημία".

Ερωτηθείς για τα πλαστά πιστοποιητικά, ο κ. Αρκουμανέας είπε: "Μας ανησυχεί. Υπάρχουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και μπορούμε να ελέγξουμε ως ενός βαθμού".

Όσον αφορά στην τρίτη δόση του εμβολίου και αν θα αρχίσει να χορηγείται στον γενικό πληθυσμό εξήγησε: "Έχουν βγει συγκεκριμένες οδηγίες. Έχουμε στοιχεία από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και θα δούμε πως θα πάμε" και έκλεισε λέγοντας πως αυτή τη στιγμή προτεραιότητα έχουν οι δύο δόσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.