ΕΛΛΑΔΑ

Την κ. Αγγελοπούλου υποδέχθηκε θερμά στην είσοδο του δημαρχείου ο δήμαρχος Σερρών

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στις Σέρρες

Στη γενναιότητα και το θάρρος των Σερραίων ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας, αναφέρθηκε η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη κατά τη σημερινή επίσκεψη στην πόλη των Σερρών.

Η κ. Αγγελοπούλου υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης, των πανεπιστημίων, των παραγωγικών φορέων, των ενώσεων των εργαζομένων, μπορούμε να δημιουργήσουμε τη νέα εικόνα που θέλουμε εμείς για τον εαυτό μας, προβάλλοντας τη σημερινή μας ταυτότητα».

Την κ. Αγγελοπούλου υποδέχθηκε θερμά στην είσοδο του δημαρχείου ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με την παρουσία όλων των τοπικών αρχών.

Ο κ. Χρυσάφης τόνισε ότι «η Επιτροπή είναι ένας άξιος σύμμαχος και συμμαχητής στην προσπάθεια ανάδειξης της Ελλάδας, δείχνει το δρόμο πώς από ένα ένδοξο παρελθόν μπορούμε να περάσουμε σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον». Ευχαρίστησε την κ. Αγγελοπούλου για την έγκριση της Επιτροπής σχετικά με την ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» της ανάπλασης του Πάρκου Ηρώων και στη συνέχεια τη μετατροπή του σε ψηφιακό θεματικό πάρκο στο οποίο θα αναδεικνύεται η ιστορία των Σερρών.

Ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα, μία μαρμάρινη πλάκα με το έμβλημα του δήμου και ένα χειροποίητο αντίγραφο παραδοσιακής πόρπης που κατασκευάστηκε ειδικά για την κ. Αγγελοπούλου, ήταν τα δώρα που πρόσφερε ο δήμαρχος στην πρόεδρο της επιτροπής «Ελλάδα 2021», η οποία δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της ειδικά για την παραδοσιακή πόρπη την οποία και φόρεσε αμέσως καθώς, όπως είπε, πήγαινε με το μακεδονικό γιλέκο που φορούσε.

Αμέσως μετά η κ. Αγγελοπούλου κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας. Σε δηλώσεις της και αναφερόμενη στο μέχρι σήμερα έργο της επιτροπής «Ελλάδα 2021» επισήμανε ότι «σε δύσκολες συνθήκες και με μεγάλο συναισθηματικό φορτίο, λόγω της πανδημίας και των καταστροφικών πυρκαγιών, καταφέραμε να θυμίσουμε σε όλο τον κόσμο ότι με το να σκύβεις πίσω στην ιστορία σου μαθαίνεις πολλά και θωρακίζεσαι για το μέλλον, κερδίζεις όλα αυτά που θα σου χρειαστούν στο δρόμο από εδώ και πέρα».

«Το να σκέφτεσαι ξανά έννοιες όπως η γενναιότητα, ο ηρωισμός, η αλληλεγγύη είναι πράγματα που ξανά στις μέρες έγιναν επίκαιρα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Η μεγάλη συνεισφορά των Βλάχων στο νέο ελληνικό κράτος

Στη συνέχεια η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη και τα μέλη της επιτροπής επισκέφθηκαν το λαογραφικό μουσείο Βλάχων «Γεωργάκης Ολύμπιος», όπου συμμετείχαν στην εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και τον δήμο Σερρών, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Βλάχων Ν. Σερρών για τη συνεισφορά των Βλάχων στην επανάσταση και το νέο ελληνικό κράτος.

Στην ομιλία της η κ. Αγγελοπούλου επισήμανε ότι όλοι οι σημαντικοί ευεργέτες της χώρας (Αβέρωφ, αδελφοί Ζάππα, Τοσίτσας, Στουρνάρας, Αρσάκης, Σίνας, Δούμπας, Ποστολάκας, Σταύρου) ήταν όλοι Βλάχοι και έχτισαν την Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στους ήρωες της Επανάστασης, μέλη της Φιλικής Εταιρείας.

«Οι Σέρρες», πρόσθεσε, «με τη μακραίωνη ιστορία τεσσάρων χιλιετιών, και η ευρύτερη περιοχή της, γενέθλιος τόπος του Εμμανουήλ Παπά, του εύπορου έμπορου, τραπεζίτη και μέλους της Φιλικής Εταιρείας που διέθεσε όλη την περιουσία του και έδωσε και τα παιδιά του στον Αγώνα του ‘21, αλλά και του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, πρωτεργάτη της ένταξης της Ελλάδας στην Ε.Ε.».

Απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους, η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» τους ευχαρίστησε γιατί, όπως είπε, «κρατάτε γερά ο ένας τον άλλον, γιατί από εδώ και πέρα δε θα χρειάζεται το "εγώ" αλλά το "εμείς". Αυτό που εμείς προσπαθήσαμε να περάσουμε στην κοινωνία με την οποία συνεργαζόμαστε τόσο στενά τον τελευταίο χρόνο, είναι ότι οι έξυπνες συνέργειες, οι συνεργασίες μαζί με την έμπνευση, με το πάθος, την καινοτομία που έχουμε εμείς οι Έλληνες, μαζί με μια νέα εθνική συναίσθηση θα είναι η άυλη κληρονομιά που ελπίζουμε να μας κρατήσει γερούς στον τρίτο αιώνα της ιστορίας μας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.