ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κεμπάπ γαλοπούλας με φέτα και τζατζίκι σε αραβικές πίτες

Μία εξαιρετική συνταγή από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο, chef de cuisine στην εταιρία Jacques Lafargues Traiteur στη Λιόν.

40 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά (για 4 άτομα)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
750 γρ. κιμά γαλοπούλας
100 γρ. φέτα, σε μικρά κυβάκια ή θρύμματα
5 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
2 αυγά
1 ½ κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα
αραβικές πίτες, για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι σε 1 κουτ. σούπας λάδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Αναμειγνύουμε τον κιμά με τη φέτα, τον μαϊντανό, την τριμμένη φρυγανιά, τα αυγά, το κύμινο, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το λάδι τους και ζυμώνουμε καλά το μείγμα.

Πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ γύρω από 12 ξύλινα σουβλάκια και τα λαδώνουμε ελαφρά.

Τα ψήνουμε στη σχάρα (ή σε προθερμασμένο γκριλ του φούρνου) για περίπου 10΄, γυρίζοντάς τα συχνά.

Σερβίρουμε μέσα σε ζεστές αραβικές πίτες με σαλάτα και τζατζίκι.

Φωτογραφία: JAMES LEE
Styling: FAYE WEARS
Food Styling: TAMARA VOS

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.