ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κοτόπουλο με μπάμιες

Ένα διαχρονικό φαγητό που αρέσει κυρίως σε όσους αγαπάνε τις μπάμιες!

Υλικά

1 κοτόπουλο κομμένο σε 4 μερίδες (2 μπούτι, 2 στήθος)
800γρ. μπάμιες
800γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες, σε μικρούς κύβους
300γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρο
1 φύλλο δάφνης
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
150ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρετε σε 50ml ελαιόλαδο το κοτόπουλο, που έχετε πρώτα αλατίσει, μέχρι να ροδοκοκκινήσει και από τις δύο μεριές.
Απομακρύνετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και προσθέτετε τις μπάμιες τις οποίες σοτάρετε για 5 λεπτά περίπου. Τις βγάζετε από την κατσαρόλα και τις κρατάτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνετε την ντομάτα, τη σοτάρετε για 5 λεπτά επιπλέον και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά (και το κοτόπουλο και το υπόλοιπο λάδι) εκτός από τον δυόσμο. Σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοβράζετε για 50 λεπτά περίπου.
Στα 15 λεπτά περίπου αφαιρείτε το στήθος από την κατσαρόλα και το ξαναβάζετε στο τέλος. Στα 25 λεπτά προσθέτετε ξανά τις μπάμιες και σιγοβράζετε για αλλά 25 λεπτά περίπου.
Αν η κατσαρόλα έχει πολλά ζουμιά τα τελευταία 15 λεπτά, βράζετε τις μπάμιες ξεσκέπαστες. Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτετε ξανά το στήθος του κοτόπουλου.
Όταν έχουν μείνει μόνο το κοτόπουλο και οι μπάμιες με το λάδι και την ντομάτα (χωρίς νερά) απομακρύνετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον δυόσμο και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε στην κατσαρόλα για 30 λεπτά πριν σερβίρετε.
Για το σερβίρισμα, μπορείτε να σουρώσετε το φαγητό για να φύγει το πολύ λάδι.

TIP
Μόλις σουρώσετε το φαγητό να φύγουν τα πολλά λάδια, το μοιράζετε σε πιάτα και από πάνω περιχύνετε με λίγο ωμό λάδι.

Φωτογραφία ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Food Styling TINA WEBB

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.