ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έπαιξε με την… τύχη του και κέρδισε

Λαμία-Ολυμπιακός: 1-2

Ο Ολυμπιακός έχτισε γρήγορα θεμέλια νίκης στη Λαμία (12' Σισέ, 32' Μπουχαλάκης), αλλά στο δεύτερο μέρος έδωσε δικαιώματα στη γηπεδούχο, η οποία έχασε ευκαιρίες, μείωσε και μόχθησε μάταια μέχρι το τελευταίο λεπτό για έναν βαθμό.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε, αλλά κατάφερε να νικήσει 2-1 εκτός έδρας τη Λαμία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League Interwetten. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το πρώτο εφετινό τους τρίποντο στο πρωτάθλημα μετά το 0-0 στην πρεμιέρα κόντρα στον Ατρόμητο. Δεύτερη ήττα για τους Φθιώτες έπειτα από αυτή στον Βόλο.

Έτσι έπαιξαν

Τα γκολπόστ της Λαμίας υπερασπίστηκε ο Σαράνοφ. Δεξιός μπακ ήταν ο Σκόνδρας, αριστερός ο Μαρτίνεθ, οι Μαζουλουξής και Αντέτζο έπαιξαν στο κέντρο της άμυνας. Νούνιες και Τζανδάρης ήταν οι αμυντικοί χαφ, δεξιός εξτρέμ έπαιξε ο Μανουσάκης, αριστερός ο Ρόμανιτς, ενώ ο Τιρόνε πήρε θέση πίσω από τον Καραμάνο.
Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Βατσλίκ. Δεξιός μπακ ο Καρμπόβνικ, αριστερός ο Ρέαμπτσιουκ και στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Σισέ - Σωκράτης. Το δίδυμο των αμυντικών μέσων συνέθεσαν οι Μ. Καμαρά και Μπουχαλάκης. Δεξιός εξτρέμ ήταν ο Ονιεκούρου, αριστερός ο Βαλμπουενά και ο Α. Καμαρά έπαιξε πίσω από τον Τικίνιο.

Η επέμβαση του Βατσλίκ και το γκολ του Σισέ

Ο Τόμας Βατσλίκ έκανε την πρώτη του σημαντική απόκρουση στο ελληνικό πρωτάθλημα, στο 10ο λεπτό του αγώνα στο «Αθανάσιος Διάκος». Μετά από μπαλιά του Ρόμανιτς και κεφαλιά του Τιρόνε, ο Τσέχος γκολκίπερ εκτινάχθηκε και έδιωξε κρατώντας την εστία του απαραβίαστη. Και αφού δεν σκόραρε η Λαμία σε εκείνο το σημείο, το έκανε ο Ολυμπιακός δύο λεπτά αργότερα. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Σισέ με κεφαλιά έκανε το 0-1. Ήταν το δεύτερο γκολ του Σενεγαλέζου στόπερ για εφέτος, ύστερα από αυτό εναντίον της Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και έψαξαν τρόπο να φτάσουν στο 1-1. Στο 13' το σουτ του Μανουσάκη ήταν άστοχο, το ίδιο και αυτό του Σκόνδρα στο 26'.

Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίαζε με το ποδόσφαιρό του, αλλά είχε την ουσία. Στο 32' έφτασε σε δεύτερο γκολ με σκόρερ τον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Ο Αγκιμπού τού πέρασε τη μπάλα, αυτός σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Μαζουλουξή και κατέληξε στα δίχτυα. Όπως πέρυσι, έτσι κι εφέτος ο Κρητικός μέσος βρήκε δίχτυα στο «Αθανάσιος Διάκος».

Το παιχνίδι δεν ήταν καθόλου ποιοτικό και επηρεάστηκε και από τους τραυματισμούς των Αγκιμπού Καμαρά - Παπασταθόπουλου (έκανε ράμματα από αγκωνιά του Ρόμανιτς, ο οποίος δέχτηκε. Αμφότεροι συνέχισαν στο ματς, αλλά ο ρυθμός είχε διακοπεί. Το ίδιο έγινε και στο 40', όταν χτύπησε ο Σκόνδρας και τον αντικατέστησε ο Βύντρα.

Λίγο πριν από το τέλος του πρώτου 45λέπτου, ο Ρόμανιτς έκανε σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Βατσλίκ έπεσε και μπλόκαρε.

Δοκάρι στο 58', γκολ στο 72' ο Καραμάνος

Στο 46' το σουτ του Βαλμπουενά από το ημικύκλιο ήταν άστοχο, ενώ στο 51' ο Τικίνιο δεν έκανε καλό γύρισμα από δεξιά, με αποτέλεσμα να στείλει τη μπάλα πάνω στον Σαράνοφ. Από το 55' και μετά οι γηπεδούχοι άρχισαν να απειλούν τον Ολυμπιακό, με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Καραμάνου στο 58' που χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Βατσλίκ. Βλέποντας την εικόνα της ομάδας του ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 61', αντικαθιστώντας τον Βαλμπουενά με τον Κούντε, ενισχύοντας τη μεσαία γραμμή.

Ο Γρηγορίου απάντησε με δύο αλλαγές, ρίχνοντας στον αγώνα Μανούσο αντί Τιρόνε και Ελευθεριάδη αντί Μανουσάκη, μετατρέποντας τη διάταξη της ομάδας του σε 4-4-2. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να μην πείθουν με την παρουσία τους στο γήπεδο και στο 72' η Λαμία ξαναμπήκε στο ματς με τρόπο μάλιστα εντυπωσιακό. Ο Τζανδάρης έδωσε στον Ελευθεριάδη, αυτός έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Ρόμανιτς πάτησε για τον Καραμάνο, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα από κοντά (2-1).

Κράτησε ο Ολυμπιακός

Ο Μαρτίνς προχώρησε σε διπλή αλλαγή, επιλέγοντας Ρόνι Λόπες και Βρουσάι αντί των Ονιεκούρου - Α. Καμαρά. Στο 74' το σουτ του Μπουχαλάκη κόντραρε και κατέληξε άουτ και πέντε λεπτά μετά η Λαμία πέταξε τεράστια ευκαιρία να φτάσει στην ισοφάριση, όταν ο Μπουχαλάκης έχασε το μαρκάρισμα του Βύντρα, αλλά ο 40χρονος αμυντικός δεν κατάφερε από κοντά να στείλει στα δίχτυα τη μπάλα.

Η Λαμία συνέχισε να έχει την υπεροχή και να αναζητά τον τρόπο να φτάσει στο 2-2. Ο Ρόνι Λόπες στο 90'+2' έφυγε στην κόντρα, σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά αστόχησε. Η ομάδα της Φθιώτιδας ήταν εκείνη που απείλησε τελευταία, όταν από κεφαλιά του Καραμάνου η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Βατσλίκ. Ο Ελευθεριάδης πήρε το ριμπάουντ από κοντά, αλλά ήταν εκτεθειμένος.

Το «στραγάλι»: Ο διαιτητής Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος δεν επηρέασε σε καμία στιγμή την εξέλιξη της αναμέτρησης. Ήταν κοντά στις φάσεις και πήρε σωστές αποφάσεις.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός μπορεί να πέρασε νικηφόρα από τη Λαμία, αλλά τα... χρειάστηκε. Η ομάδα της Φθιώτιδας ανέβασε αισθητά την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο, μείωσε και θα μπορούσε κάλλιστα να ισοφαρίσει. Είναι γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται χρόνο, αλλά από την άλλη είναι σημαντικό γι' αυτούς να προχωρούν με νίκες, ακόμη κι όταν δεν εντυπωσιάζουν με την απόδοσή τους.

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Αντέτζο, Μαζουλούξης, Σκόνδρας (40' λ. τρ. Βύντρα), Μαρτίνεθ, Νούνιες, Τζανδάρης (84' Γκέντσογλου), Τιρόνε (65' Μανούσος), Ρόμανιτς, Μανουσάκης (65' Ελευθεριάδης), Καραμάνος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Καρμπόβνικ (84' Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης. Μαντί Καμαρά (84' Σουρλής), Αγκιμπού Καμαρά (76' Βρουσάι), Βαλμπουενά (61' Κούντε), Ονιεκούρου (76' Λόπες), Τικίνιο

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.