ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εσωκομματικές κάλπες μέσα στο φθινόπωρο για το ΚινΑλ

Πάμε, να τελειώνουμε…

Το γάντι σήκωσε η Φώφη Γεννηματά, απέναντι σε όσους ζητούσαν επίσπευση των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής. Μετά τη σχετική επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδου, αλλά και μία πιο …διακριτική του Γρηγόρη Φελώνη (σ.σ. εκπροσωπώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη) προς τον Γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, η Φώφη Γεννηματά θέλησε να κλείσει μια και καλή τα στόματα όσων μπορεί να υπονοούσαν ότι εκείνη θα επέλεγε να χρησιμοποιήσει την πανδημία για να καθυστερήσει την εκλογή αρχηγού, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που της δίνει το Καταστατικό του κόμματος να κάνει εκλογές ακόμα και έναν μήνα πριν από το Συνέδριο, πράγμα που τη δεδομένη στιγμή θα σήμαινε τον Φεβρουάριο του 2022.
Σε σύσκεψη, λοιπόν, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, ο κύβος ερρίφθη. «Πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, να τελειώνουμε με τις διαδικασίες και να κερδίσουμε», είπε η Φώφη Γεννηματά, δίνοντας το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει στο εξής, και ταυτόχρονα τον …τόνο στους συνεργάτες της ότι πλέον δεν υπάρχει χρόνος για κανενός είδους κωλυσιεργία. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι τα πάντα πρέπει να γίνουν «με διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες», κλείνοντας μια και καλή και τη συζήτηση γύρω από το ενδεχόμενο να επιχειρήσει να ‘παίξει’ με τις διαδικασίες εκλογής. Η Φώφη Γεννηματά, εξάλλου, στην ίδια σύσκεψη με συνεργάτες της, παρέπεμψε στην ΕΔΕΚΑΠ (σ.σ. το ενδεκαμελές όργανο, υπό τον Θόδωρο Καπετανάκη, που έχει την ευθύνη των εκλογών), προκειμένου να δρομολογήσει τα περαιτέρω, αποποιούμενη ουσιαστικά κάθε δικαίωμα να αποφασίσει η ίδια ως πρόεδρος.

Ειδικότερα, αμέσως μετά την ομιλία της στη ΔΕΘ, θα δώσει το σήμα για τη σύγκληση της ΕΔΕΚΑΠ, η οποία και θα αποφασίσει αρμοδίως πότε θα συνεδριάσει η ΚΠΕ, αλλά και όλα τα υπόλοιπα διαδικαστικά, ως την εκλογική αναμέτρηση. Δεν είναι μάλιστα, λίγοι, όσοι από την Παρασκευή μιλούν για κάλπες ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο, αν και κάτι τέτοιο είναι μάλλον δύσκολο, δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει συγκληθεί Εφορευτική Επιτροπή , δεν έχει βρεθεί η εταιρεία που θα ‘τρέξει’ τις εκλογές και βεβαίως δεν έχουν εξασφαλιστεί τα μέρη όπου θα στηθούν οι περίπου 500 κάλπες ανά την χώρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.