ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Φιλικός διασυρμός για τους πράσινους στο Μόναχο

Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας: 55-83

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε αγνώριστος και με κάκιστο πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα με αποτέλεσμα να δεχθεί επιμέρους 51-20 και να γνωρίσει βαριά ήττα στο τουρνουά του Μονάχου με 83-55.

«Δόκτορ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ» θύμιζε ο Παναθηναϊκός στο δυνατό φιλικό με την σερβική ομάδα στο τουρνουά «Magenta Cup» του Μονάχου.

Οι «πράσινοι» έβγαλαν στο πρώτο ημίχρονο στοιχεία που χαρακτηρίζουν την φιλοσοφία του Δημήτρη Πρίφτη καθώς στηρίχθηκαν στην άμυνα και δεν άφησαν τον Ερυθρό Αστέρα να σημειώσει περισσότερους από 32 πόντους. Παράλληλα είχα υπομονή στην επίθεση και με κύριο εκτελεστή τον Κασελάκη είχαν σταθερά το προβάδισμα στο σκορ. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο ήρθαν τα πάνω-κάτω.

Το θετικό πρόσωπο των δύο πρώτων δεκαλέπτων είχε μείνει στα αποδυτήρια του «Audi Dome» καθώς το «τριφύλλι» παρουσίασε το χειρότερο δυνατό πρόσωπο! Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός είχε 7/24 εντός παιδιάς (6/14 δίποντα, 1/10 τρίποντα) και 11 λάθη! Την ίδια ώρα ο Ερυθρός Αστέρας είχε μετρήσει 19/23 δίποντα!!

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός έδειξε από το ξεκίνημα του αγώνα τις... προθέσεις του όσον αφορά την άμυνα. Συνεχόμενη πίεση, μεγάλη ενέργεια απ' όλους τους παίκτες του Πρίφτη με αποτέλεσμα να δυσκολεύει πολύ το έργο του Ερυθρού Αστέρα, ακόμα και να επιτεθεί. Παρόλα αυτά «αχίλλειος πτέρνα» στα πρώτα λεπτά ήταν το ριμπάουντ, καθώς ο Άαρον Ουάιτ σε δύο περιπτώσεις σκόραρε με «φόλοου κάρφωμα». Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός στηρίχθηκε στην άμυνα του, υποχρεώνοντας τους «ερυθρόλευκους» σε μόλις 5/16 εντός παιδιάς στο πρώτο δεκάλεπτο (19-14 το «τριφύλλι») εκ των οποίων 0/9 τρίποντα!

Ο Λεωνίδας Κασελάκης αποτελούσε την πιο αξιόπιστη επιθετική λύση για την ομάδα του Πρίφτη, με τον Έλληνα τεχνικό να δοκιμάζει πολλά σχήματα στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα σε συνδυασμούς που... δύσκολα θα βλέπουμε συχνά μέσα στη σεζόν. Όμως όπως είπε και ο ίδιος πριν από το παιχνίδι στην γερμανική τηλεόραση, «αυτά τα φιλικά τα χρησιμοποιούμε για δοκιμές και να χτίσουμε την χημεία μας».

Ο Πέρι είχε μείνει πολύ ώρα στον πάγκο, με το δίδυμο Μποχωρίδη-Σαντ/Ρος να μένει περισσότερη ώρα στο παρκέ στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η διαφορά έφτασε και στο +9 για τον Παναθηναϊκό (28-19 στο 15') με τον Κασελάκη να κλείνει το ημίχρονο (35-32 οι «πράσινοι») έχοντας 11 πόντους με 1/1 δίποντο, 2/3 τρίποντα και 3/3 βολές!

Παπαπέτρου και Μποχωρίδης είχαν από 5 πόντους στο ίδιο διάστημα, την ώρα που η ελληνική ομάδα είχε κλείσει το πρώτο μισό του ματς με 6/15 δίποντα, 5/11 τρίποντα, 8/9 βολές, 15 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 4 κλεψίματα και 8 λάθη. Αντίστοιχα ο Ερυθρός Αστέρας είχε 9/16 δίποντα, 2/17 τρίποντα (!!) 8/10 βολές, πέντε ριμπάουντ περισσότερα και επίσης 7 ασίστ, 4 κλεψίματα και 8 λάθη.

Tο σκηνικό άλλαξε άρδην στην 3η περίοδο. Σαν να μπήκαν... άλλες ομάδες στο παρκέ! Ο Παναθηναϊκός έμεινε με την προσπάθεια στην άμυνα του πρώτου ημιχρόνου ενώ στην επίθεση εγκλωβίστηκε από την «ζώνη» του Ερυθρού Αστέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτό το διάστημα οι «πράσινοι» είχαν 2/12 εντός παιδιάς, την ώρα που οι Σέρβοι μέτρησαν 13/15!!! Αποτέλεσμα; Ο Παναθηναϊκός να δεχθεί επιμέρους 32-8 (!!) και να βρεθεί στο -21 (64-43) στο 30'! Όπερ και σημαίνει ότι το «τριφύλλι» δέχθηκε σ' ένα δεκάλεπτο όσους πόντους είχε δεχθεί συνολικά στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα!

Τα πράγματα αντί να καλυτερέψουν χειροτέρεψαν στη συνέχεια. Ο Ερυθρός Αστέρας είχε βάλει «λουκέτο» στην άμυνά του και δεν άφησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού να πάρουν την παραμικρή ανάσα. Γι' αυτόν τον λόγο όχι μόνο κράτησαν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα αλλά την εκτόξευσαν και στο +29 (72-43) στο 34'.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 35-32, 43-64, 55-83

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.